時政擂台

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

iamcute_lala 發表於 20-2-19 17:45
為怕你唔信 from tvb
由始至終
香港政府只為大陸人服務

我睇直播話全部香港人?點解大家睇到唔同新聞?

禁止訪問

大宅

黃人真係自私到極
最好從此之後罷飲東江水啦

珍珠宮

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

Apple011 發表於 20-2-19 18:05
小人之心 又想搞分化,黃屍文宣
你講出左真相

侯爵府

###@@@ 發表於 20-2-19 20:00
因為曱甴要煽風點火有必要快快立23條

依篇文已經有咁多盲目唔追求真新聞嘅xx 唔怪得佢哋咁勤力文宣,原來真係洗到腦㗎…

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

tester5 發表於 20-2-19 19:30
「多謝內地人」都抺黑?唔係掛?

成件事,我就覺得應該講聲「多謝內地人」,唔好咁計較。

明明是香港政府安排包機接香港人, 為何要講到"只是香港人, 林鄭未必肯接"? 這些言論不是抹黑嗎?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

男爵府

唔知最後會否接埋內地人,就算接埋又怎樣?倒轉內地出包機,阿爺都唔會唔理我地啦。

好像話隻船有2x個內地人,5個澳門人,香港有3xx人,其中90人持外國護照,如果唔接個三十人,我覺得都唔應該接個九十個持外國護照嘅人囉。

希望大家明白,肺炎先係大家嘅enemy,唔好咁計較邊個接邊個好嗎。

侯爵府

healtheworld 發表於 20-2-19 19:39
妓者不停追問有冇大陸人上機⋯⋯不愧為黑記

網上文宣先行, 黑記殿後, 挑撥仇恨, 怪責政府, 根本整個反政府陰謀劇情一樣, 套落任何事件都係咁演

子爵府

cutekiddy 發表於 20-2-19 17:43
我啱啱收到!

香港人咪中國乘客囉,唔認係中國乘客就咪上機囉

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

3b 發表於 20-2-19 20:05
明明是香港政府安排包機接香港人, 為何要講到"只是香港人, 林鄭未必肯接"? 這些言論不是抹黑嗎?

...

好重要嗎?所有香港人、中國人,返到香港咪好囉。結果才重要。

講真,我感謝「內地人」比「林鄭」多。

我個人見解啫,關你咩事?唔啱聽咪同我滾囉。

唔好煩我。

水晶宮

WWT1234 發表於 20-2-19 17:51
請問有冇link?

我都覺得怪首批回港只有30幾人,但係竟然包架777型號客機。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200219/bkn-20200219154531549-0219_00822_001.html

首批全部係香港人

水晶宮

isaching 發表於 20-2-19 17:47
點解要全部唔好接, 唔可以淨係接香港人?

你有你們的意見

我只是唔希望有一日我在外國出事時,中國會因為我是香港人而不是國內人而將我拒之於門外

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

Jasmine-4711 發表於 20-2-19 18:42
我睇新聞係接港人、澳門人,包括持他國護照的港/澳人.冇提大6人.

別忘記,港人及澳門人都係中國人,係同胞.所 ...

哈哈,你最醒!無錯,港澳居民都係中國同胞,而且都有唔少國內人持中國護照但有香港身分證,大家困係隻船咁耐,仲分乜鬼野呀!架飛機都照飛架啦,都唔明計較d乜!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

哦,因為菊花全寫左啦,所以隻隻曱甴咪跟風係度吹

子爵府

seiko123 發表於 20-2-19 19:57
我睇直播話全部香港人?點解大家睇到唔同新聞?

原來中聯辦講大話呀

https://www.facebook.com/393304404377707/posts/1079760245732116/?d=n

子爵府

###@@@ 發表於 20-2-19 20:00
因為曱甴要煽風點火有必要快快立23條

鬧人曱甴之前鬧咗中聯辦先喎

https://www.facebook.com/393304404377707/posts/1079760245732116/?d=n

子爵府

牛年勳章 好媽媽勳章 睛靈勳章

iamcute_lala 發表於 20-2-19 17:45
為怕你唔信 from tvb
由始至終
香港政府只為大陸人服務

坊間實在太多你呢種人,唯恐天下不亂

禁止訪問

侯爵府

iamcute_lala 發表於 20-2-19 20:39
鬧人曱甴之前鬧咗中聯辦先喎

https://www.facebook.com/393304404377707/posts/107976024 ...

我冇鬧過人曱甴㗎,不過你叫到就鬧喇:曱甴

珍珠宮

開心吸收勳章

isaching 發表於 20-2-19 17:47
點解要全部唔好接, 唔可以淨係接香港人?

因為全部都係中國人。Hold 2個 passport 的香港人可以要求另一個國家包機接佢地返去另一個國家。

首頁

尾頁

跳至