懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

好困擾,未懷孕之前塊臉上無痘痘,一知道懷孕開始⋯塊臉就不停生滿晒痘痘,額頭最勁,生完又生⋯未停過⋯之前仲要係心口都有生痘痘,有無媽咪好似我咁?😭

別墅

viann_655665 發表於 20-2-19 20:05
好困擾,未懷孕之前塊臉上無痘痘,一知道懷孕開始⋯塊臉就不停生滿晒痘痘,額頭最勁,生完又生⋯未停過⋯之 ...

可能你肚入面既係仔仔, 我d 朋友生仔仔都係咁,我生女女既就無

大宅

回覆 Tobeyyy 的帖子

我唔止臉上生滿晒痘痘,覺得油脂分泌旺盛左好多,我每日都會洗頭,都覺得頭髮好油⋯😭痘痘生完又生,我今胎第三胎⋯之前生左兩個仔,大仔開頭會生痘痘,細仔開頭無生,之後生⋯但今胎真係爆到7彩

大宅

viann_655665 發表於 20-2-19 20:05
好困擾,未懷孕之前塊臉上無痘痘,一知道懷孕開始⋯塊臉就不停生滿晒痘痘,額頭最勁,生完又生⋯未停過⋯之 ...

我淨係心口係咁生,生到我都無眼睇了

大宅

我係間唔中一兩粒,平時只係就來經時有,只家差唔多一兩星期一次,同皮膚真係差左

大宅

回覆 wykk92 的帖子

我頭一個月既時候都不停心口生痘痘,不停生,之後心口好返就到額頭係咁生⋯生到唔停,痘痘又痛又有濃😭好困擾好煩躁⋯

別墅

viann_655665 發表於 20-2-19 22:50
回覆 wykk92 的帖子

我頭一個月既時候都不停心口生痘痘,不停生,之後心口好返就到額頭係咁生⋯生到唔停, ...

我同你一樣,戴口罩焗住仲差

大宅

回覆 immum 的帖子

都唔知痘痘幾時先停⋯油脂分泌好似失調左咁⋯日日洗頭⋯唔出街都覺得好油⋯換過幾隻洗頭水都係咁⋯希望陀穩左之後痘痘同油脂分泌會回復正常啦!

大宅

回覆 Coraline108 的帖子

戴口罩變左臉兩邊同下巴都生埋⋯😭😭😭

複式洋房

回覆樓主:

我都係呀!頭三個月係咁爆大嘢,好似四個月就無再爆啦,可能荷爾蒙失調,我女黎,而家都3十幾週皮膚好似好左
不過講開我心口生左一粒勁大油脂粒,起碼半年終於岩岩出頭,我老公幫我吱左好耐

複式洋房

回覆樓主:

頭兩個月有,後尾就間中有因為去唔到便便

別墅

我都係咁生嫁頭4個月,之後就會變番皮膚靚靚(emoji)(emoji)

大宅

回覆 Rabeeabbbb 的帖子

原來你都有咁晚情況⋯希望我到時4個月都轉好🙏🏻

大宅

回覆 tsesumwai 的帖子

我都好想快快經歷完呢3個月😭因為爆得好難睇

大宅

回覆 bee01 的帖子

最慘便便問題⋯我都係飲多d水同食生果

別墅

我情況係隔幾個星期爆到成面都係 隔幾個星期又消哂仲青靚白淨 隔幾個禮拜又爆 不停咁重複 內分泌失調真係好麻煩睇開啲 生完再慢慢搞 現階段食少啲油炸嘢 清水洗面 飲多啲水 加油

複式洋房

viann_655665 發表於 20-2-20 12:23
回覆 bee01 的帖子

最慘便便問題⋯我都係飲多d水同食生果

食生果同飲水都攪唔掂先慘

大宅

Tobeyyy 發表於 20-2-19 20:10
可能你肚入面既係仔仔, 我d 朋友生仔仔都係咁,我生女女既就無

唔一定嘅,我兩胎仔皮膚好過未有之前

複式洋房

我就無生痘 係個頭同面都勁油 沖完涼一個鐘就出哂油 頸心口背脊都好多粉刺 去到依家生完一個月終於都唔油 但不停爆痘

大宅

有呀,我嗰個係仔,三四個月之後就消晒無再生喇

首頁

尾頁

跳至