自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

Monday789 發表於 20-2-20 15:33
我針對啲周圍傳播病菌嘅人(包括香港人),我唔贊成疫症期間周圍飛,周圍去。
...

咁有D人唔係玩,係有必要

伯爵府

2024年龍年勳章

回覆 kwanho409 的帖子

什麼都是政府錯

大宅

oran04 發表於 20-2-19 23:32
香港如果唔係全民口罩,封關停課,home office,一定多case過日本,新加波
...

邊度有封關?

大宅

hkgra 發表於 20-2-20 17:40

什麼都是政府錯

日日放啲帶菌者落黎周圍走,關又唔肯封等啲大陸人自律隔離14日,諗埋啲嘢戇居兼白痴,唔係政府錯唔通我錯?大陸人識自律就唔會咁乞人憎啦

伯爵府

2024年龍年勳章

請問有邊度完全封關!?你無錯,最錯係政府~日日指責,無補於事,只令事情雪上加霜,做好自己

子爵府

hkgra 發表於 20-2-20 17:55

請問有邊度完全封關!?你無錯,最錯係政府~日日指責,無補於事,只令事情雪上加 ...
係!日鬧夜鬧,看看周邊如日,韓都好多確診,國民都冇日鬧夜鬧,當羨慕澳門少人感染時,就請先效法人哋團結,愛國,多建設少無謂反對,政府强勢才能易作果斷決定
hi

大宅

hkgra 發表於 20-2-20 17:55

請問有邊度完全封關!?你無錯,最錯係政府~日日指責,無補於事,只令事情雪上加 ...

點做好自己都冇用啦,大陸人係咁落黎連佢地都唔知自己係帶菌走街行,係咪要我地唔出街避開佢地先啱?佢做得唔好比人插預左架啦,政府唔係以市民健康行先咩?我完全睇唔到佢做過啲乜出黎,連派口罩比基層人士都冇,咁都唔出聲指責唔係要逆來順受做港豬呀?

大宅

Luffy007 發表於 20-2-19 23:02
政府帶頭攬炒,祇好自求多福!

我開始懷疑其實政府想社區爆發!又唔封關又採購唔到口罩!前線醫護唔夠裝備而家放寬深圳簽證

珍珠宮

litttle_o 發表於 20-2-20 08:31
你又知,預言嚟㗎

依家都開始多人帶小朋友出黎,就因為覺得無咩野、個意識開始博弱
呢啲唔係預言,講緊人類嘅思維構造!封關大把港人在外地返唔到黎,難道又要求政府包機嗎?唔包機又話政府唔理佢哋! 乜都係你呢類人講晒!。要封關就要出入都封,唔好只講只封內地人、依家大多本地輸入個案、唔好只賴內地人喇、依家14日檢疫效果已等同封關!

子爵府

jewelry~day 發表於 20-2-20 18:07
我開始懷疑其實政府想社區爆發!又唔封關又採購唔到口罩!前線醫護唔夠裝備而家放寬深圳簽證
...

想多了 ! 小心身體。

大宅

PacoMum 發表於 20-2-20 17:25
咁有D人唔係玩,係有必要

可能要學台灣公司,放假去旅行,回台後要放14天無薪假,家居隔離!如果犯規,公司可即時解僱。

大宅

cara.mak 發表於 20-2-20 18:07

依家都開始多人帶小朋友出黎,就因為覺得無咩野、個意識開 ...

封關咪只比hkid 入,入左境直接去隔離營囉。澳洲,台灣封左都比國民入啦

大宅

cara.mak 發表於 20-2-20 18:07

依家都開始多人帶小朋友出黎,就因為覺得無咩野、個意識開 ...

都係果句啦,隻病有得比你叫武肺,就知源頭係邊,唔通係香港石頭爆出嚟㗎。14日非强制,只靠自律,其實你係咪翻牆出嚟㗎

子爵府

homommy 發表於 20-2-19 22:47
日日都多幾宗確診。新既幾宗仲要確定唔到源頭。一日有新確診都要繼續全民戒備,一日都復唔到課。一日都仲要 ...

如果提出全面封關,點解只針對內地關口?

依家全球各地確診個案持續上升,本土感染日增,尤其日本韓國星加坡,難道呢 d 地區番港人士就可以免疫。就咁講,係咪機場都要封埋,限制呢 d 地區入境人士?

處事諗法,對事不對人比較好
我和我最後的倔強,握緊雙手絕對不放,下一站是不是天堂,就算失望不能絕望!

禁止訪問

子爵府

醒目開學勳章

回覆樓主:

政府公佈得病情已受控, 應該內部收到料。

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

別墅

timoneyu 發表於 20-2-20 20:12

二月起有幾多集會呀

係我地D後生仔好有作為,就如幫人買口罩不停人錢的眾志

話左不要人群聚集,我地的未來煮人翁就成日搞班人出黎示威,佢地未出事只好運,但只怕他日佢地無事但害到別人

首頁

尾頁

跳至