婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Miss.Hui 發表於 20-3-27 10:40
初頭實有少少,自己煮啲伙食無咁好
不過都只係過程,新居實多野忙,忙完已經習慣了
...

煮到飯已經好勁喇!我自己煮飯就⋯麻麻地

禁止訪問

大宅

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

大宅

回覆 tablecloth 的帖子

無錯。最初實係好客氣,耐左就會見真章,特別係生埋小朋友。

複式洋房

superyeti123 發表於 20-2-20 04:08
男朋友係獨子,細我幾年。我同男朋友+佢父母一齊住,當初我搬入黎時因為準備結婚。未來老爺奶奶好錫我,當 ...

我之前同6299嘅關係都好似樓主而家咁好⋯但係個女一出世之後,所有嘢都唔同晒!

勸樓主如果想生小朋友一定要有自己地方先好生!如果唔係好似我而家咁⋯返親屋企都唔開心,晚晚喺房喊到攰先瞓得著⋯

複式洋房

一齊住左幾耐?

我去探老爺奶奶住得幾日都係好美好,不過長住就免啦......

大宅

ArieSMY 發表於 20-4-2 19:33
我之前同6299嘅關係都好似樓主而家咁好⋯但係個女一出世之後,所有嘢都唔同晒!

勸樓主如果想生小朋友一 ...
嘩,同你一樣呀。你同6299 一齊住左幾耐?
不過我係頭1-2年可能唔習慣,好多時獨自喊,到而家住左第3年就無喊。
但個心都會間中唔開心,始終唔想一齊住但無辦法。

已刪除用户

回覆樓主:

複式洋房

JM0910 發表於 20-4-3 14:50
嘩,同你一樣呀。你同6299 一齊住左幾耐?
不過我係頭1-2年可能唔習慣,好多時獨自喊,到而家住左第3年就無 ...

我同佢哋住咗1年跟著結婚,1年半後生咗小朋友。由小朋友出咗世就唔開心到而家了⋯

別墅

superyeti123 發表於 20-2-20 04:08
男朋友係獨子,細我幾年。我同男朋友+佢父母一齊住,當初我搬入黎時因為準備結婚。未來老爺奶奶好錫我,當 ...

睇定啲先好~ 拍拖時我咩都唔使做、有講有笑;求婚後佢就開始擺款話當我係自己人,所以想我分擔下啲家務;結婚後一齊住,未變本加厲囉~

大宅

JanSHtsang 發表於 20-4-20 05:03
睇定啲先好~ 拍拖時我咩都唔使做、有講有笑;求婚後佢就開始擺款話當我係自己人,所以想我分擔下啲家務; ...
一模一樣呀。
早兩日我奶奶直頭出埋聲,我同個女玩緊佢就話我幫下手整野唔好咁懶。
我心諗,我都係吸完塵岩岩坐低姐。
真係最好唔好比佢見到你坐係到或者無野做緊!唔係就覺得你懶架喇

首頁

尾頁

跳至