自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我見好多jm只知酒精、漂白水

其實前排新加坡做左測試同有推薦產品名單,只要有足夠份量active ingredients ,都可以對付冠狀病毒
太多英文可能太難明,亦未必能記住咁多種產品名稱,我會建議大家save低第一張相,見到有清潔消毒用品,對一對成份,就算唔識化學名稱都無有怕 (未必隻隻會有列晒出黎,但有寫就買得放心)
https://www.nea.gov.sg/our-services/public-cleanliness/environmental-cleaning-guidelines/guidelines/interim-list-of-household-products-and-active-ingredients-for-disinfection-of-novel-coronavirus

男爵府

熱血勳章 畀面勳章

回覆樓主:

謝謝資料

王國長老

好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老

Charlotte_mom 發表於 20-2-20 11:36

其實前排新加坡做左測試同有推薦產品名單,只要有足夠份量active ingredients ...

thanks

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

多謝分享

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

總有離別的時候

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

謝謝

男爵府

Charlotte_mom 發表於 20-2-20 11:36

其實前排新加坡做左測試同有推薦產品名單,只要有足夠份量active ingredients ...

樓主好有心

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

今日日本城好多貨,仲減價tim! (我早兩日$79.9,而家99.9兩件)

禁止訪問

子爵府

Charlotte_mom 發表於 20-2-21 13:34
今日日本城好多貨,仲減價tim! (我早兩日$79.9,而家99.9兩件)

哦!早兩日見日本城有, 但又係唔知成份係咪有效殺菌, 所以無買到

王國長老

牛牛bb 發表於 20-2-21 13:57
哦!早兩日見日本城有, 但又係唔知成份係咪有效殺菌, 所以無買到

所以帖#1個圖好用呀,我都係睇住黎買
你早兩日無買就醒,而家更平!

王國長老

同場加映,日本城有呢個

伯爵府

子爵府

Charlotte_mom 發表於 20-2-21 13:58
所以帖#1個圖好用呀,我都係睇住黎買
你早兩日無買就醒,而家更平!
...

係呀…謝謝你! 資訊好有用!
賣$79.9一筒90pcs都幾貴啊!

王國長老

牛牛bb 發表於 20-2-21 14:00
係呀…謝謝你! 資訊好有用!
賣$79.9一筒90pcs都幾貴啊!

見佢有效咋
我買左細嘅隨身用

子爵府

Charlotte_mom 發表於 20-2-21 14:17
見佢有效咋
我買左細嘅隨身用

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 認識瑞士牛牛第一回

水晶宮

大廚勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

好有用

男爵府

推有用資訊

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

首頁