時政擂台

跳至

首頁
12345...10

尾頁

侯爵府

birdbird 發表於 20-2-20 12:47
大半年前已經開始失智啦。eg. 無拉拉在太子站外起靈堂, 個個月有人去拜

最好笑係個六條蛋散出返黎,依然有人繼續拜死老豆都無咁慘

子爵府

露比EE 發表於 20-2-20 12:35
香港人有d囤積居奇,有d就有條件下派罩,有d賣貨收$後唔知幾時先有,睇下人地新加坡點安排…
新加坡由於口 ...

香港人根本sars後未好番... 陰影太大

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Alex123 發表於 20-2-20 13:17
新加坡政府唔係早在1月31号已經有安排口罩給市民咩?

https://inews.hket.com/article/2552272/新加坡政 ...

如果香港每戶派4個口罩, 你覺得香港市民會滿意嗎?

大宅

ChloeMa 發表於 20-2-20 13:11
星加坡都有超市搶貨情況,新聞都有出。 不同嘅係星加坡市民無戴口罩啫。 50步笑百步!
...
新加坡都有搶m巾,打劫厠紙?

珍珠宮

ChloeMa 發表於 20-2-20 13:11
星加坡都有超市搶貨情況,新聞都有出。 不同嘅係星加坡市民無戴口罩啫。 50步笑百步!
...

係囉!我都記得有朋友send圖片比我睇。不過,程度上沒有香港咵張。

https://medicalinspire.com/web/posts/47760

水晶宮

https://inews.hket.com/article/2552272/新加坡政 ...

派到一次,每家4個。

水晶宮

回覆樓主:

廣州都無口罩,仲要抽簽,中左先一人5個

珍珠宮

Kittymummy 發表於 20-2-20 13:20
派到一次,每家4個。

係全完民派,總比什麼也沒有好。目的只係穩定民心,不用去搶。如果有需要,可能有第二次呢!

珍珠宮

熱血勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

有堆腦殘黃黑人喺度搞搞震,想有正常生活都難

伯爵府

如果香港政府真係每戶派4個口罩,想問下香港人會唔會出現感恩既反應呢?如果會感恩真係豬乸都會上樹呀!

大家睇下:
徵用未入伙公屋向受影響既市民,每戶發放$6000 - 結果呢?比刁民話: 不如我比返政府啦!(但別忘記業主先係政府喎 )

珍珠宮

birdbird 發表於 20-2-20 12:47
大半年前已經開始失智啦。eg. 無拉拉在太子站外起靈堂, 個個月有人去拜

失智事件何其多
人生不如意事十常八九,最緊要跌低咗識爬番起身!活在當下,珍惜所有。

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

華華子 發表於 20-2-20 13:18

肯定鬧林鄭袓宗十八代

珍珠宮

華華子 發表於 20-2-20 13:18

起碼開了個頭,叫做穩定民心,以及市場上突然多了幾百萬個口罩應市,有助減輕搶瘋。派得一次,誰保證星加坡沒有第二次?

水晶宮

Alex123 發表於 20-2-20 13:24
係全完民派,總比什麼也沒有好。目的只係穩定民心,不用去搶。如果有需要,可能有第二次呢!

根本你就鷄旦挑骨頭,政府做咩都係錯。你要4個口罩之嘛,問民建聯拎囉,佢地有係地區周圍派的。永遠都只係隔離飯香。冇錯,政府係有做得不足既地方,但今次包機接港人走,返到火炭再隔離,我覺得作為一個少少特區,已經叫合格。相反當當大国日本,我已經冇話可說。祝福船上所有既人。

伯爵府

無盡夏 發表於 20-2-20 13:19
新加坡都有搶m巾,打劫厠紙?

係囉! 真係有?定好似係?定聽講反黎?香港人就係乜都靠聽人地講,自己唔fc就係網絡上發放,咁咪搞到香港人好似好低能囉!

https://today.line.me/tw/article/【錯誤】網傳「新加坡、香港超市搶衛生紙」影片?-M18PZD

珍珠宮

露比EE 發表於 20-2-20 13:25
如果香港政府真係每戶派4個口罩,想問下香港人會唔會出現感恩既反應呢?如果會感恩真係豬乸都會上樹呀!

...

起碼開了個頭及立刻回應市民對口罩的需求,叫做穩定民心,以及市場上突然多了幾百萬個口罩應市,有助減輕搶瘋。派得一次,誰保證星加坡沒有第二次?

大宅

露比EE 發表於 20-2-20 12:57
根本香港依加係比假新聞去控制情緒,所以香港政府再唔立法嚴懲發放假新聞&媒體,香港只有死路一條!
...

唔得啦...
咁佢地會嘈無言論自由...
佢地寧願信假新聞都唔願信真相架...
唔靠假新聞... 點撐起佢地既反抗情緒...

公爵府

虎到金來勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

香港是低能之首。

高學歷 低能力

珍珠宮

露比EE 發表於 20-2-20 12:35
香港人有d囤積居奇,有d就有條件下派罩,有d賣貨收$後唔知幾時先有,睇下人地新加坡點安排…
新加坡由於口 ...

文化不同,新加坡取外國果套理論,有病的人會自己戴口罩,中國人普遍會防人不仁,會自己戴左先有安全感!

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章

露比EE 發表於 20-2-20 12:39
香港曾經貴為4小龍之首,今日竟然發生搶米,搶罐頭,搶m巾,搶厠紙,甚至打劫厠紙依d低智行為,難怪比人嘲 ...
我覺得之前半年個咩曱命,香港已變失智之都所以好多人咁驚謠言傳封關無米無廁紙,無哂正常分析力

首頁
12345...10

尾頁

跳至