時政擂台

跳至

首頁

尾頁

子爵府

醒目開學勳章

bbasco 發表於 20-2-20 16:51
係因為無能政府

又係政府

子爵府

joyce121 發表於 20-2-20 13:28
新加坡經濟衰退、感染人數亞洲第2仲好意思笑人

同某國一樣,自大自以為是,踩低人抬高自己,不知所謂。

侯爵府

yanbb12 發表於 20-2-20 13:12
香港人低智都係香港政府弱智造成的!

你近來有冇屙屎唔出?

joyce121    發表於 20-2-20 17:00

禁止訪問

伯爵府

ocarebear 發表於 20-2-20 16:59
你近來有冇屙屎唔出?

都話㗎啦!佢地黎黎去去結尾都係得果句!
總之疴屎唔出咪賴阿媽唔提飲水唔提食菜囉!總之永遠都係人地問題,佢自己無問題㗎!

大宅

張建忠話疫情受控,係咪假新聞?

今日又一單
http://news.tvb.com/instant/5e4e44a934b03102495d8a91/現場本港再多一宗新型肺炎確診個案-累計確診個案67宗

伯爵府

露比EE 發表於 20-2-20 13:02
新加坡已經立法嚴懲發放假新聞既人&媒體,睇下係無假新聞既情況下,市民守法守規,就算面對冠狀病毒,市面 ...

假新聞害人不淺,偏偏香港人好鍾意睇,例如蘋果,港台頭條新聞

大宅

香港有班低智官員,開會訓教,問東佢就答西,九唔搭八。

大宅

Apple011 發表於 20-2-20 17:16
...

仲有01 ,東網

珍珠宮

新加坡已經立法嚴懲發放假新聞既人&媒體,睇下係無假新聞既情況下,市民守法守規,就算面對冠狀病毒,市面 ...

這個短片由國內人講對真假新聞的睇法,值得你參考一下。

https://mp.weixin.qq.com/s/wSI-yxuh-4VpUlq06r4qXw

珍珠宮

Apple011 發表於 20-2-20 17:16
...

你如何定義何為假新聞?
訪問市民意見後,之後寫出市民對政府不滿及批評的報導算是假新聞嗎?

珍珠宮

請問之前有什麼媒體的假新聞煽動了市民去搶購廁紙和米?
我真係無留意到有這樣的新聞。
這個link話收到好多whatapp話好多鋪執笠及裁員,算不算假新聞?
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=23076015

珍珠宮

好媽媽勳章

露比EE 發表於 20-2-20 14:08
係你話係電視新聞報導喎!
咁點解你唔提供資料呢?
我唔信你又係老作㗎! (不過除非唔係囉)

我冇留意電視,但點解你又咁肯定新加坡人冇搶購?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

伯爵府

唔係不想立法,要過到班福街黃屍至得架構

男爵府

BB防敏心得分享勳章 Xmas吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回

你井底住架咩?新加坡疫情仲嚴重過香港,之前先搶糧搶物資,你呢啲人咪製造假新聞同資訊囉。
陳振聲繼續說,新加坡人不僅搶糧食,還爭相買杯麵和廁紙,直指這樣的行為跟香港人有什麼不同,事實上,香港人會擔心物資短缺,因為他們的廁紙是從中國進口,但新加坡的廁紙則是從馬來西亞和印尼供應的;陳振聲語出驚人地說:「沒有廁紙,用水就好了啊!為何我們會做那麼低能的事情呢?我真的是受不了。」

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 畀面勳章

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台

男爵府

11111 發表於 20-2-20 17:33
仲有01 ,東網

間間都係假新聞,文匯大公環時最政治正確。北韓就一定無假新聞,要搬去住下嗎?

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

制做假消息、假新聞人惡毒

個人理志分析都重要

伯爵府

minigaga 發表於 20-2-20 17:55
你井底住架咩?新加坡疫情仲嚴重過香港,之前先搶糧搶物資,你呢啲人咪製造假新聞同資訊囉。
陳振 ...

依單新聞係19/2出既,新加坡貿易與工業部陳振聲見到香港市民出現盲搶情況,造成社會供不應求,亦怕新加坡部份市民出現同樣搶購,有樣學樣,唔想新加坡好似香港咁成為國際笑話!

https://newtalk.tw/news/view/2020-02-19/368956

男爵府

BB防敏心得分享勳章 Xmas吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回

露比EE 發表於 20-2-20 18:11
依單新聞係19/2出既,新加坡貿易與工業部陳振聲見到香港市民出現盲搶情況,造成社會供不應求,亦怕新加坡 ...
係新加坡一早已搶購,陳振聲叫佢地唔好學香港搶埋廁紙,咁做好樣衰呀

https://medicalinspire.com/web/posts/47760

首頁

尾頁

跳至