自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

侯爵府

woodpecker 發表於 20-2-21 06:41
其實香港都算係咁,只係有班反中反政府人士,在背後帶風向,政府做乜都反都嬲。

1. 香港果隻郵輪,幾日 ...

高下立見
同樣都係郵輪
香港政府做得好好多

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

LL1999 發表於 20-2-20 22:38
今次真好唔明點解日本做得咁差,原本係無咁多人感染,而家隔離變咗播毒船。無事都變有事!感染咗果幾百人真 ...

其實之前田北辰仲聲大大提議政府用遊輪來做隔離, 仲話call左遊輪公司話無問題, 點知政府話遊輪環境唔理想拒絕左, 我記得當時網民鬧爆政府, 又鬧政府短視, 又鬧政府想慳錢之類ga~~

好多香港人係善忘的~~

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

華華子 發表於 20-2-21 08:25
其實之前田北辰仲聲大大提議政府用遊輪來做隔離, 仲話call左遊輪公司話無問題, 點知政府話遊輪環境唔理想 ...

田生真係好心做壞事!
放下自在

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

cattz288 發表於 20-2-21 08:26
田生真係好心做壞事!

依家遊輪出左事, 田北辰當自己無講過, 香港人又會當佢無講過

香港人係選擇性善忘, 只記得政府做錯野, 政府選擇正確就無人記得

禁止訪問

回覆樓主:

男爵府

LL1999 發表於 20-2-20 22:38
今次真好唔明點解日本做得咁差,原本係無咁多人感染,而家隔離變咗播毒船。無事都變有事!感染咗果幾百人真 ...

噚日有講,話日本無地方俾佢地做隔離

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

華華子 發表於 20-2-21 08:31
依家遊輪出左事, 田北辰當自己無講過, 香港人又會當佢無講過

香港人係選擇性善忘, 只記得政府 ...

梗係記得喇! 咁醒
放下自在

子爵府

油麥麥 發表於 20-2-21 08:31
日本要保住奧運金蛋,犧牲了公主號旅客

我都係咁話

象牙宮

油麥麥 發表於 20-2-21 08:31
日本要保住奧運金蛋,犧牲了公主號旅客

有病! 中招又唔走得! 咪又係喺日本醫! 手腳慢到一個點
放下自在

男爵府

華華子 發表於 20-2-21 08:25
其實之前田北辰仲聲大大提議政府用遊輪來做隔離, 仲話call左遊輪公司話無問題, 點知政府話遊輪環境唔理想 ...

中央冷氣,可以好大鑊

子爵府

florapang0426 發表於 20-2-20 23:26
今次完全對日本改觀

自從上次福島事件,我就唔會信日本政府

侯爵府

馬騮狗 發表於 20-2-21 08:36
中央冷氣,可以好大鑊

我記得政府好早期已經講過遊輪做唔到隔離, 但被D網民鬧爆

唔知依家班網民又點睇呢?

象牙宮

馬騮狗 發表於 20-2-21 08:36
中央冷氣,可以好大鑊

我估係工作人員! 如果中央冷氣應該全部中晒招

子爵府

LL1999 發表於 20-2-21 05:00
船上都有自己咁多國民, 但都咁對待, 都唔知點解 D 人成日覺得日本好
以前睇過女王的教室, 其實日本人既教 ...
去過日本旅行未?

住過係日本未?長短都可。

有冇讀過日本歷史?

侯爵府

華華子 發表於 20-2-21 08:40
我記得政府好早期已經講過遊輪做唔到隔離, 但被D網民鬧爆

唔知依家班網民又點睇呢? :zo ...
唔係政府講㗎,係幾位議員提出

公爵府

醒目開學勳章

SandyKL 發表於 20-2-21 00:38
原來組合係咁。

郵輪上有2508名遊客(包括1285名日本人、470名香港人、425名美國人、215名加拿大人、40名 ...

大陸人數呢?其實邊個係第一個播毒先?

禁止訪問

男爵府

woodpecker 發表於 20-2-21 03:50
冇乜大陸人。

最初確診個香港人從邊度染番黎?
有22個大陸船員,最初確診個啊伯個陣新聞話1月頭去過深圳。隻船2月1未入港前班客係冲繩落船觀光1日就已經惹左2個當地司機,根本一早就係毒船

禁止訪問

象牙宮

IloveJJ 發表於 20-2-21 08:53
日本人好死守規矩,去旅遊或網購都知,完全唔靈活

係!
佢地唔會變通,唔會為左外人的改變,
今次唔比落船,另一個原因係日本好小大型政府醫院,
好多私醫院唔肯收人,
所以要送去到名古屋。

首頁
12345...7

尾頁