自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

fatchu@home 發表於 20-2-22 18:33
要返工所以lunch都一定要係街食,我日日茶餐廳,一坐低就有人比嘢你噴手,用消毒水抹枱,個個都有戴口罩包 ...

我都有照去街食嘢,但都係食完嗱嗱聲就走,雖然多數同老公一齊食,但都好少一路食一路傾,反而眼見好多都除左口罩食嘢係甘大大聲吹水(吾知係咪d人而家戴口罩慣咗講野大聲d),真係十尺八尺外都聽到內容,坐車又係咁,其實都驚驚地

大宅

canies 發表於 20-2-22 20:06
淨係維持住出去食早餐,其實眼見茶餐廳都好少人, 比起之前大概淨番一半, 坐得疏疏落落。 晚飯就真係好耐 ...

我嗰邊間屋企茶餐廳相反,無論早,午,下午茶同晚餐都八九成坐滿,就算朝早七點鐘都七成

公爵府

我一星期補貨兩次,順便買外賣,因為煮唔切,其他時間都係自己煮。平時唔買加工食物的,而家都會煮下餐旦麵加多士,自製茶餐廳早餐,平衡下心理

侯爵府

我尋晚大快樂食飯, 已自坐一枱, 有個呀叔去我隔離張枱坐, 冇帶口罩係甘向空氣咳, 我野都冇食完即走, 呢種情况真係高危

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

judycyk 發表於 20-2-21 10:45
回覆 miffyumiffy 的帖子

我返工都返屋企食呀。好彩近。我D同事就多咗好多帶飯或唔食LUNCH然後早d收工 ...

咁咪自家煮

子爵府

好媽媽勳章

日日返十幾個鐘,邊有時間煮,唯有出街買外賣

wcpcelia    發表於 20-2-25 10:05

侯爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

日日煮幾餐,煮到唔知煮乜,好想唔煮,又驚危險

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我出街食飯都係一兩個人食,暫時唔會一班人食了

珍珠宮

距離近貼面,冇帶口罩,自己諗下la

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

公司政策都係叫同事可以WFH 就留起屋企,留起屋企唔可以四處去,返工既做完野就走,中午lunch 改11:45食,要買外買返公司食,唔比出外用餐,我地個個都無出街食。

伯爵府

2024年龍年勳章 我的育兒心得勳章 有「營」勳章 叻叻勳章

唔使煮得咁認真嘅,有陣時食下即食麵,有陣時食下罐頭,有陣時食急凍腌製肉類...咁會唔會冇咁辛苦呢?

侯爵府

有時又唔驚得咁多嘅, 餐餐煮無可能吧!

公爵府

2024年龍年勳章

回覆 littlexx 的帖子

我都係,可能少油少糖,少咗杯餐茶好有關係

珍珠宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

識人公司有提供午餐飯盒, 希望員工lunch 最好不要外出,

羨慕 ing...

珍珠宮

根本就不安全,室內,距離近,互噴口水

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

我返工就日日買外賣返自己位食

首頁

尾頁

跳至