6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

別墅

bb一路食開美素佳兒金裝,黎緊要轉2號,我家姐個女就食緊皇家成日話好好,我就覺得有啲貴,早幾日家姐見到有得入會用$30試罐細嘅,搞到我都心思思想襯機試下,想問其實兩條line分別大唔大?

大宅

mamaee 發表於 20-2-21 15:51
bb一路食開美素佳兒金裝,黎緊要轉2號,我家姐個女就食緊皇家成日話好好,我就覺得有啲貴,早幾日家姐見到 ...

我bb有食金裝 & 皇家 美素,不過我bb都鍾意食皇家多D,可能因為皇家奶香味好重,我都登記左,之前都有試過$30買皇家2

大宅

回覆 mamaee 的帖子

我小朋友金裝同皇家都試過,聞落味道分別吾大,但皇家應該會啖味啲

複式洋房

我都有拎呢個優惠 加上我個仔食開金裝 所以兩個都有試過我自己覺得味道上聞落皇家去奶味香d 同埋淡口啲 佢其中一個賣d係冇添加蔗糖 金裝就甜少少
便便方面 我個仔食兩隻便便都軟身 正常
貴錢上 當然皇家貴d啦
係配方上皇家比金裝版多了乳鐵蛋白、天然乳磷脂和OPO結構脂,都係皇家美素的主要營養賣點。這三種營養素的添加能夠助力寶寶的呼吸系統和腸道健康,同時促進DHA/ARA的吸收並減少便秘現象的發生。
睇下你覺得比吾比多百幾蚊比bb飲多d營養成份囉
我個仔飲兩隻便便都ok 我自己就簡平果隻食

大宅

虎到金來勳章 畀面勳章

我買左,抵呀,皇家比金裝味道偏淡,而且仲有埋個掛車袋,真係抵到喊!

大宅

BB防敏心得分享勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

係架,$30蚊試飲皇家美素真係好抵好抵,又送貨到屋企,重有掛袋送!

複式洋房

皇家美素香的,口味淡。金裝美素應該會甜的。我女除了人奶,就飲開皇家美素1號到現在2號, 好健康,一路跟返成長線,便便靚。$30呢個優惠好抵,我都換jo,等緊送貨來。如果可以真想換多幾次

別墅

我都換左!皇家我bb一路都食開,我鍾意佢唔太甜,淡淡地,同bb便便咁耐以黎都無問題。你有興趣都試下,咁平換個牛牛袋都抵

大宅

我bb都係一路食緊皇家美素,我最鍾意佢淡味,感覺天然啲,好多人都話最似人奶

別墅

我都申請左,等緊送黎,剛剛人奶轉奶粉中,好多朋友都介紹呢隻皇家美素佳兒,味道夠淡,最似人奶

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

我個女兩隻都有試過,皇家美素味道比較淡,奶味比較濃,最後我都選擇咗皇家美素,感覺上冇咁甜健康啲。

大宅

bb一路食開美素佳兒金裝,黎緊要轉2號,我家姐個女就食緊皇家成日話好好,我就覺得有啲貴,早幾日家姐見到 ...

我都想試下,但我穩到里个?

大宅

我bb都係食開皇家美素,我自己鍾意佢淡味,見bb便便都靚,所以一路都keep住食呢隻

大宅

hkayan726 發表於 20-2-22 14:20

我都有拎呢個優惠 加上我個仔食開金裝 所以兩個都有試過我自己覺得味道上聞落皇家去奶 ...

但金裝都係無蔗糖ga?皇家係全脂奶粉,金裝係脫脂

複式洋房

你上網登記咗未啊?機會難得,快D登記。我女女都好中意飲啊!皇家美素佳兒冇咁甜奶味香,我經常飲佢口水尾。就是有D貴。如果想食平啲,可以試下佢哋新版美素佳兒,同樣冇咁甜咖。要注意一下冲奶粉与水嘅分量,我琴日冲錯咗。150ml水5勺奶粉(emoji)。

洋房

星野光 發表於 20-3-19 18:14

你上網登記咗未啊?機會難得,快D登記。我女女都好中意飲啊 ...

有網址嗎?

複式洋房

cokeiscoke 發表於 20-3-20 01:55
有網址嗎?

上FB美素佳兒網站稳返张贴登记就得啦。

首頁

尾頁

跳至