時政擂台

跳至

首頁
45678...9

尾頁

男爵府

yan_yan_mummy 發表於 20-2-22 00:30
周梓樂跌死先係報應!

我都report左你啦!

侯爵府

bleeblee 發表於 20-2-22 00:57
我認同你講,所以兩邊都有唔arm。但警察施加係其他人既係身體既傷害,法制既不公。而黃絲最多咪笑下你。邊 ...

被黃屍身体傷害嘅, 如何?火燒馬鞍山阿叔只係其中一個, 楼下仲有好多

黃屍最多咪笑下, 你都好識講笑喎

男爵府

ocarebear 發表於 20-2-22 01:10
被黃屍身体傷害嘅, 如何?火燒馬鞍山阿叔只係其中一個, 楼下仲有好多

黃屍最多咪笑下, 你都好識講笑喎

我係見到警方果邊不邊向示威者施加肉體既傷害,你地既良心去左邊?完全看不到另一面的報導嗎?

水晶宮

花生蘿蔔 發表於 20-2-21 23:39
呢啲黃絲早已喪失道德標準,我恥與佢哋為伍

侯爵府

polliebb 發表於 20-2-21 23:27
其實多一個人感染即係代表多一個危險,不分顏色嘅人都走唔甩,啲人好無知
...

係~我fb都有~~~
我都好想同佢講你上面段說話
可惜,我冇膽~唔想被再被圍攻

伯爵府

回覆樓主:

見到咁講,我即刻del,太黑心,無謂留係自己身邊。

男爵府

mongng 發表於 20-2-21 23:41
病係無分顏色,一位出名的偽婦,我follow左好耐,佢平日好似好孝順,阿媽奶奶都好似有病,佢寫好多點照顧點 ...

知你講邊位,我都好意外,即unlike

大宅

cibewong 發表於 20-2-21 23:23
昨日有警員中招,見到好多fb黃屍人開香檳慶祝,包括我一位識嘅朋友,我實在太傷心,點解佢會變成咁黑心,佢 ...

疫证過後,如果D人仲未清醒,香港一样冇得救

男爵府

bleeblee 發表於 20-2-22 01:13
我係見到警方果邊不邊向示威者施加肉體既傷害,你地既良心去左邊?完全看不到另一面的報導嗎?
...

想請問你睇邊個傳媒?報導咁單向

侯爵府

bleeblee 發表於 20-2-22 01:13
...

算啦!
我兩面報導都有睇, 有線、now、tvb都有睇, 見到警方係有用武力, 但我所見都係因為有人掙扎、有人搶犯, 如犯法的乖乖停下來, 我冇見到警方有用武力, 我係親眼在各電視台直播看見的.

我當初都有睇facebook, 但全部一面倒, 全部都只有英雄式的暴徒和經刪改的警方打人相及影片

怪不得咁多人只看到一面的報導, 因為他們只看facebook, 完全被蒙蔽, 還以為自己全面掌握, 看透真相

無言

Smile20    發表於 20-2-22 22:57

子爵府

世上總有黑心惡毒嘅人
只係你一直唔知佢都係咁啫

子爵府

bleeblee 發表於 20-2-22 00:57
我認同你講,所以兩邊都有唔arm。但警察施加係其他人既係身體既傷害,法制既不公。而黃絲最多咪笑下你。邊 ...
你呢個POST,令我想起個的士司機俾班暴徒打到不似人型,血肉模糊個樣,亞SIR 俾暴徒割頸,淋腐蝕液,仲有掟磚掟死亞伯,監生活燒人,你覺得呢D傷害重唔重?值唔值得追究呀?

伯爵府

熱血勳章

cibewong 發表於 20-2-21 23:46
我無聽過喎,呢啲說話只有患咗妄想症嘅人先至會自己咁講。

所以話偏幫警察的人堅離地就係咁
講左3個月,都無聽過。

呢個片段最清晰,用一分鐘自己聽吓睇吓了解吓,就知道「開香檳」點嚟。
有市民死咗,黑色裝備警察「恭喜」及「開香檳慶祝」。

有線新聞直播片段所見,晚上 9 時 40 分,防暴警察正於屯門一條行人天橋上駐守,並以電筒照射示威者。畫面多次傳出相信為防暴警察發出的叫喊,內容包括:「返去產卵啦曱甴!」「過嚟報仇呀曱甴!」「落嚟隻抽呀!」「今日開香檳慶祝呀!」「喂恭喜哂!」

https://thestandnews.com/politics/睇片-悼念周梓樂變多區堵路-屯門防暴警挑釁示威者-今日開香檳慶祝呀-恭喜哂/

男爵府

ocarebear 發表於 20-2-22 01:25
算啦!
我兩面報導都有睇, 有線、now、tvb都有睇, 見到警方係有用武力, 但我所見都係因為有人掙扎、有人搶 ...

佢地只看想看既野算啦,佢地冇得救,由佢地繼續黑心下去,一個人黑心運就滯,無謂同佢地搭埋一條船。

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

ngokwan 發表於 20-2-22 00:08
真心不要再如此無知

連小朋友都知道,班First aider =暴徒,隨便加件背心就話first aider

丫C曱甴扮天真!扮唔知D所謂急救係暴徒!急救都影到幫手私了!暴徒有事就攞件衫急急著!即扮急救!真係當人白痴!係喎!真係有班白痴信個D係真急救員!
若要人不知 唔好咁低B !  : P

子爵府

回覆 bleeblee 的帖子

請問如果依班人唔出來攪事, 破壞, 打人等等, 警察會唔會無端端去捉佢地呀!而警察點解要打佢地, 係因為有人掙扎、有人搶犯, 請你還有少少智商什麼是前因後果呀!佢地唔出來攪事, 一定唔會比人拉/打.咁多個月了, 黃屍甲甴話為香港點好, 點好, 咁你覺得現在香港攪成點呀!佢地做d野根本無必要, 無人性咁做呀!

子爵府

櫻花公主 發表於 20-2-22 01:17
知你講邊位,我都好意外,即unlike
邊個偽婦?住泰國???諗唔到邊個。

男爵府

Miss.Hui 發表於 20-2-22 01:29
講左3個月,都無聽過。

係,唔啱,你地好反感即係覺得呢樣唔係好既事,唔好既事你地又做?警察講呢句說話時班暴民淨係示威?佢地冇挑釁阿sir?黑警,毅進仔,狗呢d說話阿sir都受唔少

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

飲完香檳唔好high得濟做飛曱甴!

若要人不知 唔好咁低B !  : P

伯爵府

Miss.Hui 發表於 20-2-22 01:29
講左3個月,都無聽過。

搞笑,班暴徒啞gei? 去搞事都講盡無數冇血性的說話! 由6月開始已經對警察瘋狂侮辱的說話,黃屍唔知係因為黑媒唔會報導囉!

首頁
45678...9

尾頁

跳至