自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

男爵府

LL1999 發表於 20-2-22 02:21
日本又搞錯,去到機場都唔比 17 人包機走,好似話佢地係同確診者有緊密接觸既人。
到包機真係要起飛,走咗 ...

如果呢17個人係假陰性,根本已經驗病,咁佢哋搭飛機嘅時候又會 散播病毒比機上嘅人, 咁就真係全世界攬炒囉

大宅

回覆樓主:

其實日本人一直都係只識按本子辦事,一出突發野就咩都唔識做ga喇

做野又慢,我曾經比日本嗰邊嘅同事投訴我做野太快話做咁快根本就係等於無做野喎我嗰時個老細(本地人)就同我講「佢地咁都有得投訴,係因為你做野太快太爽手,就顯得佢地好無能」

佢地亦都係成日推卸責任,能不做就不做,自己唔會幫本地人做野但又會成日要求本地人幫佢手做野

利申:以前係日本人公司做過4-5年野

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

希望呢17人唔好係假陰性....同埋都要唔好周圍走

子爵府

nicezoe 發表於 20-2-22 09:19
你用錯類比, 唔係香港 人員方面冇點齊人,而 係日本 信息混亂

請問我邊隻字指明係日本定香港出錯呢

我只係覺得咩人上機應該有list, 點解可以攪錯? 唔係跟車去機場嗎? 點解有人上到機有人上唔?

而家仲大把人去日本旅行,真係

jnc.    發表於 20-2-22 10:52

大宅

回覆樓主:

唔識唔好亂用類比

大宅

回覆樓主:

不是想冒犯你,唔好意思

侯爵府

mlcbb 發表於 20-2-22 09:17
日本係好官僚主義,以為自己攪得掂,唔會將問題交俾其它人。到爆煲先搵專家,官員最後可能切腹自盡。
...

如果日本本土大爆發,安倍切腹都唔掂⋯⋯

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

LL1999 發表於 20-2-22 08:13
係,同呢 17 人一班機既人,又要否隔離
佢地真係高危人士,有澳洲,以色列旅客回國後,先知自己 ...

呢點係最擔心! 成機都要密切關注喎!
放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

KennieCC 發表於 20-2-22 09:27
其實日本人一直都係只識按本子辦事,一出突發野就咩都唔識做ga喇

做野又慢,我曾經比日本嗰邊嘅同事投手我 ...

好廢!
放下自在

伯爵府

LL1999 發表於 20-2-22 02:21
日本又搞錯,去到機場都唔比 17 人包機走,好似話佢地係同確診者有緊密接觸既人。
到包機真係要起飛,走咗 ...

如果係真,今次真係令人對日本大開眼界!

子爵府

hnh_mami 發表於 20-2-22 09:32
請問我邊隻字指明係日本定香港出錯呢

我只係覺得咩人上機應該有list, 點解可以攪錯? 唔係跟車去機場嗎? ...

應該係香港政府跟list執齊人,但去到機場日本政府唔比呢17個人走,港府只可以選擇1. 唔等佢哋走先 2.取消班機,全部人等下一班機,但最少起碼1日之後。
到港府決定有幾多都照飛住先,飛機走咗,日本先話自己攪錯,17人可以放行喇,呢17人可以等下一班包機或者自費飛返香港。
大概係咁,有錯請指正

侯爵府

最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

謙仔媽咪 發表於 20-2-22 10:02
應該係香港政府跟list執齊人,但去到機場日本政府唔比呢17個人走,港府只可以選擇1. 唔等佢哋走先 2.取消 ...

咁樣係好似日本玩野咁

侯爵府

希望17位港人主動自首
揾衞生署

香港人會感謝你地

男爵府

itsvera 發表於 20-2-22 07:27
森美父母走左未?

我都好想知,之前牙擦擦,而家無散聲氣

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

kurocat 發表於 20-2-22 10:15
希望17位港人主動自首
揾衞生署
放心, 衞生口岸會攔到, 送咗去隔離了!

侯爵府

2024年龍年勳章

日本方面搞錯,玩死

男爵府

LL1999 發表於 20-2-22 04:05
17 人已在機場,好似唔想再等和搵地方住,所以搭 ANA 回港。

嘩,咁大穫,同機啲人慘

大宅

kurocat 發表於 20-2-22 10:15
希望17位港人主動自首
揾衞生署

佢哋都好似已經送去駿洋邨。
https://hk.mobi.yahoo.com/news/疫輪-82-港人到駿洋邨隔離-被國泰拒載-18-人自費返港-001241673.html

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

送番去美國個D, 有人病發LA, 原本陰性, 依家測到陽性了!!!!

侯爵府

2024年龍年勳章

我都好想知森美父母走左未...無晒聲氣咁

首頁
23456...7

尾頁

跳至