自由講場

跳至

首頁
12345...12

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

leng1999 發表於 20-2-22 07:47
明解,但有更加多冇電腦access或者工作一定要系現場既仍然出緊糧。

趁機整頓下、檢討下啦,庸員太多啦。 ...

其實你係咪知內情,有料爆?
我真係唔知公務員home office係完全唔做野喎。不如你講多d你知既邊個政府部門係咁?

子爵府

leng1999 發表於 20-2-22 08:05
將band3搬去band2,睇下個effect

1班20人變40人

可以摺全港一半學校

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

tester5 發表於 20-2-22 08:06
其實你係咪知內情,有料爆?
我真係唔知公務員home office係完全唔做野喎。不如你講多d你知既邊個 ...

完全冇料爆,只系覺得危機永遠系改革既好機會

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

二世龜 發表於 20-2-22 08:07
1班20人變40人

可以摺全港一半學校

你心水清

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

kikiboy 發表於 20-2-22 08:01

有remote support

係囉!
我以前公司都有!
喺屋企一 login,成個公司drive 都睇到!一樣做到嘢!

翡翠宮

leng1999 發表於 20-2-22 08:08
完全冇料爆,只系覺得危機永遠系改革既好機會
...

等我仲以爲你有内幕,可以8下邊個政府部門home office係唔做嘢。。
都冇料既,唔係事實,咁齋up,冇意思喎

翡翠宮

hohoho924 發表於 20-2-22 07:48
但真心問,有幾多公務員會home office? 有d要上system, 入機,響屋企做到嗎?
...
我唔知呀,你有冇内幕消息?

子爵府

話就話公務員 home office,實情有 d 職員要輪番。

我朋友兩公婆公務員,一個水務署,一星期番三日。另一個法援,之前都番左部門一日,黎緊星期要番三日。佢地有個朋友做衛生署,日日都要番
我和我最後的倔強,握緊雙手絕對不放,下一站是不是天堂,就算失望不能絕望!

珍珠宮

leng1999 發表於 20-2-22 07:38
大家有冇發覺,好多政府部門home office左咁耐,成個香港仍然正常運作。

是否說明,香港有好多部門或者公 ...

還是說明辦公室可以消失?

珍珠宮

tester5 發表於 20-2-22 08:14
等我仲以爲你有内幕,可以8下邊個政府部門home office係唔做嘢。。
都冇料既,唔係事實,咁齋up,冇意思喎 ...

無無聊聊,搵d話題傾下嘛 一陣可能有人出黎爆料

以我地d公務員既質素,一定有人開始計home office用自己電腦、電等等。比上司各種理由做少d或者唔做,我等d同事或者上司出黎呻

珍珠宮

ernbe 發表於 20-2-22 08:17
還是說明辦公室可以消失?

都有d系。

翡翠宮

leng1999 發表於 20-2-22 08:17
無無聊聊,搵d話題傾下嘛 一陣可能有人出黎爆料

以我地 ...
原來你係公務員?

咁請問你自己office呢段時間又點安排呀?

伯爵府

tester5 發表於 20-2-22 07:42
其實home office唔係唔做野喎,只不過把工作地方暫時轉移,係屋企做office野啫。
...

親戚做地盤都homeoffice, 點會係做野呀?

伯爵府

cbeyond 發表於 20-2-22 08:03
唔少
home office唔等於唔做野, 唔少公務員要繼續做, 或者輪流要返政府部門, 只係對外唔開放。
...

係,我識嘅朋友政府工,一星期輪流番去 1-2 日做嘢

子爵府

我home office緊,除左print/scan唔到野(公司block左唔可以裝software),其他所有電腦既野都用到(電話裝埋落電腦),所以真係無太大分別

禁止訪問

珍珠宮

tester5 發表於 20-2-22 08:21
原來你係公務員?

咁請問你自己office呢段時間又點安排呀?

哈哈我冇可能系呢d機構生存。日日返工

瑪瑙宮

大廚勳章

leng1999 發表於 20-2-22 07:38
大家有冇發覺,好多政府部門home office左咁耐,成個香港仍然正常運作。

是否說明,香港有好多部門或者公 ...

咁有好多公司啲員工都而家Home Office緊。。間公司都仲未執笠正常運作係咪應該炒晒嗰啲員工呢?

或者應該唔出糧比嗰啲夥計呢因為原來公司冇咗佢都仲運作緊喎。。。

喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

珍珠宮

seaheart88 發表於 20-2-22 08:29
咁有好多公司啲員工都而家Home Office緊。。間公司都仲未執笠正常運作係咪應該炒晒嗰啲員工呢?

或者應該 ...

commercial 最實際既。裁員潮已經陸續湧緊黎了,唔需要我地多講。

翡翠宮

leng1999 發表於 20-2-22 08:28
哈哈我冇可能系呢d機構生存。日日返工

唔好意思我誤會左,咁我地都係等其他JM睇下有冇料爆,我都想8下

首頁
12345...12

尾頁

跳至