夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

HKBeggar 發表於 20-2-26 13:52
所以應該先搞清楚關係,離婚先再找第三者,以免因為欺騙而互相傷害

離婚先再找第三者

冇第三者何來引至離婚呢?
有報告從婚姻專家统計得來,有9成婚姻關係中沒有第三者出現是可以修復關係。
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

子爵府

回覆 HKBeggar 的帖子

如果咁講法咁就更加唔應該結婚!當初結咗婚就應該對自己嘅婚姻有承諾,唔係話厭倦咗之後就拋棄一方,甚至去搵小三!
當初生小朋友一定係雙方同意, 生得出就要負責任!

一係就離咗婚清清楚楚之後,先至發展另外一段感情!否則就係自私嘅行為囉!

大宅

wingyaumama 發表於 20-2-26 14:05

如果咁講法咁就更加唔應該結婚!當初結咗婚就應該對自己嘅婚姻有承諾,唔係話厭倦咗 ...

我支持清楚後才展開新感情,但實在太多太多一腳踏兩船,也開始搞不明白結婚的意義了。男人變心很容易,女人離開很困難。

大宅

Huuu 發表於 20-2-26 14:03
離婚先再找第三者

冇第三者何來引至離婚呢?

對於專家或統計只具某程度的參考價值,家家有本難念的經,救到一個不代表一定imply 到另一個,一切皆有前因後果,我覺得如果有第三者最好盡早解決,不要折磨大家。

侯爵府

wingyaumama 發表於 20-2-26 14:05

如果咁講法咁就更加唔應該結婚!當初結咗婚就應該對自己嘅婚姻有承諾,唔係話厭倦咗 ...

認同
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

男爵府

emilyxxx 發表於 20-2-22 07:56
今年年頭1/1 我老公話心動一個女人,不過已經拒絕左人,之後見過佢比死老豆更難過嘅表情.....
呢幾個月大家 ...

離婚通姦,你要D小朋友,分他一半身家,每月拿生活費

首頁

尾頁

跳至