懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

今日足足40w 其實呢幾日都有陣痛 都又唔係持續左好耐 可能只係1-2個鐘左右就停左了! 我應該入院嗎?宜家過左40w, 醫院會幫我催生嗎?

大宅

回覆樓主:

你係私家定公立生? 之前睇醫生無提過幾時要催生?我今日38w5, 星期四公立已經比左催生期我了,私家就話睇埋黎緊星期四覆診,如果到時未生就比埋催生期,大約係40w1-2咁

大宅

回覆 Nagomi 的帖子

我係政府 冇私家寫紙的催生紙, 但政府催生紙要去到3月2號 我唔想咁遲! 我冇私家醫生紙 政府又會唔會幫我40w1d左右幫我催生呢?

大宅

Candi_yau 發表於 20-2-22 11:15
回覆 Nagomi 的帖子

我係政府 冇私家寫紙的催生紙, 但政府催生紙要去到3月2號 我唔想咁遲! 我冇私家醫 ...

咁遲先催生
我預產期3/3, 公立比我都係5/3, 遲2日
或者你可以打去催生紙上的電話問問,果時公立醫生有同我講,有咩事可以打返去問架

大宅

Candi_yau 發表於 20-2-22 10:34
今日足足40w 其實呢幾日都有陣痛 都又唔係持續左好耐 可能只係1-2個鐘左右就停左了! 我應該入院嗎?宜家過 ...

政府係41周先催生,你想快d作動,可以食綠豆沙

禁止訪問

複式洋房

我由34週起 每晚訓前都有小小好似m痛咁既假宮縮。
連續左3日 ,今日34.3週 朝早起身又有啲痛。
咁係味代表就快出黎啦個b ?
有無sis試過?

別墅

Candi_yau 發表於 20-2-22 10:34
今日足足40w 其實呢幾日都有陣痛 都又唔係持續左好耐 可能只係1-2個鐘左右就停左了! 我應該入院嗎?宜家過 ...

我都足40W1day,我肚入面果件大帝仲好舒服甘...成個幾星期我每日一口氣行足兩個鐘(唔快唔慢甘行)加行2-3層樓梯都無用,反而陪我行的人話腳軟小碎步慢跑半個鐘都試過...有時諗係未我訓得多每日可以訓10-12個鐘...昨日開始飲緊椰青水我戰鬥力感覺都算好強喇,諗住今日再試下其他運動...希望佢快D出黎喇,好多人等緊佢呢幾日感覺到佢其實應該可以出世喇,因為佢係我肚入面好有反應

首頁

尾頁

跳至