自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

bb2 發表於 20-2-22 17:47
可以睇條帶嗎?啱啱買左watsons iris ohyama $79.9隻口罩,又係唔可以睇風琴位...我睇條帶車口位,有粒突口 ...

影相來睇下~樓上答基本上未拎出來,繩係邊面就係面(在外面)是正確的。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

bb2 發表於 20-2-22 17:47
可以睇條帶嗎?啱啱買左watsons iris ohyama $79.9隻口罩,又係唔可以睇風琴位...我睇條帶車口位,有粒突口 ...

條帶唔準,朋友藍色面,條帶包在外,另一紫色面,條帶在內喎

翡翠宮

mercurycc 發表於 20-2-22 18:00
同牌子唔同款,屈臣氏好似唔係3齊B.P.E.,
一樣突出鐵線係面,我呢款係條帶粒粒位向內,你果款唔知係咪一樣 ...

BFE99%咋... 最底下張圖係咪帶入面?

象牙宮

bb2 發表於 20-2-22 18:08

睇相第三張係面,用左好多年日本口罩,唔好睇條帶有d係出面架,睇鐵線多數岩。
用緊呢款日本製口罩幾好有寫明。

翡翠宮

mercurycc 發表於 20-2-22 18:15
睇相第三張係面,用左好多年日本口罩,唔好睇條帶有d係出面架,睇鐵線多數岩。
用緊呢款日本製口罩幾好有 ...

明白,thx

mercurycc    發表於 20-2-22 18:29

翡翠宮

cindy618 發表於 20-2-22 18:07
條帶唔準,朋友藍色面,條帶包在外,另一紫色面,條帶在內喎

收到,thx

翡翠宮

missvivi 發表於 20-2-22 18:02
影相來睇下~樓上答基本上未拎出來,繩係邊面就係面(在外面)是正確的。
...

見#23, 多謝咁多位jm,thx

翡翠宮

回覆樓主:

我用果隻日本口罩,d摺係向上。。。

男爵府

bb2 發表於 20-2-22 18:08

正確 ,最底那張是入面。你呢隻就鐵線上半部摺位向上,下半部摺位向下,一打開就會立體左。

翡翠宮

missvivi 發表於 20-2-22 18:37
正確 ,最底那張是入面。你呢隻就鐵線上半部摺位向上,下半部摺位向下,一打開就會立體左。
...

明白,thx

男爵府

回覆 nicolewanglh 的帖子

前幾日我睇咗個日本電視節目,教人白色口罩點分底面,你第一個post第二張圖係面。佢哋散橡根係外面,如果橡根係面同口罩之間就會產生空間少咗保護力

侯爵府

little_dragon 發表於 20-2-22 19:13
回覆 nicolewanglh 的帖子

前幾日我睇咗個日本電視節目,教人白色口罩點分底面,你第一個post第二張圖係面 ...

我自己都覺得係咁分,但前面好多jm睇法係相反。我家都有幾個白色,冇盒,係親友拆散俾嘅,唔知點分。

子爵府

回覆樓主:

1係外面

男爵府

ensureyip 發表於 20-2-22 19:25
我自己都覺得係咁分,但前面好多jm睇法係相反。我家都有幾個白色,冇盒,係親友拆散俾嘅,唔知點分。
...

1係外面,我剪佐一個口罩,外面嗰層係防水,裏面嗰層唔防水。

珍珠宮

nicolewanglh 發表於 20-2-22 15:54
請問點樣區分正反面,邊面向外?

呢款盒有圖,接線在外面是面

大宅

借位問下,咁這款口罩又哪邊向外呢?口罩冇鐵線嘅。

象牙宮

減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 開心吸收勳章

nicolewanglh 發表於 20-2-22 15:54
請問點樣區分正反面,邊面向外?

枝骨明顯嗰邊係正面

侯爵府

nicolewanglh 發表於 20-2-22 19:35
1係外面,我剪佐一個口罩,外面嗰層係防水,裏面嗰層唔防水。

最後都係要做實驗

珍珠宮

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 畀面勳章

我戴呢隻, 鐵線位突出外面, 繩入面, 上下拉開
https://www.amazon.co.jp/gp/prod ... 0?ie=UTF8&psc=1

大宅

lovegeneration 發表於 20-2-22 19:48
借位問下,咁這款口罩又哪邊向外呢?口罩冇鐵線嘅。

1係外

首頁

尾頁

跳至