自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

近呢半年,用電話越來越慳
加上呢d市道,
因有公司卡比我(上網冇限 + 3000分鐘),所以我只須有淨通話比自己養number 就夠,原先轉左club sim $28純通話月費全包,仲要冇限分鐘已夠平,但上月有一日,電話網絡出問題,出入電話都唔得,去csl門市解決唔到,冇hotline, 只有線上客服,但又幫唔到你
最後轉左去imc, 128/年 (10gb + 1000mins)
其實我呢d c9仔都夠用有突
雖然唔係慳好多,十蚊8蚊一個月,一年當買多件衫比自己都好吖

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主:

imc 用csl network,我覺得好過3hk,用量少或者雙卡機用呢D儲值卡慳好多

男爵府

回覆樓主:

Hello, 我都剛由家庭plan轉左,平好多,我都係用雙卡,主要養no. 勁平

珍珠宮

好媽媽勳章

小談心 發表於 20-2-22 22:28
加上呢d市道,
因有公司卡比我(上網冇限 + 3000分鐘),所以我只須有淨通話比自己 ...

imc卡係邊度有?可攜號碼?
$128/年有10G, 再有3000分鐘通話,真係幾抵喎!

伯爵府

amypekkle 發表於 20-2-22 23:24
...

可攜號碼,可以自己上網搞

侯爵府

imc有$88plan,樓主原本已有公司卡,點解唔揀呢個?

男爵府

加上呢d市道,
因有公司卡比我(上網冇限 + 3000分鐘),所以我只須有淨通話比自己 ...

我都係十二月轉咗一個No去imc
真平

珍珠宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

加上呢d市道,

樓主,可以教我點做嗎? 本身用緊sun mobile , 超級低用量。

男爵府

回覆樓主:

係超正!我之前用CSL 5G拉据到最後一刻都係要around$138.我公司屋企全用Wifi, 每月只用below 2.5G, 大多數用1G多。最後上年5月頭用左好似298轉左去IMC年卡, 到呢一刻仲用到未交過錢呀 速度根本同以前csl 行4.5G一樣,Load野好快,同我屋企pccw 1000M 一樣,電話都收到好清好清。

伯爵府

amypekkle 發表於 20-2-22 23:24
...

冇門市,上網search imc就有,買完寄比你

伯爵府

ensureyip 發表於 20-2-22 23:57
imc有$88plan,樓主原本已有公司卡,點解唔揀呢個?

見差40蚊,咪要多少少gb數做後備
公司卡係頭4gb 4G, 之後3G (月計)

伯爵府

garfield_pooh 發表於 20-2-23 02:07
樓主,可以教我點做嗎? 本身用緊sun mobile , 超級低用量。

上網search imc, 買完就會寄張卡比你,如轉台就有張form, 填完e返比佢,指定日期插卡就能用

wcpcelia    發表於 20-2-23 09:21

伯爵府

姬絲汀汀 發表於 20-2-23 02:16
係超正!我之前用CSL 5G拉据到最後一刻都係要around$138.我公司屋企全用Wifi, 每月只用below 2.5G, 大多數 ...

我又係,公司屋企都wifi, 主力返放工車程,約30分鐘,根本一個月先2~3gb, 我用左幾年68蚊 3 嘅 3G 冇限,訓返覺得果幾年真的好嘥錢

禁止訪問

大宅

回覆樓主:

放心,不會後悔。明智決定

珍珠宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

小談心 發表於 20-2-23 08:32
上網search imc, 買完就會寄張卡比你,如轉台就有張form, 填完e返比佢,指定日期插卡就能用
...

thx

侯爵府

加上呢d市道,

好推介,好啱家中老人家,謝謝分享

伯爵府

timoneyu 發表於 20-2-23 08:46
幾好
手續煩嗎?

唔煩,上網信用卡買完
隔幾日打上去,就會email張好簡單嘅form比你,填完e返比佢,隔幾日新卡寄嚟,指定日期換卡就用到
我估計用唔爆嘅話,一年login一次增值就可以
簡單過去門市,去門市起碼搞大半粒鐘

子爵府

小談心 發表於 20-2-23 11:23

唔煩,上網信用卡買完

個仔用得唔多,呢個啱佢 謝謝分享

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

加上呢d市道,
堅抵喎
放下自在

首頁

尾頁

跳至