懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

今個月遲左5日,我以前啲m非常唔準
但近兩年就準左,呢半年更會有時早兩三日

我之前每次都係遲5-7日就驗,但都唔係有左,今次諗住唔好咁快驗啦
早幾日見食完熱氣野又未黎m
咪買支涼茶飲下囉,飲左兩啖就屙到咩咁,之黎越諗越驚,即刻驗一驗
一驗,2條線深到不的之了

琴晚忍唔住去左港安,驗左HCG6xxx
醫生話4W就算陰超都未必睇得清楚
宜家好擔心屙咁勁會唔會影響(emoji)(emoji)(emoji)

點解我咁黑仔??我之前已經小產過2次,今年算高齡
一知有左就好擔心,又怕生仔會痛,又怕經濟差,又怕唔識教,又怕會忽略屋企班狗,總知就好多野諗(emoji)(emoji)

複式洋房

YimSze 發表於 20-2-23 09:25

放鬆放鬆冇事既 我響未知果時去左個旅行 又飲酒又浸溫泉又亂食野 ... thx god so far都ok!
Confirm左之後就小心啲囉 唔好擔心咁多野心情輕鬆啲就會自然成長架喇^^

禁止訪問

複式洋房

lbmama 發表於 20-2-23 09:49
放鬆放鬆冇事既 我響未知果時去左個旅行 又飲酒又浸溫泉又亂食野 ... thx god so far都ok!
Confirm左之後 ...

都係既,未知前做既野都唔會知(emoji)(emoji)

複式洋房

prettynancy 發表於 20-2-23 10:51
放鬆啲,一開始已經咁緊張,之後嗰9個月你會好難捱㗎!
依家多啲同bb傾計,要相信bb~ 你輕鬆樂觀,bb將來都 ...

真可能真係有啲緊張
始終失敗好多次
又擔心多左

複式洋房

放心啦,一定沒事,因為我之前都試過唔知自己有左,仲食左西瓜,都食左好幾舊,當晚下面勁痛,以為黎m啦,因為我本身d m都好準,嗰日又的確真係黎m,第二日係有啡紅,點知之後又沒,之後驗先知自己有左,但我頭3個月基本日日流啡但依家已經39週2啦,所以BB要跟住你嘅,一定會跟實,放心啦同埋記得同BB講多d野,我頭3個月都係咁

複式洋房

GloriaLam_ 發表於 20-2-23 13:22
放心啦,一定沒事,因為我之前都試過唔知自己有左,仲食左西瓜,都食左好幾舊,當晚下面勁痛,以為黎m啦, ...

我聽完你講,好想喊,可能之前已經無左兩個,宜家一聽到呢啲就好感觸

祝你生產順利

複式洋房

YimSze 發表於 20-2-23 13:25
我聽完你講,好想喊,可能之前已經無左兩個,宜家一聽到呢啲就好感觸

祝你生產順利

放心啦,放鬆d,同BB傾多d,叫佢乖d,佢識聽㗎BB一定會平安沒事

別墅

無事的
我未check,到bingo 都又煙又飲酒
而家12weeks lu
加油呀
唔好諗禁多
同埋我都有四隻狗 有狗一齊陪小朋友成長真係好開心的☺️

複式洋房

fanki05 發表於 20-2-23 13:53
無事的
我未check,到bingo 都又煙又飲酒
而家12weeks lu

係呀,我好緊張我啲狗既情緖啫

複式洋房

放鬆啲加油

大宅

屋企有養狗?

大宅

放心唔好諗太多我3-4wk果陣唔知有左 因為通常月尾先黎m所以果陣月中根本無為意 仲飛左去泰國 4日拎住好重既野四圍行 又食蟹 煙三文魚 乳酪 香蕉 凍野 芒果 榴槤 .. 返香港果日仲拎住個25kg既甩碌喼趕飛機 仲係機場跑左400米thx god淨係有少少肚痛無啡無血 返到香港一驗已經6wk 我宜家已經26wk啦所以放鬆d 緣份到bb到會痴實你 加油

複式洋房

rainbowflower 發表於 20-2-23 15:09
放心唔好諗太多我3-4wk果陣唔知有左 因為通常月尾先黎m所以果陣月中根本無為意 仲飛左去泰國 4日拎 ...

宜家盡量放鬆

複式洋房

ChingChing19 發表於 20-2-23 14:54
屋企有養狗?

係呀,全部都係我啲寶

水晶宮

回覆樓主:

一定無事

男爵府

回覆樓主:

唔洗咁擔心,頭12w胎兒發育都係靠佢攜帶嘅營養囊, 不幸失去通常因為基因, 胎兒染色體問題
好多人初頭都唔知自己有咗bb飲啤酒食煙去玩, 食壽司刺身 雪糕, 去揼骨做spa浸溫泉
我初頭驗咗冇bb,我都照返大陸揼骨又飲酒,之後仲未泥m再驗就中獎,兩次驗孕相差9日炸
有左之後我都成日飲 菊花雪梨茶,甘筍竹蔗茅根呢類涼茶,又成日食雪糕 忍唔到口...

複式洋房

kissapplegirl 發表於 20-2-23 18:30
唔洗咁擔心,頭12w胎兒發育都係靠佢攜帶嘅營養囊, 不幸失去通常因為基因, 胎兒染色體問題
好多人初頭都唔 ...

聽完你咁講,我又定返啲
我都係啲唔介口既人
我希望仲可以食魚生,食辣野....

首頁

尾頁

跳至