0-6個月

跳至

首頁

尾頁

洋房

Bb夜晚約11點訓,2點醒一次.之後每隔1-2個鐘都會醒一醒,bb都接近3個月,請問點解會甘,同埋點解決,醒左就抱起先訓得番(emoji)(emoji)(emoji)

別墅

deve2019@ 發表於 20-2-23 23:48
Bb夜晚約11點訓,2點醒一次.之後每隔1-2個鐘都會醒一醒,bb都接近3個月,請問點解會甘,同埋點解決,醒左就 ...

係咪抱住訓著覺呀?聽講BB每45分鐘一個訓覺cycle, 佢會醒一醒望下周圍環境同訓之前一唔一樣, 唔一樣就會喊,意味住如果你抱住佢訓,佢一醒發現你唔係抱住,就會喊,試吓訓練佢自行入睡啦,我訓練完囡囡好訓覺定好多。

洋房

priscilla_yiu 發表於 20-2-24 02:23
係咪抱住訓著覺呀?聽講BB每45分鐘一個訓覺cycle, 佢會醒一醒望下周圍環境同訓之前一唔一樣, 唔一樣就會 ...

想請教下點樣訓練?

民房

回覆樓主:

我同你一樣bb快3個月,半夜吾太肯訓落床,要抱住訓,一擺低就喊,或訓一陣就醒喊,日頭放落床肯自己入睡的

大宅

deve2019@ 發表於 20-2-24 06:10
想請教下點樣訓練?

狠心
你肯狠心就可以
我女都係咁嫁,初滿月一定要人抱,一擺床一定彈起,到2個月就要佢自己訓床,唔需要人抱訓

別墅

deve2019@ 發表於 20-2-24 06:10
想請教下點樣訓練?

除左狠心 要附合好多條件
要定時餵食 然後食玩訓 滿足晒佢一切需要 飽 換好片 唔凍 唔熱 無唔舒服
咁姐係 佢得返唔識訓
先可以由佢喊
我就係用crying control
佢喊1分鐘 你入去講2分鐘野
佢喊2分鐘 你入去講2分鐘野
如此類推
仲要次次訓之前同佢做同一系列動作 講同一番說話 佢慢慢就會明
我會同佢坐下 安撫下佢 跟住叫佢訓覺 拉窗簾 開白躁音 俾公仔佢 次次訓覺都係咁

首頁

尾頁

跳至