自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

Vinvin 發表於 20-2-24 20:28
已向管理處回報,亦知邊個單位做,管理處已同該戶主講左,但仍然有倒水情況發生

報左警,但警方話佢地都冇 ...

拍低佢,放上網
以前試過,先拍低片,再超大聲鬧上去,仲要講埋幾樓幾室,,等全世界都聽到,講到明已經拍片,再倒就報警

象牙宮

已向管理處回報,亦知邊個單位做,管理處已同該戶主講左,但仍然有倒水情況發生

大掃除? 洗窗? 窗外好脏, 尢其是廚房窗 污水
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

珍珠宮

tigertiger1 發表於 21-1-22 17:24
我樓上都係咁.....一大盤臭水倒落黎, 窗濕左不特只仲濺埋入屋
同左管理處講, 個職員同樓上個住戶講話係我投 ...
你間咩管理公司?吾應該話透露邊個投訴,仲帶埋黎揾你,佢係咪吾想你投訴吾想做野?我係你就投訴個職員

珍珠宮

掉垃圾出窗嘅人,正賤人,拍片通知傳媒,再報警,送佢地上路

萬物皆空,因果不空

民房

回覆 loved 的帖子

驚投訴完佢日日黎玩野,仲大鑊 T_T

男爵府

Vinvin 發表於 20-2-24 20:38
基本上佢係有窗既位都倒,例如廳,廚房,廁所,仲要整到我d窗污漕哂

可能洗窗,開水喉淋

王國長老

王國長老

回覆 Vinvin 的帖子

情況仲有冇持續?
我樓上嗰件又係咁, 好鍾意倒水落嚟, 由於我樓上只有一層, 已經好清楚係邊一家, 同管理員報過, 佢哋厚顏無恥, 唔開門, 有時就叫個小朋友去門口講話大人唔得閒.

最近我就拎咗個卡啦OK咪, 佢倒水就去窗口廣播: XX樓X單位, 請你有公德心, 唔好成日倒水落嚟

不過佢都仲係久唔久就倒, 我懷疑係工人, 下次我會中英廣播, 同佢鬥長命
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

淘個CCTV,24小時影住
每次影到都報一次警
有損失就要佢地賠錢

珍珠宮

虎到金來勳章

回覆樓主:

咁多人鐘意倒水出窗

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆樓主:

點解d人咁鍾意倒水出窗

首頁

尾頁

跳至