自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

想買,等動物之森出左就買
NDS年代,好鍾意玩動物之森!
手機牌好無聊,玩左一陣冇玩!

子爵府

pretty_cat 發表於 20-2-25 09:53
唔洗電視上網,部機連到wifi就得

點解要連wifi?好似唔洗用wifi架?

大宅

大幸運 發表於 20-2-25 12:10
手機牌好無聊,玩左一陣冇玩! ...

x2 唔知點解手機版咁無聊

子爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

天使之心02 發表於 20-2-25 07:53
唔好意思呀
想搭單問
因一直無比小朋友打開機

部機有 3 個版本

1. 大機 - 舊版,可以接電視玩,左右JOYCON (手制) 可以拆開出黎玩, 比較耗電,充滿拎出街玩可以玩2 個幾接近3 個鐘 (而部機又分紅藍JOYCON 或灰色JOYCON) 個盒正面係背景)

2. 大機 - 新版,可以接電視玩,左右JOYCON (手制) 可以拆開出黎玩,同舊版可以話無咩分別,係比較慳電,充滿拎出街玩可以玩3 個鐘至3 個半鐘(部機都有分分紅藍JOYCON 或灰色JOYCON) 個盒正面係紅色背景)

3. LITE 版,可以接電視玩,可以拆開出黎玩(部機有分紅、藍、黃、灰殼) 細細部出街玩比較方便。

遊戲方面

各款都可以買遊戲卡同買下載版,一般 2 百幾到 4 百幾一個遊戲。
下載版可以用部幾上網買。

子爵府

Overcook
Mario party
Mario kart
Mario maker
可以大人小朋友一齊玩

如果多小朋友可能要買多兩個手掣

大宅

yuki_oOo 發表於 20-2-25 01:06
薩爾達傳說tools up ,overcook

想問下你蕯爾達,你係玩Q版定真人版?我想買Q版但有時見到又好似悶地噤所以唔知買唔買好

子爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

金三珣 發表於 20-2-24 21:13
可唔可以推介下?

合家歡類: (1-4人)

5-12 歲:星之卡比
11歲以上: 大亂鬥
全年齡: MARIO KART, OVERCOOK, MARIO PARTY, JUST DANCE

另外 雙人/單人類:

1-5 歲: 1, 2 SWITCH (雙人)
5-12 歲: 你剪我剪 (雙人)
全年齡: MARIO ODYSSEY,(私心推薦) 路易吉洋樓 3

單人:
8 歲以上: 寶可夢 劍/盾,
13 歲以上:(私心推薦) 薩爾達 BOTW

禁止訪問

男爵府

bunnymini 發表於 20-2-25 12:56
想問下你蕯爾達,你係玩Q版定真人版?我想買Q版但有時見到又好似悶地噤所以唔知買唔買好
...

兩個都有玩,我鍾意玩真人版個世界大啲靚啲!
同埋多嘢玩啲,難度高啲

男爵府

腦力鍛鍊 - 有每日訓練, 同測試你腦年齡係幾多, 好正~ 裡面有2,3 個小遊戲先可以2個人玩~
另外都係大熱 MARIO PARTY, MARIO KART同FIT RING個D好玩~

大宅

天使之心02 發表於 20-2-25 07:53
唔好意思呀
想搭單問
因一直無比小朋友打開機

要另外買game

伯爵府

jy0022 發表於 20-2-25 12:21
點解要連wifi?好似唔洗用wifi架?

遊戲要更新就要用網絡

大宅

yuki_oOo 發表於 20-2-25 15:22

因為我冇玩過呢類型嘅遊戲驚真人版會太難玩其實除咗打下啲怪物仲要玩啲咩㗎

男爵府

bunnymini 發表於 20-2-25 16:45
因為我冇玩過呢類型嘅遊戲驚真人版會太難玩其實除咗打下啲怪物仲要玩啲咩㗎
...

去啲廟度解謎,又有啲支線任務,儲下武器,探索下個世界,好好玩的,係有一兩個Boss難打啲,不過打敗之後好有成功感

子爵府

yuki_oOo 發表於 20-2-25 15:22

我都玩緊薩爾達傳說平時我唔會開呢d RPG game ,因為太waste 時間, 但玩玩下而家停唔到

男爵府

大幸運 發表於 20-2-25 12:10
手機牌好無聊,玩左一陣冇玩! ...
我都等動物之森出左先買,買埋隻牧場物語,NDS我都只係玩Lee 2隻

珍珠宮

Eunice0203 發表於 20-2-24 21:34
Over cook 玩親都笑到肚痛

我哋一家三口都係理科人,玩呢隻game玩到要分析同分配工作,有時會玩到發忟想爆粗,反而見親戚d細路玩果陣就真係笑到肚痛,有個唔知自己應該做咩就係度不停原地轉圈
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

男爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

rebecca0113 發表於 20-2-25 11:37
Ringfit
出唔到街係屋企都可以玩到爆汗

請問你地係邊度買遊戲?

子爵府

怪獸青BB 發表於 20-2-24 21:14
Overcook,兩個人或以上先好玩

請問點設定雙人?我整唔到淨係一個人玩到。要買多個joy con嗎?

珍珠宮

金三珣 發表於 20-2-25 20:41
請問點設定雙人?我整唔到淨係一個人玩到。要買多個joy con嗎?

你係swtich lite?普通swtich拆紅藍兩個手制就可以雙人玩啦

首頁
12345...6

尾頁

跳至