時政擂台

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

成日話中國做得唔好,又話如果俾著是美國,人哋又會點又點咁,個個指指點點!

輪到自己國家就知,攪疫症唔係想像咁簡單。

男爵府

如果會講金主的不是就唔會係YC啦

男爵府

中國已做得好,世衛都對中國的防疫能力給予肯定和贊許 !

侯爵府

https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1510103-20200222.htm?spTabChangeable=0

美疾控中心官員稱為新型冠狀病毒一旦大流行做準備

美國疾控中心說,正為新型冠狀病毒一旦在美國社區傳播以及成為大流行,做好準備。

疾控中心官員說,暫時未見到新型冠狀病毒在美國社區傳播,但非常有可能發生,美國的目標是減慢病毒傳入的速度,爭取更多時間為社區出現更多病例以及可能的持續擴散,做好應對準備。疾控中心正與州及地方衛生部門合作,包括向供應商、醫院和藥房了解一旦出現爆發時,需要甚麼醫療設備。

這名官員又說,中國為阻止疫情擴散而停課和暫停商業運作,美國最終亦可能要採取相同措施。

美國從停泊日本橫濱的「鑽石公主號」郵輪撤走329名國民,當中18人確診染病。她說,部分在登機前對病毒測試呈陰性反應的患者,當時可能已經處於病毒潛伏期。

尋找「閃光點」,努力不懈,堅毅不屈,機會總是留給有準備的人。但是,有準備不一定能找緊機會,因為....命運就是這樣的敲門。要找緊機會,就要戰勝自己和戰勝命運。
遇到逆境,堅持,不要放棄。黑暗是可怕的,極難耐的.....但是,渡過了黑暗,不就是黎明了嗎 ?!

大宅

清清bb 發表於 20-2-25 18:11

有看,世衞公佈中國治癒人數是世界第一!獲譚塞德再度称赞! 以中國人為榮!!
人一黃, 便脑殘, 人一藍, 便脑叻!

侯爵府

leopak 發表於 20-2-25 09:53
成日話中國做得唔好,又話如果俾著是美國,人哋又會點又點咁,個個指指點點!

輪到自己國家就知,攪疫症唔 ...

黃c選擇性失明

瑪瑙宮

中國真係強大

象牙宮

回覆樓主:

咪就係囉!日本隱瞞疫情又唔見啲黃絲講?(佢地D市民自己話的)

侯爵府

清清bb 發表於 20-2-25 18:11

中國其實反應果斷夠快 即刻封城 又唔使一個月 起成間醫院

大宅

961123 發表於 20-2-25 21:40
咪就係囉!日本隱瞞疫情又唔見啲黃絲講?(佢地D市民自己話的)

美國一樣有隱瞞, 鬼信佢得幾十個

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Augflower 發表於 20-2-25 21:58
美國一樣有隱瞞, 鬼信佢得幾十個

我信佢隠瞞左好多野!
若要人不知 唔好咁低B !  : P

大宅

回覆樓主:

香港處理世界夢號郵輪真係比日本處理鑽石公主號郵輪好得多。

首頁

尾頁

跳至