時政擂台

跳至

首頁
34567...11

尾頁

大宅

alicemic 發表於 20-2-25 11:59
有圖有真相, 呢個係正常一個飯盒份量,政府無刻薄佢哋喎
d人平時自費lunch都係食一個飯忍住,入到營要食自助餐咁一1人3個飯先夠飽。

珍珠宮

joyce121 發表於 20-2-25 11:49
全世界都知搞事既係黑警同埋年年考第一既垃圾林鄭
深藍絲本質是自私同埋會聯同黑社會用刀斬人!
...

香港曱甴,時代垃圾
舉世聞名,遺臭萬年

公爵府

WWT1234 發表於 20-2-25 11:58
BK有提及過㗎

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=23061378

你冇嘢下話?你係咪當我白痴架?翠雅山房原本就已經係特式文化酒店,咁佢嘅環境同膳食有咁嘅水準有咩出奇呀?如果你話警察喺呢度隔離有如此厚待(警察係咪喺呢度我根本唔知),咁之前青衣嗰個長乜村都有居民喺呢度隔離啦,你何以見得政府特別為59個警察去特別煮佢地嘅飯餐呀?

大宅

另外也有親友在日本醫院隔離,因為佢另一半中咗,緊密接觸者也要入院隔離觀察,飲食安排也非常好!係呢個時期感恩仍有人看顧自己吧!少點埋怨,心境開朗才能更好抗疫!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

回覆樓主:

我親身經歷過有人揀飲擇食,三日兩夜只係食咗個鴨咀梨,同不斷食 自助售賣機嘅 杯麵,所有營地提供嘅饍食都罷食 ,嫌人哋難食呀, 香港真心係福地呀! 可以揀飲擇食到如此地步 所以我唔相信分量唔足夠, 只不過 係佢哋鍾意食嘅 大家就搶住食 ,其他倒曬

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

20020116 發表於 20-2-25 12:07
你冇嘢下話?你係咪當我白痴架?翠雅山房原本就已經係特式文化酒店,咁佢嘅環境同膳食有咁嘅水準有咩出奇 ...

同埋翠雅山房個post 係2月12號

59個警察隔離係呢幾日既事,咁都可以拉黎講,有d人發神經
天朗氣清

公爵府

WWT1234 發表於 20-2-25 11:55
我睇網上報紙咋。

我特別留意到有人話“仲衰過大陸”,咁就一於掟佢地返大陸啦!

公爵府

itsvera 發表於 20-2-25 12:01
我問緊你係咁copy話警員隔離營有餐單有得大魚大肉係邊度睇到呀?
報導話59人分開唔同營架喎,有警員入住火炭 ...

原來59個警員分開唔同營架?!我都冇留意,你話啲人幾賤格?!特登搞分化,好彩我唔係弱智,我有基本分析能力,唔會中佢地嘅圈套!

大宅

20020116 發表於 20-2-25 12:07
你冇嘢下話?你係咪當我白痴架?翠雅山房原本就已經係特式文化酒店,咁佢嘅環境同膳食有咁嘅水準有咩出奇 ...
得11個警察入左果度,條友講到59個警察有優待。又製造仇恨。

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

小肥猪 發表於 20-2-25 11:25
有家人在駿洋邨隔離,佢哋係長者,或者因為咁心境比較平和會易地而處,佢哋話工作人員已經好辛苦了,所以試 ...

我有朋友入左嗰到,要填餐單,有齊早午晚可選肉或素餐,有檸檬茶、菊花茶或烏龍茶揀,份量佢無講夠唔夠,佢地係女仔。

大宅

20020116 發表於 20-2-25 12:15
原來59個警員分開唔同營架?!我都冇留意,你話啲人幾賤格?!特登搞分化,好彩我唔係弱智,我有基本分析 ...
係呀,好多報導有講。按人數,唔同隔離時間,空位分配。郵輪咁多人唔通仲分散咩。之前青衣都分左幾個地方,入到美孚只係好彩d,唔存在咩優待。

公爵府

itsvera 發表於 20-2-25 12:18
得11個警察入左果度,條友講到59個警察有優待。又製造仇恨。

從呢件小事可見:
1.啲人好賤格,借機散播仇恨!
2.我慶幸自己唔係弱智!
3.其實香港政府大方向做得已不錯,間中職員甩漏可作改善。
4.政府啲公關文宣完全唔掂,比暴民乘虛而入!

annakit    發表於 20-2-25 12:51

公爵府

Protea 發表於 20-2-25 12:21
我有朋友入左嗰到,要填餐單,有齊早午晚可選肉或素餐,有檸檬茶、菊花茶或烏龍茶揀,份量佢無講夠唔夠, ...

你意思是駿洋都有得揀餐單?

公爵府

joyce121 發表於 20-2-25 11:19
唔會,藍屍本質自私,應該係班食唔飽藍屍搞事

好似玩罷食,唔係黃屍專利咩

公爵府

小肥猪 發表於 20-2-25 12:08
另外也有親友在日本醫院隔離,因為佢另一半中咗,緊密接觸者也要入院隔離觀察,飲食安排也非常好!係呢個時 ...

你說得對!咁嘅環境仲有人照顧自己已經有莫大福份!古時中瘟疫只可以等死!

公爵府

WWT1234 發表於 20-2-25 11:55
我睇網上報紙咋。

一日一毒果 明架啦

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

20020116 發表於 20-2-25 12:27
你意思是駿洋都有得揀餐單?

係呀!我朋友send左份22-24號的駿洋檢疫中心的餐單比我睇,當然之後日子會唔會改變安排就唔知。

子爵府

d食物唔啱自己口味唔食咪唔夠飽囉。
使唔使好似郵輪上全天候供應自助餐,鐘意幾時食都得。

大宅

Protea 發表於 20-2-25 12:38
係呀!我朋友send左份22-24號的駿洋檢疫中心的餐單比我睇,當然之後日子會唔會改變安排就唔知。
...
你朋友係咪警員呀?樓上有人話警員先有餐單架

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

itsvera 發表於 20-2-25 12:56
你朋友係咪警員呀?樓上有人話警員先有餐單架

唔係做警察架!佢地係鑽石公主號返港的乘客。

首頁
34567...11

尾頁

跳至