時政擂台

跳至

首頁
12345...11

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我老板朋友係火炭駿洋那邊膳食好好喎,夠飽,好岩佢口味,仲有杯麵添。

大宅

coolalalala 發表於 20-2-25 11:28
唔好話外賣, 家人要拎啲日用品去都要等大半日先收到.....杯麵有時俾入, 有時又唔俾, 要睇個阿SIR話事, 真係 ...

可能個個營唔同,駿洋邨我哋擺低後等緊巴士時家人已通知收到了,非常感謝一班工作人員!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

整番間7-11 或 ok 喺左近好無
什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

禁止訪問

男爵府

小肥猪 發表於 20-2-25 11:28
這是隔離營膳食,不過不失吧!

真心唔差,有湯有生果

侯爵府

竟然有湯包~~~

公爵府

小肥猪 發表於 20-2-25 11:25
有家人在駿洋邨隔離,佢哋係長者,或者因為咁心境比較平和會易地而處,佢哋話工作人員已經好辛苦了,所以試 ...

你個家人真係有修養,非常時期,大家將就下咪當互想幫忙囉。其實10點半派到早餐都唔算好過份,一般快餐店11點前仲可以order早餐。不過對於早起嘅人嚟講,的確可能會好肚餓

子爵府

駿洋果邊ok..

前2日有新聞講唔知邊度...直接係無派晚餐(唔夠分)...

公爵府

20020116 發表於 20-2-25 11:28
真係多謝你分享,我仲以為點樣虐待佢喎,原來食茄蛋飯!乜茄蛋飯好失禮咩?肉同蛋一樣有蛋白質喎。就算堅 ...

首先,唔夠飽係一個事實,佢哋甚至自費俾錢買食物充饑都唔容許,要留意佢哋只自費買即食麵同麵包充饑咋,並唔係自費買大魚大肉喎。

如果佢哋好似隔離59名警員嘅隔離營咁,有得响既定餐單中揀選食物而作出投訴,

可以講搵鬼可憐佢哋!

禁止用戶名稱、暱稱、頭銜、頭像、簽名欄,帶有商業/個人/團體 宣傳或推介成份,包括圖片、字句、超連結

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

唔係坐監,無理由令人食唔飽
但郁手郁腳一定唔岩

子爵府

CYWS 發表於 20-2-25 11:30
我老板朋友係火炭駿洋那邊膳食好好喎,夠飽,好岩佢口味,仲有杯麵添。
...

https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1510520-20200224.htm

駿洋有漏派晚餐添...
真係睇你好唔好彩

珍珠宮

joyce121 發表於 20-2-25 11:19
唔會,藍屍本質自私,應該係班食唔飽藍屍搞事

大半年嚟邊班暴徒搞事,全世界都知
暴徒本質就係一唔順心就用暴力
暴徒入到隔離營本質唔會變
暴徒平時叫罷工罷課,入到隔離營叫罷食
咁鍾意罷乜罷物,暴徒自己罷到夠,搵隔離營職員出氣正刁民

大宅

WWT1234 發表於 20-2-25 11:39
首先,唔夠飽係一個事實,佢哋甚至自費俾錢買食物充饑都唔容許,要留意佢哋只自費買即食麵同麵包充饑咋, ...
你係邊度睇到呀?copy n paste好多次了。

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

以為自己參加豪華團?
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

公爵府

傳說中嘅茄蛋飯呀

鴻福堂湯包都唔平架!成幾十蚊一包架!又水果又湯都唔滿意,想點呀?都係嗰句啦,唔啱口味都唔駛郁手郁腳!

寶石宮

tinlong22 發表於 20-2-25 11:09
其實話唔飽個d, 影份餐上黎, 咪有得評理囉
得個講字有咩用

咁樣最公道,羅生門事件,嘈嚟冇意義
不過有啲人個胃真係無底黑洞,提供杯麵亦無不可

子爵府

大力大力 發表於 20-2-25 11:11
x 2

陰謀論、會唔會黃屍又帶起搞事呀?

警察確診班蓄生開香檳喎,即係好有信心蓄生類唔會受感染,黃蓄又點駛住隔離營

大宅

回覆樓主:

平時有入開渡假營嘅人都知道渡假營入面嘅伙食質素如何, 許多人而家入去經常都浪費食物, 只係要求食杯麵,同而家呢個情況都好相似, 係幾盤幾盤咁樣拋棄

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

出嚟旅行食圍餐都未必可添飯
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

應該係二人份量?
我覺得ok la

未至於話好豐富
但唔會唔夠飽囉
天朗氣清

首頁
12345...11