夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

6年前c6同佢同事一齊2年我先後知後覺,無意之中比我睇佢電話先發覺,佢就即時斷咗關係,個女人都無係公司做
佢當時話會用一世黎贖罪,佢屋企任勞任怨,兩個小朋友重細,就原諒左佢。

係今個月比我又比我發現c6又背叛我,今次同有夫之婦一齊半年,重要電話近幾日d whatsapp 無刪除,比我睇到佢想離婚,重同個女人傾好曬將來離婚後贍養費點分配,發現個晚佢走左落街,我話你要離開就全份人工同層樓歸我,佢話兩個都唔揀,但我知道佢行出呢個門口,就即係鍾意個女人多d,之後我叫佢上返黎傾,傾完都重未原諒到佢,第二日佢話會同個女人斷絕,最愛個個係我,同埋我真係太愛佢,亦唔想兩個小朋友單親家庭長大,我原諒左佢。

琴晚佢同另一個同事whatsapp 話,佢同事問佢係唔係貪新鮮先一齊,佢話唔佢貪新鮮,佢分到,佢離開個女人係唔想個女人同一個一無所有既人一齊,我睇完之後,好想同佢離婚,我同佢講我連兩個小朋友都唔要,我只想離開呢度,離開呢個家,呢十幾年黎我只放佢同兩個小朋友係第一位,我無自己時間,我想離開呢度過自己生活

男爵府

(續)
我香港無曬親人,澳門有親人,有澳門身份證,想一個人去澳門生活,但最唔捨得係兩個小朋友,如果過去澳門,應該一個月返黎一至兩次睇小朋友

子爵府

唔使想,如果我係你已冇寄望!
只係你真係放得下小朋友?

你都知,佢留下唔係為你,事實我亦唔認為真係為小三,只係為自己,唔想一無所有,唔想無咗個窩而已!

男爵府

wingyaumama 發表於 20-2-25 12:54
唔使想,如果我係你已冇寄望!
只係你真係放得下小朋友?
我同佢講我咩都唔要自己一離開,過返屬於我自己既人生,我都驚到最後都係放唔低小朋友,心軟留返係度

子爵府

傻豬,
就算層樓冇你名,都可以要佢分返一半,另外要求贍養費同爭取撫養權!

小朋友幾大呀?如果唔係太細嘅,你可以搵兼職,重新開始自己嘅人生!唔需要畀佢拖住,最緊要自己有經濟能力!

子爵府

咁多年大家一齊,你唔係冇付出㗎!

不忠的是他,為何自己要離開?走嘅應該係佢!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

hoiying06 發表於 20-2-25 12:23
6年前c6同佢同事一齊2年我先後知後覺,無意之中比我睇佢電話先發覺,佢就即時斷咗關係,個女人都無係公司做 ...
平時你同你C6的性生活多唔多?又問你C6經濟能力好好?

男爵府

wingyaumama 發表於 20-2-25 13:14
傻豬,
就算層樓冇你名,都可以要佢分返一半,另外要求贍養費同爭取撫養權!
一個12歲,一個7歲,我都想留係度搵兼職,但我重好愛佢,我知我如果留係度一定心軟原諒佢

男爵府

wingyaumama 發表於 20-2-25 13:17
唔多年大家一齊,你唔係冇付出㗎!

不忠的是他,為何自己要離開?走嘅應該係佢! ...
我想比佢知照顧小朋友唔係舒服既工作,我唔離開我會心軟

子爵府

hoiying06 發表於 20-2-25 13:21
一個12歲,一個7歲,我都想留係度搵兼職,但我重好愛佢,我知我如果留係度一定心軟原諒佢
...

坦白講如果你真心覺得自己可以原諒到佢嘅,當然最好!但係你又可以接受到幾多次出軌?如果佢根本唔重視家庭,只係當你係工人,咁你會好辛苦!

男爵府

20150618bb 發表於 20-2-25 13:19
平時你同你C6的性生活多唔多?又問你C6經濟能力好好?
一個月一次,人工足夠養家,但無咩儲蓄

男爵府

wingyaumama 發表於 20-2-25 13:26
坦白講如果你真心覺得自己可以原諒到佢嘅,當然最好!但係你又可以接受到幾多次出軌?如果佢根本唔重視家 ...
佢上次求我原諒既時候話會一心一意投入呢個家,屋企所有野佢做,不過時間耐左打回原形,今次我話要離開,佢又係咁講要我原諒

子爵府

回覆 hoiying06 的帖子

你有冇同佢講番,佢同人哋講過佢唔離開只係因為唔想一無所有呢件事?

子爵府

不信任的難受,我永世難忘,我現在仍受緊!

伯爵府

回覆樓主:

同埋小朋友一齊去澳門生活,由佢自生自滅。
正衰人。

男爵府

你開個價太高。分半層,叫佢負責小朋友開支。你可以帶細路返澳門生活。但仔你都想掉低就唔好口口聲聲話愛佢哋。

男爵府

第一次背叛,比咗機會佢無珍惜,佢亦可能因為你會唔捨得小朋友同個家而選擇留低。
其實最終最辛苦嘅只係你。

留唔佢個人,就留住層樓同小朋友,叫佢搬走吧。

你愛佢而選擇原諒一次,如果換另外一個角度去看,他值得你去愛佢嗎?相信你會找到答案。

男爵府

wingyaumama 發表於 20-2-25 13:47

你有冇同佢講番,佢同人哋講過佢唔離開只係因為唔想一無所有呢件事? ...
有,佢話開頭係咁諗,但最後放唔低我

男爵府

pretty_cat 發表於 20-2-25 14:16
同埋小朋友一齊去澳門生活,由佢自生自滅。
正衰人。
小朋友無身份證,同埋我過去都係住親戚屋企,唔想麻煩人地太多

大宅

佢好明顯已經唔愛你,只係放唔抵層樓,唔想同你分一半,亦都唔想自己辛辛苦苦捱左咁多年既野無哂姐
只係因為利益上佢先會留底,挽回你
已經係第2次,將來肯定會有第3.4.5次清醒d

首頁

尾頁

跳至