夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

tyrus_BB 發表於 20-2-27 22:05
點申請釘契

睇完樓主你醒吓啦?你个C6最愛係自己和層樓咋?佢係未好靚仔高大威猛又風趣?你比佢當工人保母姐姐咋?

子爵府

hoiying06 發表於 20-2-25 12:23
6年前c6同佢同事一齊2年我先後知後覺,無意之中比我睇佢電話先發覺,佢就即時斷咗關係,個女人都無係公司做 ...

原諒佢嘅話,你要有心理準備佢嘅第三次出軌,咁嘅男人唔要得

翡翠宮

回覆樓主:

佢係放吾低層樓
不過你話好愛佢又睇怕無獨立能力,咁咪繼續囉,無 option可言

大宅

畀面勳章

算啦,有得一次就有第二次,連第二次都有就冇咩可能冇第三次⋯⋯ 你仲忍唔忍到?

侯爵府

abacad 發表於 20-2-25 21:34
1次出軌可以原諒,2次出軌仲好愛佢?
睇到佢同小三嘅對話 你都仲未死心??
對住你 佢又點會唔出軌,因為 ...

對!唔想話樓主,但心痛樓主單純到自欺欺人

最後分身家,前妻爭取返佢法律上應有嘅保障時,才會先見到個男人真正面目。

唔好諗住咩都唔做隻眼開隻眼閉,等佢玩完小三就返黎。我過來人同樣似妳甘忍,兩年內見佢寧晨揸車約女,日日以淚洗面差啲以為自己抑鬱咗過唔到呢關。最後個男人見妳就討厭妳煩,忍到胃炎胃痛買盒40蚊藥俾妳都唔想出錢,一句話:男人有錢有事業怕咩搵唔到女人呀!……就甘走佬失聯絡,連我放喺佢阿媽度啲物品都唔還。唔好諗到男人甘有情有義。
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

大宅

題外話,其實如果離婚係可以分到幾多贍養費呀?

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

tyrus_BB 發表於 20-2-27 22:05
點申請釘契

搵律師諮詢。

複式洋房

Huuu 發表於 20-2-28 14:26

最後分身家,前妻爭取返佢法律上應有嘅保障時,才會 ...

有啲人真係好絕情的⋯
鍾意人果時乜都得,唔鍾意果時就乜都唔得
愛果時連自己條命都可以比埋人,唔愛果時真係望多一眼都嫌煩!

伯爵府

hoiying06 發表於 20-2-25 14:57
小朋友無身份證,同埋我過去都係住親戚屋企,唔想麻煩人地太多

癡線,原來你咁窮,就唔好話樓唔要,小朋友唔要啦
睇愛情小說睇上腦??
翻澳門解決到問題咩?
澳門親戚俾到你長住,你都唔好意思啦
幾大都要香港間屋,再努力找份工,好忙好忙你就唔記得條垃圾

伯爵府

Huuu 發表於 20-2-28 14:26

最後分身家,前妻爭取返佢法律上應有嘅保障時,才會 ...

你真係好慘
姊妹要堅強

伯爵府

仲有對面條8婆已經喉住你間屋
你仲蒙下蒙下
你翻完澳門,渣都無
你唔為自己,都為兩個小朋友
小朋友讀書成長要好多錢,一個不幸升唔到u,你要send佢去外國
你到時去邊找錢俾佢,你想按樓都無樓你按
要面對係痛苦,但今日唔堅強面對,對家拎曬所有野,你到時仲慘過依家一定

侯爵府

chanchanmichell 發表於 20-3-1 13:22
你真係好慘
姊妹要堅強

個兩年半我以為自己可以忍到,再重新修復關係。

當時我諗到din 佢同某女人有曖昧 玩失蹤 送花 食fine dinner, 我以為只有一個小三 ......

但完全冇發現自己抑鬱咗(長期佢阿媽俾面色說話我聽).....

興幸身邊有唔少朋友拉起我,當時失眠斷續廿一日,朋友預備萬一我有爆煲就陪我睇醫生。前任EX喺教會認識,最後有教會師兄師姊見我情緒狀況 就約前任EX出黎當面問清楚,佢都喺唔認 而且指責我有婆媳 問題,我同佢傾就話我阻住佢休息(可笑佢同交友app啲妹就傾得開心,而且 食住飯 當住我面前send whatsapp望住手機甜笑)。

所以從此我明白女人要自愛,還不要太善良, 性格不可以太"淋善" "太好恰"....

侯爵府

chanchanmichell 發表於 20-3-1 13:26
仲有對面條8婆已經喉住你間屋
你仲蒙下蒙下
你翻完澳門,渣都無

離婚呢個玩法
前妻可以放走個男人同小三一齊
不過要帶住對仔女

一喺仔女跟返阿媽層樓寫仔女名
俾返妳同仔女住
如果不用離婚 但放佢同個女人一齊
但仔女學費買份月供基金要佢供
盡返父親責任

我有個60歲嘅auntie就喺甘,供到兩個仔女出美國讀書。身家大部分去晒幫仔女買樓,最後幫個uncle為咗攞綠卡 幫粒孫 移民, 去外國坐移民監。外國 香港 大陸三地走,我呢位auntie還繼續同佢老公冇離婚 拉据了25年。

而個小三也只有喺大陸等個男人得閒回來....
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

大宅

佢根本都吾愛你,一次又一次搵女人

子爵府

6年前c6同佢同事一齊2年我先後知後覺,無意之中比我睇佢電話先發覺,佢就即時斷咗關係,個女人都無係公司做 ...

兩次出軌已經是慣犯了,為保障孩子,先讓他把你的名字加到層樓上,起碼要阻止他昏頭去賣樓。你真的可以不要兩個孩子嗎?離婚孤身走並不是好方法,除非你對他已心死,連仔女都不要,只求重新開始新生活。

他根本就持住你愛他可以有持無恐地欺壓你,你要振作,先找律師問問應怎麼可以保障財產資產不被轉移,找尋日後謀生的方法,要想好退路。先好好愛自己,和他說清楚你的底線和他要怎樣去做。愛他不等於把所有的一切都交給他去處理,你要告訴他你的要求。

這個小三根本居心不良,你把孩子留下只是給別人虐待,根本不應便宜了她。
mc <()>

複式洋房

chanchanmichell 發表於 20-3-1 13:14
睇愛情小說睇上腦??
翻澳門解決到問題咩?

認同

珍珠宮

王國教室勳章

你宜家火遮眼,太傷心至會話自己走唔要小朋友呀,你之後就唔係咁諗啦。
你以前因為小朋友而原諒佢,當然你都愛佢,但你痛都因為你仲愛佢哋。
你不如冷靜下至再決定。可以的話,睇定啲,唔好乜都唔要就走!

大宅

chanchanmichell 發表於 20-3-1 13:14
睇愛情小說睇上腦??
翻澳門解決到問題咩?

你講得好好, 啱!人始終要靠自己,人要獨立自強,呢個世界無其他人係一定靠得住,亦無人對自己有義務要照顧一世,自己父母仔女都係咁話。充實吓自己嘅人生,尤其唔可以寄託響啲負心人身上

洋房

回覆 hoiying06 的帖子

千祈唔好走,要走都要係個男人走,層樓唔可以益出面個女人,兩個仔女都要,趕個男人走。

大宅

要爭取層樓,仔囡唔好放棄,仔囡都長大,你俾佢湊佢都體會唔到湊細路嘅辛苦,相反仔囡先係你最重要的財產,唔係佢地大個以為阿媽唔要佢地,怨恨你,要佢俾錢供養仔囡,唔好咁易放過呢啲負心人。

首頁

尾頁

跳至