時政擂台

跳至

首頁

尾頁

子爵府

25.02.2020 11:36

西貢區議會下月3日將舉行大會,民主派區議員動議議案,要求將唐明街休憩處,改名為「周梓樂紀念公園」,以及將將軍澳72區調景嶺公園的休憩設施,命名為「陳彥霖紀念公園」。

動議的區議員分別是將軍澳關注組成員陸平才和柯耀林,他們表示,周梓樂和陳彥霖離世是不幸的事件,希望在兩個休憩處增設紀念碑,將園內壁畫的主題改為反修例事件和周梓樂事件,並增設「連儂牆」。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

依班區議員真係痴晒線
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

禁止訪問

水晶宮

2024勳章

如果通過嘅話,選佢哋出黎嘅市民自己有排受了
一到紀念日大把黃民去聚集搞事,跟住又防暴警又催淚煙,好好一個休閒處變得烏煙瘴氣

伯爵府

好多人既死都係不幸, 唔通 "有幸"去死????個個都立碑揚名?

區已完冇腦, 黃屍發神經.

hungng    發表於 20-2-25 19:42

子爵府

可以點樣去表達反對意見?

他們在世期間對世人無功德可言,看不到有什麼理由要對他們歌功頌德。

特別是那位女仕的衣著我不願置評!

伯爵府

MMVV 發表於 20-2-25 12:26

西貢區議會下月3日將舉行大會,民主派區議員動議議案,要求將唐明街休憩處,改名為「周 ...

儍仔嚟㗎,佢哋只係街道辦,無權改公園名稱㗎

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

痴孖筋!

班衰人唔好再消費陳小姐啦!有冇理下佢屋企人感受!

嗰個周同學自己仆街死又關人乜事!唔好用佢個名污染公眾地方!

若要人不知 唔好咁低B !  : P

大宅

MMVV 發表於 20-2-25 12:26

西貢區議會下月3日將舉行大會,民主派區議員動議議案,要求將唐明街休憩處,改名為「周 ...

陳彥霖,一個自殺者,命名佢,即實証俾警方害死者?還是自殺係依家青少年 典範?周梓樂,ig相,擺明做暴徒哨兵啦~暴徒出意外,又記念,區議員係咪痴線架

男爵府

痴線

伯爵府

牛年勳章

翡翠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

大宅

真係有病,無藥醫

男爵府

偉人先要紀念,佢兩位對香港有咩貢獻?

瑪瑙宮

區議會幾時解散, 好期待.

補充內容 (20-2-25 23:21):
點解可以動議同民生無關的議題呢? 好似之前深水埗區議會通過咩立流膿長咁, 關民生咩事呢?

男爵府

回覆樓主:

癲得好勻循

伯爵府

2條友都是自殺,有咩咁偉大?

佢哋對香港作出咩供獻先?

痴孖筋!

子爵府

駛咩攪咁多嘢, 聽聞果度條唐明街已卑班乞衣人靜雞雞改名為彥梓路! 枉佢哋仲話自己幾有學識, 街同路都唔識分!

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

好呀!咁太子地鐵傳話死左嗰班都應該有同等待遇,區議員交名比區議會跟進下好喎!

rainbow0v0    發表於 20-2-26 08:08

男爵府

真係痴,唔係扮

首頁

尾頁

跳至