心聲留言

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

提醒屋企人變左比佢鬧返轉頭~ 興到一個點
事件:門外有1:49地毯 , 家人覺得著返擺系屋內果對波鞋出一出門口個位幾步仔整野再踩返入門口位有咩問題 。

⚠️佢對波鞋 系會令來平時出街著 ~

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Yukiyea001 發表於 20-2-25 23:28
事件:門外有1:49地毯 , 家人覺得著返擺系屋內果對波鞋 ...

無謂勞氣
我都放左漂白水毛巾喺門口
習慣好難一時間改
唯有多啲清潔。我都係咁
不要從別人的嘴裡去認識我

水晶宮

Yukiyea001 發表於 20-2-25 23:28
事件:門外有1:49地毯 , 家人覺得著返擺系屋內果對波鞋 ...

經此一疫、都有啲心淡、好多大大小小既事、你緊佢唔緊、有咩又係搞著我..

侯爵府

回覆樓主:

我隻c6手番親屋企都係唔洗手,d衫褲外套又唔肯洗。
我直接話,咁好啦,我同你攪炒,預左比你害死,仲有你老豆老母齊齊比你害死。之後好小小,不過都係唔洗衫褲。
同埋佢掂過乜我即刻用酒精抹,我係特登的,總之就係針佢。
仲send好多d仲左有幾辛苦既片去男家group,佢睇到話我做咩嚇佢,我話係比定大家睇,等大家有心理準備。

男爵府

係啦, 我地女人,好似受教, 人云易云, 男人覺得注意衛生是好煩既事, 婆媽既事, 拿型先會咁注重. 唉. 火星同金星,

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

睇開d. 改變人不如改變自己, 變污癖係需要時間.

我都好想乜都乾淨整齊, 但冇可能迫到人地同我一樣, 我講既人地唔止係家人, 仲有鄰居, 成個社會既人.

複式洋房

回覆 crystal媽咪 的帖子

塊布要唔要洗@@...我有放地墊既,就無用布呢門口有放1:49噴壺,但我諗無人咁勤力,打開左門再找支野出來噴再入返屋
唉~另外我覺得要系埋門口出面除埋鞋先入屋系有D難既,如果又拎著野,最近情況系比我見到佢除左鞋可能唔小心啦,踩左落門口塊地墊度,再著埋襪入屋,可能難除鞋,又想將D物品放返落雪櫃掛~.~

複式洋房

回覆 luckybaby2011 的帖子

應該話我地D女人唔低得又要做,如果有埋小朋友都唔可以扮睇唔到啦..

複式洋房

回覆 華妹妹 的帖子

你都好絕啊><..比多D恐怖野你C6睇囉,,衫褲唔洗背囊唔抹都夠哂啦根住唔洗手又襟落個開燈制度,, 之後再洗返手,,佢地都唔會抹返個電制!

複式洋房

回覆 mrsma1120 的帖子

最慘系,,提佢地會唔中意,心情好咪聽下,過一排又打回原形,,真系好想講,我都唔想一返黎系咁抹抹到隻手都就變主婦手,仲要比人咁樣頂,慘在又要抹埋佢果份
佢地都唔會唔好意思,,好似應份咁.
邊個唔想一返去沖完涼去做自己想做既野?

複式洋房

回覆 bosch 的帖子

系啊,好難變既,,條街出面仲有D廢老,唔帶口罩,阿嬸又系,,我見到小巴照比佢上車

水晶宮

Yukiyea001 發表於 20-4-17 02:16
回覆 luckybaby2011 的帖子

應該話我地D女人唔低得又要做,如果有埋小朋友都唔可以扮睇唔到啦.. ...

捱左咁耐、情況依舊、攰、為小朋友真係嬲都要篤實、睇漏眼都唔掂

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Yukiyea001 發表於 20-4-17 02:14
回覆 crystal媽咪 的帖子

塊布要唔要洗@@...我有放地墊既,就無用布呢門口有放1:49噴壺,但我諗無人咁勤力, ...

布當然要洗,我大概兩日洗一次。冇再特登噴,開左漂白水倒毛巾上面
如拎好多野冇手倒,就將對鞋放毛巾上,除鞋先。洗咗手,放低物品之後再消毒鞋。
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

我都覺得好辛苦,屋企有人返黎沖左一次涼,出左街飲完酒返黎唔換衫,又唔洗手。好聲好氣叫佢洗左手換左衫先掂bb,仲話e家我手有毒咩。

結果,搞到家嘈屋閉。唔係話唔想比佢掂bb,但真係驚bb抵抗力弱會病。嘈完佢自己又覺得難過,又要比面色我睇。

夾住喺中間,我仲難受

首頁

尾頁

跳至