時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

政府被泛民主派二十多年來的議會暴力玩弄得停濟不前。

二十多年都是泛民用民主直口做成政府不能前行,香港的自由從來都在市民手中。
1·政府要減少150名額, 泛民反對,原因是阻人一家團聚 (原先1982年75人為何到1995年會加到150?
那時仍然英統,那時是泛民提交150的。
為何董建華想削減配額,以減輕社福壓力,將配額轉為優材時,那班人以家庭團聚為名極力反對?
但現在又大旗大鼓直指150搶香港人福利及將責任推到1997後的政府頭上。)
(未完)

大宅

回覆樓主:

2. 誰幫莊豐源打贏官司爭到居港權而令大量雙非孕婦來香港產子?
泛民的公民黨

3. 誰反對八萬五和梁振英新市鎮發展?而令樓市高企?
泛民
4. 誰令港珠澳大橋白白浪費多百幾億?
泛民的公民黨叫阿婆出來同政府打官司

5. 誰反對羅湖收離境稅令政府沒法阻止水貨客?
泛民
6. 誰反對政府拆除政府舊工廠大厦改建公屋和居屋?
泛民

7. 本來新移民要住滿七年才可以申請綜緩, 為何現在在香港住一年就可以拿到綜緩?
也就是因為泛民的公民黨
8. 誰幫菲傭申請法律援助提出司法覆核, 菲傭工作七年, 一家大細都能來香港定居?
(未完)

大宅

回覆樓主:

(2012年3月28日上訴得直, 之後請求釋法, 於2012年12月13日解決外傭及雙非居港權問題)
禍根亦是泛民
(完)

侯爵府

“民怨”是泛民的根,沒有“民怨” 就沒有泛民,所以泛民一定要攪到香港市民沒有好日子過,民怨沸騰,泛民才可生存。

攪到香港市民越慘,泛民越好。

大家體諒下~~~

hkpmama    發表於 20-2-26 10:37

尋找「閃光點」,努力不懈,堅毅不屈,機會總是留給有準備的人。但是,有準備不一定能找緊機會,因為....命運就是這樣的敲門。要找緊機會,就要戰勝自己和戰勝命運。
遇到逆境,堅持,不要放棄。黑暗是可怕的,極難耐的.....但是,渡過了黑暗,不就是黎明了嗎 ?!

男爵府

對於呢班人我冇野好講...對住選佢班人我更加無野講

侯爵府

對住選佢班人我有野講

泛民/學界/連登一路攬抄,真的成功了。

恭喜.. 恭喜.. 恭喜..

尋找「閃光點」,努力不懈,堅毅不屈,機會總是留給有準備的人。但是,有準備不一定能找緊機會,因為....命運就是這樣的敲門。要找緊機會,就要戰勝自己和戰勝命運。
遇到逆境,堅持,不要放棄。黑暗是可怕的,極難耐的.....但是,渡過了黑暗,不就是黎明了嗎 ?!

大宅

回覆樓主:

大家幫手推,推到立法會選舉期。
仲要叫身邊的藍人去登記做選民,唔好得個鬧字

子爵府

回覆樓主:

犯民逢政必反,跟本為反而反

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

犯民政治定位就係反政府(只反對香港市民有利的政策),因為這是犯民生存的根本,一個強勢政府佢地就無立足之位了,什麼為市民監測政府都只是口號吧了,能看清政治本質就沒什麼驚奇,只係社會上確有一批心地唔好的人,為了自己的利益/為了自己個人恩怨盲撐他們,不能為大局著想而投下自己一票,所以香港民智未開全民投票是不適合的。

伯爵府

牛年勳章

大宅

回覆樓主:

自推
藍色朋友快啲登記做選民

大宅

回覆樓主:

https://www1.voterinfo.gov.hk/bd_reovi/OVIES/jsp/mob/
上面條link 可以check吓自己登記咗未

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

男爵府

泛民為私利出賣香港!

但仍有班愚民對佢哋既"豐功偉績"一無所知/視若無睹

大宅

回覆樓主:

琥珀宮

kwclau 發表於 20-2-26 08:52
(2012年3月28日上訴得直, 之後請求釋法, 於2012年12月13日解決外傭及雙非居港權問題)
禍根亦是泛民
(完) ...

仲有而家犯民積極阻止14星期產假

珍珠宮

回覆樓主:

大宅

mandy952 發表於 20-3-18 18:09
仲有而家犯民積極阻止14星期產假

好啊,等香港市民睇清楚班泛民口臉

大宅

回覆樓主:

登記做選民

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

回覆樓主:

最嬲係150個名額,班YC成日話呢樣野,其實根本係回歸前班現任民主派搞出黎,但竟然冇人提囉
8萬5又係, 當時都唔知點解咁多人出黎遊行,而家又話唔夠公屋
仲有個明日大嶼, 如果唔係有班人不停出黎反對政府揾到的地,根本就唔駛推呢個方案

大宅

apelok 發表於 20-3-25 19:07
最嬲係150個名額,班YC成日話呢樣野,其實根本係回歸前班現任民主派搞出黎,但竟然冇人提囉
8萬 ...

嗰個咩豬乜敵又話保育,又話保衞家園,原區安置,唔比政府府發展農地。
搞搞震,無幫襯

首頁

尾頁

跳至