婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆樓主:

完全唔覺得你奶奶黑心同害你,更遑論同你爭b
你係全職媽媽,奶奶肯幫手湊b已經好好,幫完你仲要俾你鬧,奶奶都一直忍讓你,你就得寸進尺

肚痛有奶奶幫手湊,有得休息下已經好好
好多媽媽病緊都係自己湊b,自己嘅事自己做返有幾委屈?

初生bb望窗邊無問題,唔係陽光直接照到眼就得,我女出世頭幾日,我媽見有太陽每日都抱bb去花園行下

老人家鍾意抱bb時un係習慣,輕輕un係唔會影響腦部,大力搖先會傷腦

湯水唔啱飲又要聯想到奶奶害你....

睇完只覺你過份緊張、經常猜疑人、鍾意小事化大、唔識感恩,幫完你仲要俾你怨

男爵府

你唔講我真係唔知豆苗係豆類,我只覺得豆苗係菜,咁你99唔知都唔出奇。你話佢炒左你可以唔食,咁煲湯你都可以唔飲者。
我覺得你講既事只係大家生活上有d分歧,絕對講不上陰毒。

cathngai    發表於 20-2-28 08:45

伯爵府

欠左你咩
大佬呀
病就幫你揍
無事人揍返
當人地工人

禁止訪問

子爵府

Charliefunfun 發表於 20-2-26 22:47
你自己問題大啲
老人家唔係老馮幫你湊架

為己為人,樓主你自己搬走啦唔該

大宅

Charliefunfun 發表於 20-2-26 22:47
你自己問題大啲
老人家唔係老馮幫你湊架

睇完又是一名嚴重公主病?又懶又吾識分莊閒?一個字(搬)未遲早吵架收場!

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

回覆樓主:

陰毒事例唔夠多。
只能講99唔識做,唔體貼,唔細心。
我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

大宅

heidys 發表於 20-2-27 00:46
陰毒事例唔夠多。
只能講99唔識做,唔體貼,唔細心。

未係你99有冇落你降頭呀?人心不足蛇吞象?呢啲只是代購習慣人人不同?要同一起住就要學習包容忍耐?不過都吾知邊個忍邊個?

首頁

尾頁

跳至