自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

岩岩睇到佢地好似都會出多一個月糧,咁呢緊又話派一萬蚊既,佢地都會有,嘩,如果係咁的話真係
本身佢地都冇貢獻冇反工,就算有冇今次疫症都冇影響佢哋嘅生活,啲機構呀又會派口罩畀佢哋, 樣樣福利都係畀佢哋先,唉.......

myfaye    發表於 20-2-26 17:29

大宅

回覆樓主:

咪係囉
已經唔洗做野喇
有一萬就唔好再出雙糧比佢地啦

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

冇得勞氣,只會激死自己

珍珠宮

lingwu 發表於 20-2-26 11:53
岩岩睇到佢地好似都會出多一個月糧,咁呢緊又話派一萬蚊既,佢地都會有,嘩,如果係咁的話真係
本 ...

林鄭最差就係呢樣,一直幫綜援幫到癲,佢上任以黎綜援收入豐富。當中仲有不少yc

pistachio    發表於 20-2-26 12:01

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

梗係無可能有重覆啦!

公爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

mike89 發表於 20-2-26 12:00
林鄭最差就係呢樣,一直幫綜援幫到癲,佢上任以黎綜援收入豐富。當中仲有不少yc
...

佢其實係咪想全香港人都唔做野
去攞綜援呢?唔係唔幫佢地,但佢地
本身都唔駛反工,又住公屋唔駛交租
已經有一萬蚊啦仲要再出雙糧真係冇眼睇

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我勁反對囉,大食懶已經有額外 2 個月綜援、2 個月公屋免租,仲要比 $10000 佢地,咁只會鼓勵 d 人唔好做
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

水晶宮

派錢未公佈詳情,我希望無,但多數有

侯爵府

好媽媽勳章

疫情對綜援户都無影響,難為我呢啲一個月十幾日無薪假
開心每一天

伯爵府

...

票倉黎架,點會唔幫果班人

子爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

...

呢樣我覺得最衰唔係佢 不過佢唔想做醜人都衰㗎喇.
最衰係班成日鬧政府唔顧及基層市民乜乜物物個班人渣議員

禁止發言

回覆樓主:

子爵府

本 ...

有同感.疫情對佢哋無影響.
因為佢哋不受份工影響

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

子爵府

mlcbb 發表於 20-2-26 12:09
票倉黎架,點會唔幫果班人

所以遇到真心為香港做事的人真係好少.

象牙宮

回覆樓主:

永久居民就有呀…所以幾重福利

男爵府

牛年勳章

複式洋房

部份綜援戶真係好肥仔...777 真係冇改錯名

男爵府

esmehouse 發表於 20-2-26 12:04
我勁反對囉,大食懶已經有額外 2 個月綜援、2 個月公屋免租,仲要比 $10000 佢地,咁只會鼓勵 d 人唔好做 : ...

係出多一個月同免租一個月

男爵府

本 ...

政府一派錢,佢哋先係大贏家

首頁

尾頁

跳至