自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

我大約keep兩個月左右,咁啱有朋友有幫我買到兩盒level 3, 明天交收,我諗住放返d俾朋友,我屋企人叫我keep住

我要負責買四大兩小的口罩,所以一盒都唔夠一個月

好似就嚟會有供應,但又好似會越嚟越緊絀,好矛盾

水晶宮

回覆樓主:

半個月度

我幾百個派晒比人, 我叫老豆起屋苑,公園,飲茶見到長者冇口罩就派啲比佢地

我地後生,健康冇口罩可以去買,最多費啲,長者唔識上網,或者冇錢,而佢地高危又最需要口罩

供應只會越黎越多,冇可以去買,貴小小啫

LEUNGP    發表於 20-2-27 16:47
Ching345    發表於 20-2-27 14:45
小菜豆    發表於 20-2-27 13:36
dragon813    發表於 20-2-27 13:26

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

回覆 miffyumiffy 的帖子

同意,供應只會越走越多。香港都自己生產口罩,而且香港沒有大爆發。
把口罩送比有需要既人,有助全港人共同抗疫。

真係唔需要存咁多口罩,存太多,其他人就買唔到了。

公爵府

回覆樓主:

早排有段時間市面缺口罩,我因有存貨,無買留比其他人買。但而家市面唔係完全無口罩,衹係價格高,我會見啱自己心水價就買定,因5月係高峰期,所以盡量預口罩量到6月底~

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

funnyukyuk 發表於 20-2-27 09:08
我大約keep兩個月左右,咁啱有朋友有幫我買到兩盒level 3, 明天交收,我諗住放返d俾朋友,我屋企人叫我keep ...

我唔多,唔需要日日出街,所以都可以用到一兩個月,也有2個布嘅
我有放d比有需要嘅人/朋友

佢地過年之前去左旅行冇諗過會嚴重左咁多。40個成人口罩(三個人用),所以我比左啲佢。

親友知我都會做義工,所以都有攞俾我,我keep起俾有需要嘅人
不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

2024年龍年勳章

我大約keep兩個月左右,咁啱有朋友有幫我買到兩盒level 3, 明天交收,我諗住放返d俾朋友,我屋企人叫我keep ...
level 3普通巿民出街唔需要用到, 如果你有朋友做醫護或工作地點係高危, 建議你讓俾佢哋~

我網購咗幾百個口罩, 已經預埋家中兩老, 千叮萬囑佢哋唔好係街排隊買,
其他消毒用品一買到就第一時間打電話通知佢哋~因為前排各樣用品都供應緊張

我自己一家會預三個月用量, 因為唔會再買~日後供應緊唔緊張我唔知, 只知自己無能力係街排...

男爵府

屋企得我同老公2個人,易搞d
現時預留左每人4個月份量(每日一個計)

之前都派左好多口罩比家人同朋友
分左800個左右出去

珍珠宮

為人為己,留一個月最多兩個月貨。

侯爵府

回覆樓主:

c6 有70個
我自己仲有60個
兩人可以用多兩個月
另在hktvmall買左一盒50個,未到手。
唔會再買住。
我仲有一盒係for 身體有需要既人,日日袋定10個,邊個冇即比佢。
希望疫情可以快d 完結。

珍珠宮

育兒性格勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

一個月嘅貨量暫時有。我同屋企人一人一盒。

禁止訪問

伯爵府

想生BB熱投

有3個月左右

公爵府

我得好少, 我估20個, C6仲日日要返工. 而C6又想留番晒俾99用, 因為99隔日要去醫院的.
早幾日在街上區議員有派口罩呀! 但個區議員, 又唔肯派俾我.( 可能見我較後生 同埋當時我跑完步, 穿運動服). 其實我真係好需要口罩的!

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆 Yeelim 的帖子

我都差不多, 期望等多一個禮拜3月頭本地口罩陸續上馬,
價格再回落一大段買

公爵府

回覆 小菜豆 的帖子

我都係咁想. 其實我都有兩手準備的, 已經手聯左3個布口罩. 另外再買左材料理布口罩, 仲買左中間的濾芯材料, 打算自己整布口罩 同 濾芯.

洋房

個半月

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

一家三口兩個月用量,少出街可以用少啲
I 大蚊豬   

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆 Yeelim 的帖子

我都整咗一個布口罩, 家中少量口罩主要俾C6, 因為佢返工耍見客。女人用布口罩冇咁大心理障礙。
而家都周圍睇口罩價格, 有平口罩通知妳

大宅

好媽媽勳章

回覆樓主:

夠用10~20日,差唔多冇先再買,唔會Keep太多

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

miffyumiffy 發表於 20-2-27 09:17
半個月度

我幾百個派晒比人, 我叫老豆起屋苑,公園,飲茶見到長者冇口罩就派啲比佢地
你好好人
<3<3Rilakkuma+PostPet+Pooh

首頁

尾頁

跳至