自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

水晶宮

回覆樓主:

不懂感恩嘅人,無論去到世界任何角落,都只有埋怨
感激7個月黎,默默耕耘的警察,亦感激堅守崗位的醫護人員!

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

tester5 發表於 20-2-27 10:45
「樹大有枯枝」,從來只有用來形容一個政府部門,就是警隊。
我想枯支是好難去掉的,如果你有方 ...

說反話表表者

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

cyyiu 發表於 20-2-27 10:49
感激7個月黎,默默耕耘的警察,亦感激堅守崗 ...

同意

珍珠宮

畀面勳章

你無野吖ma, 睇下以下段片先講啦

https://youtu.be/e5hyi4ymlYg

睇咗先好講野, 未睇唔好再發表你d不實言論

珍珠宮

melisa 發表於 20-2-27 10:51
說反話表表者

本身都想回,但針姐已經去到活在謊言中,當見不到應該是最好的回應

大宅

回覆樓主:

謊言運動,好名~

珍珠宮

ngokwan 發表於 20-2-27 10:55
本身都想回,但針姐已經去到活在謊言中,當見不到應該是最好的回應

原來世上真係有人活在幻象之中,可怕!

水晶宮

6月9日飛鐵通,打警察你唔提?
同意樹大有枯枝,唔止警察,同時包括消防、醫生、律師、老師.......
前1-2年中大有教授用毒氣殺老婆,意外殺埋個女!
亦有醫生、教師非禮病人/學生!
點解你唔提下嘅?

水晶宮

我相信黑個班係佔小部份,
香港人好多都有愛心,
起碼6個月, 身體家人朋友,都互相尊重,守望相助,
無論做警察, 做護士,都堅守崗位.

奉勸家長,正面教育,

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

melisa 發表於 20-2-27 10:51
說反話表表者

竟然會引用「樹大有枯枝」,真是太諷刺了!
太反話了!

侯爵府

負能量既人,永遠覺得自己懷才不遇,生活係自相矛盾埋怨忿恨之中,為左要得到人地認同,不惜造假發放虛假訊息,不惜用暴力想別人認同自己。

但經過超過半年既時間,香港人對依d手段已經瞭如指掌,加上謊言已經逐一不攻自破,更加令更多香港人醒覺。

香港人為左守護自己;守護身邊既人;守護香港,都要向依d魔鬼say no,專心做好香港!

珍珠宮

小肥兔 發表於 20-2-27 10:52
你無野吖ma, 睇下以下段片先講啦

https://youtu.be/e5hyi4ymlYg

睇咗都唔會認關佢地事,慳返啖氣好過

水晶宮

回覆 redhot 的帖子

噉嘅說話都講得出。垃圾自己掉這一句。笑到跌咗落地下。

男爵府

咁燒人、私了香港市民、打爛人地舖頭、燒港鐵、打死香港市民.....呢d又係咩行為?你係被蘋果洗腦定係選擇性失憶?身為香港人,你點可以支持果d畜生行為?

水晶宮

大宅

虎到金來勳章

回覆樓主:

登記做選民,大家為香港出分力!

珍珠宮

露比EE 發表於 20-2-27 11:08
負能量既人,永遠覺得自己懷才不遇,生活係自相矛盾埋怨忿恨之中,為左要得到人地認同,不惜造假發放虛假 ...

時間可以證明,放眼世界,睇番香港,自己再思考!

希望更多人可以清醒,為了自己,為了下一代,大局為重。

大家要保持正確道德價值觀,保持正能量!

珍珠宮

李露眉 發表於 20-2-27 11:05
我相信黑個班係佔小部份,
香港人好多都有愛心,
起碼6個月, 身體家人朋友,都互相尊重,守望相助,

啲警察我先真心佩服!

唔知大家記唔記得,肥仔聰時期,有段時間最水深火熱,大約10月前後,汽油彈滿天飛,警察含冤莫白,連市民都頂唔順要呼喚解放軍快啲嚟,當時我whatssap吹水group內有幾個師姐,佢地都呻辛苦,我記得嗰時我同啲師姐講,林鄭咁衰縱容黑暴,不如你地警察罷工啦,點知啲師姐斬釘截鐵話:我地唔會囉!

我真心佩服佢地,當時工時咁長又危險,對上頭又咁多不滿,但都仲可以緊守崗位,而家見到班黑護,又諗返轉頭,我就明白,當時警察係一心服務緊市民,我真係好敬佩!

珍珠宮

green_flower 發表於 20-2-27 11:10
咁燒人、私了香港市民、打爛人地舖頭、燒港鐵、打死香港市民.....呢d又係咩行為?你係被蘋果洗腦定係選擇 ...

我都識答你,佢地話:呢啲係警察做架

侯爵府

green_flower 發表於 20-2-27 11:10
咁燒人、私了香港市民、打爛人地舖頭、燒港鐵、打死香港市民.....呢d又係咩行為?你係被蘋果洗腦定係選擇 ...

唔好浪費時間去改變魔鬼想法,歷史會見証一切,佢地過去8個月既野蠻無理,為反而反自相矛盾既行為為64平反了,為香港警察平反了,為香港政府平反了。

如果無佢地,香港人就唔會比較,點知一比較,原來全球最好既警隊就係香港; 一比較就見識到香港政府vs日本韓國處理疫情手法就見真章。

面對x美提出鑽石公主号既旅客回港應該自我家居隔離; 乜乜所謂醫生提出應該用郵輪做隔離中心等白痴言論,幸好香港政府冇草率行事,大家睇下x美&乜乜所謂醫生,依加咪龜縮囉!

為反而反都要專業d,自己唔識就去問下專業人士,做人要虛心d學習,早d問下人意見,今日就唔會咁(emoji)啦!

首頁
12345...7

尾頁

跳至