自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

屋企用電陶爐,請教鑊面洗唔甩d積似係甩漆,是否不可以用了?如果換買什麼牌子好?方便炒野炸嘢買幾吋深比較好?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

camanbi 發表於 20-2-27 17:11
屋企用電陶爐,請教鑊面洗唔甩d積似係甩漆,是否不可以用了?如果換買什麼牌子好?方便炒野炸嘢買幾吋深比 ...
我都想知道

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主:

我用緊tefal煎pan幾好,有紅點冇咁易燒壞個鑊

子爵府

屋企用電陶爐,請教鑊面洗唔甩d積似係甩漆,是否不可以用了?如果換買什麼牌子好?方便炒野炸嘢買幾吋深比 ...

換左萬0,覺得好抵

禁止訪問

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

tefal 好, 我另外有兩隻貴野,大家用落分別不大
總有離別的時候

伯爵府

請問平時如何清潔比較好?點先唔會易痴底?

男爵府

回覆樓主:

推介759, 夠硬襟用 ,但我都用木筷子同木鑊鏟,因怕刮花

wcpcelia    發表於 20-2-28 10:35

子爵府

子爵府

請問759係咪得一款?幾錢架?

瑪瑙宮

我都係 759

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

淘左隻美的,幾十蚊 幾好用,唔用佢蒸餸,用竹鏟。其實平貴貨都係1年貨仔,我唔買貴既

別墅

759平靚正 花左都唔心痛 唔好煮完即洗 放涼後先洗就會好襟用啦

男爵府

回覆樓主:

Highly recommend 759

伯爵府

睇黎大部分靚女覺得759評價好好wo!請問有無分有咩款?質地?
價錢大概?
係咪某一些分店先有售?

象牙宮

tefal法國制好耐用,大陸果隻無咁耐用。

伯爵府

嘉豬媽媽 發表於 20-2-27 17:25
換左萬0,覺得好抵
我都用緊, 幾好, 拆咗柄好易洗.
之前用Kitchen Aid都好用.
陶土經過塑造...燒製...可變成有用的器皿.它盛裝到多少就看我們如何給它塑形,它有多堅固就看我們如何燒製...

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

不可以用,一般易潔鑊初初用都好好唔會痴,耐左唔敢包,比較好,係買唔好太貴既大牌子,例如,法國製造既特福,正常用一年到,就買新鑊

大宅

回覆 mercurycc 的帖子

請問點分?個盒丟左⋯
我買左8件裝個set, 隻鑊用左幾個月開始痴底

水晶宮

我用759!百零蚊,花咗唔心痛

首頁

尾頁

跳至