自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

大宅

事源:之前幫人買口罩!十幾日撲咗六七十間先撲到一啲口罩,著量收返D水腳費, send msg畀佢,報咗價畀佢,佢ok咗,跟住即刻寄畀佢!但係寄出咗啲貨之後,佢話我收得佢貴,就話唔要,仲話我! 我其他朋友全部覺得呢個價錢係冇問題,都好快咁樣交收咗!我唔明點解佢ok咗之後可以咁樣反口!仲話原封不動寄返去順x俾我!我真心覺得難受!明碼實價你ok就要唔ok咪同我講囉!而唔係ok咗之後咁樣!講真我寄嘅時候,同款口罩賣緊2-3倍價錢,我俾你個價我問心無愧! 寄畀佢嗰個包裹仲有喺日本特登買畀佢小朋友嘅手信,佢仲可以講話原封不動畀返我,我真係超級唔開心!

我以後都唔會幫人買嘢! [

水晶宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

好奇你咩款口罩同收幾錢?

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

幫手買野好煩...
同旅行買野一樣, 浪費時間又可能蝕匯率..仲可能比對方話一場朋友賺佢錢

大宅

good_pig 發表於 20-2-27 21:38
幫手買野好煩...
同旅行買野一樣, 浪費時間又可能蝕匯率..仲可能比對方話一場朋友賺佢錢 ...

就係咁! 我去日本呢個trip好似淨係為咗幫人揀口罩咁!個個都話冇口罩,但係你收得佢多係冇可能,你亦都冇可能淨係成本價咁樣收佢!淨係credit card嘅兌換率呀手續費都要計埋入去啦,仲要排隊呢用咗嘅時間同心神

wcpcelia    發表於 20-2-28 10:12

大宅

losttoa 發表於 20-2-27 21:37
好奇你咩款口罩同收幾錢?

日本三次元,之前月頭市價$120-180一包,我買入價$40,收佢60!

公爵府

Myy4.myy4 發表於 20-2-27 21:55
日本三次元,之前月頭市價$120-180一包,我買入價$40,收佢60!

你放出去好過益佢啦!

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

你不如賣比我

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Myy4.myy4 發表於 20-2-27 21:40
就係咁! 我去日本呢個trip好似淨係為咗幫人揀口罩咁!個個都話冇口罩,但係你收得佢多係冇可能,你亦都冇 ...

就係呢D人啦, 仲要約交收又盛....
煩到爆

大宅

價錢好合理呀

男爵府

賣比我

大宅

yipsiumee 發表於 20-2-27 21:58
你放出去好過益佢啦!

我見係朋友先問佢要唔要,佢話ok我先寄,點知之後反悔,仲要話我呢個係代購價!我心諗,你講嗰D代購價,要三月頭或中先有貨,我呢D係現貨!
同埋你覺得貴,你可以唔要!講一聲就ok,而唔係ok咗之後咁樣反口,仲要話我!之後unfriend我 我覺得好無奈!

我之後同我另外D friend講,佢哋極速話買!

本身寄返轉頭嗰$30我亦都冇叫嗰個反口朋友俾! 我同佢講話我自己會畀番個30蚊順豐費用,佢之後係冇應過我㗎

大宅

yipsiumee 發表於 20-2-27 21:58
你放出去好過益佢啦!

而家出面唔係好多正價口罩咩?我唔知出面難唔難買喇

水晶宮

2018復活節勳章

如果睇你買入價同賣比佢個價,咁都唔過份喎

大宅

losttoa 發表於 20-2-27 22:04
如果睇你買入價同賣比佢個價,咁都唔過份喎

最好笑佢話我D口罩成本價300yen,我有單㗎

大宅

good_pig 發表於 20-2-27 22:00
就係呢D人啦, 仲要約交收又盛....
煩到爆

我順豐俾佢㗎,因為喺日本返嚟,諗住未夠14日,唔好見人住!

水晶宮

2018復活節勳章

Myy4.myy4 發表於 20-2-27 22:05
最好笑佢話我D口罩成本價300yen,我有單㗎

唔好嬲。冇下次

大宅

losttoa 發表於 20-2-27 22:07
唔好嬲。冇下次

我唔係嬲,心酸多!
點會有下次吖,佢unfriend我,又唔覆whatsapp msg

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

Myy4.myy4 發表於 20-2-27 22:03
我見係朋友先問佢要唔要,佢話ok我先寄,點知之後反悔,仲要話我呢個係代購價!我心諗,你講嗰D代購價,要 ...

俾我會用語音狂插佢

大宅

good_pig 發表於 20-2-27 21:38
幫手買野好煩...
同旅行買野一樣, 浪費時間又可能蝕匯率..仲可能比對方話一場朋友賺佢錢 ...

認同

水晶宮

2018復活節勳章

Myy4.myy4 發表於 20-2-27 22:08
我唔係嬲,心酸多!
點會有下次吖,佢unfriend我,又唔覆whatsapp msg

嘩!乜佢做得咁盡,如果我係你我都會唔開心 我明你心情

首頁
12345...9

尾頁

跳至