自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

純呻..
自私係唔會分你到底係佢邊個既...
一直訂 / 網購口罩,酒精, 消毒野﹐排隊甚至抽飛....總之咩都以自己最親行先 (包括晒娘家同夫家)
口罩我買到既9成9都係大人口罩﹐亦每人都起碼分到兩盒 (我已經唔計較錢﹐平貴都係無收返佢地錢既)﹐我自己公司有提供﹐我都將我有既分比佢地先...最差時我自己得返幾個都無問佢地攞...因佢地真係有需要過我 (政府做) (某日特首話唔使帶口罩即時CUT埋﹐我都幫佢地再撲)
今日日X城有小童口罩 (145CM)個款﹐就叫佢地幫手攞籌買比我自己小朋友啦....
好啦﹐佢地有人攞到啦﹐就同我講唔可以比我WOO~佢地幾個都戴145CM﹐戴唔到大人口罩WOO
我真係即時火起﹐戴唔到大人但我當日撲比大家時﹐重山長水遠送到大家門口﹐完全無人同我講戴唔到大人WOO
我今日叫你地攞返晒D大人口罩出黎比我同人換小童比我小朋友 (當然無人彩我啦)...
我真係好嬲....我個小朋友都用緊加左工既大人口罩咋....
我自己得1盒完整既大人口罩﹐都約左BK JM星期一換晒小童比我小朋友...
真係唔明﹐親人都要咁樣? 係咪我地有事你地先安樂?
係咪我都要做到咁自私先得? 再絕D即刻上去攞返晒D口罩比自己?
呻完.....................................................舒服晒......

子爵府

佢地都幾衰,一係唔好話你知買到

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆 二世龜 的帖子

呢刻開始我要斷6親架啦...

子爵府

真係好心淡

wcpcelia    發表於 20-2-29 16:54

珍珠宮

2024年龍年勳章

wendyaupooh 發表於 20-2-28 15:01
純呻..
一直訂 / 網購口罩,酒精, 消毒野﹐排隊甚至抽飛....總之咩都以自 ...
呢排好多親情, 友情都俾口罩一一破滅...

唔好太介意, 你付出時無諗過要佢哋回報(報恩), 所以明顯係大難臨頭時只係你唔拾棄佢哋...

小朋友未復課, 巿面買小童口罩唔難~係貴, 所以唔好靠你班"親友", 自己再留意下, GOOD LUCK!

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

純呻..
一直訂 / 網購口罩,酒精, 消毒野﹐排隊甚至抽飛....總之咩都以自 ...
總之咩都以自己最親行先 (包括晒娘家同夫家) <-- 我都係咁喎

其實樓主所話嘅人係邊個呢
<3<3Rilakkuma+PostPet+Pooh

子爵府

唉! 好明白你那份失望難過心痛的心情

公爵府

咁樣, 無下次囉, 下次唔好俾人知道你買了幾多, 到佢地求你時, 才考慮下賣唔賣俾佢地
所有事物,當你知道它不是真的時,它就不會令你痛苦。

男爵府

回覆樓主:

咁妳又真係慘,自已有一股熱誠,以為大家將心比已,到頭來,原來只是自已有心,原來他人無意。

伯爵府

回覆 BK2002 的帖子

心淡...我唔靠自己當日無咁多口罩比佢地啦..
邊諗到收晒大人口罩....都戴緊啦...(佢之前都係戴CSI大人口罩啦)
竟然同我講自己一屋N人都要戴架者...

男爵府

經一事,睇清楚呢啲人。以後唔好咁傻啦!
我都有撲口罩,雖然唔算好辛苦,除咗阿媽之外,我唔會主動比其他人,除非佢同我講。免得啲人好似奉旨咁。

伯爵府

回覆 shareholder 的帖子

尋日先同我講叫我撲多4盒..我之前訂左既..
我今日都話既然大人口罩你地唔岩﹐黎緊既貨我自己用...
你地自己搵細SIZE啦..我無..

伯爵府

回覆 maomama 的帖子

其實親人唔係D咩好疏既人講緊至親都係雙方既兩老啦..同兄弟姊妹...
但估唔到....咁親都係咁..

michaelchan875    發表於 20-2-28 17:40

公爵府

有無比家用? 有比的話就斷鬼埋佢啦, 你話我自己都顧唔掂
所有事物,當你知道它不是真的時,它就不會令你痛苦。

伯爵府

回覆 shareholder 的帖子

家用比雙方兩老......一向有比...今次事件唔關長老事..係D兄弟姊妹...
為長老撲口罩我無問題..佢地成日要出入醫院﹐我唔戴都要比佢地..

大宅

wendyaupooh 發表於 20-2-28 15:18
回覆 maomama 的帖子

其實親人唔係D咩好疏既人講緊至親都係雙方既兩老啦..同兄弟姊妹...

對自己孫,同子姪都咁,又真係好心淡嘅。咁你黎緊真係唔好理佢哋,自己用番d口罩。

大宅

純呻..
係好多人都好自私,有時好心係無好報, 好似我叔仔個老婆咁,有兩個小朋友(10歲&13歲)買唔到小朋友口罩,我公司老闆返日本,我麻煩佢幫手買,
咁好好彩,買到6包俾佢,我見唔太多,就無收佢錢。

之後佢又話夠成人口罩,我托朋友買印尼口罩,4盒俾佢,今次有佢收錢,
我仲要出去拎完送去佢屋企,但佢收到後又話好薄唔夠日本個D好。

之後我聽返我工人講,叔仔個老婆同佢自己工人講,話D印尼口罩係假喎,
係佢工人同返我工人講,之後我同老公跟youtube教測試口罩真假,拍片俾佢睇。

男爵府

純呻..

咁親人嚟講佢地都算自私

子爵府

純呻..

認清楚,下次就唔會再蠢, 蠢一次 就夠啦! 以後冇希望就唔會有失望

子爵府

屋企人都咁 真係好自私

首頁
12345...6

尾頁

跳至