自由報料

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

MommyPanel勳章

Candy_CHUNG_LAU 發表於 20-3-1 01:34
應該一簽兩賺冇問題
但我睇唔到返Red card 迎新Terms

明白!咁我睇吓迎新條款先,謝謝你

男爵府

有「營」勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

如果有兩張卡(RED/白金),都係我名,咁可唔可以兩張卡都食到個優惠?

珍珠宮

Yaniexd 發表於 20-3-3 11:18
如果有兩張卡(RED/白金),都係我名,咁可唔可以兩張卡都食到個優惠?

HSBC 都以身份證號碼計
即使有10張卡都合併計算簽賬金額

水晶宮

回覆 Candy_CHUNG_LAU 的帖子

Hello, Candy 匯豐有另一超市優惠推廣,可分析詳細情形?感謝。

珍珠宮

achan888 發表於 20-3-5 09:25

Hello, Candy 匯豐有另一超市優惠推廣,可分析詳細情形?感謝。 ...

官方網頁的推廣條款都幾簡單同詳細,我就照copy&paste 過黎keep record

基本上, 所有指定超市網上簽好過門市簽

由2020年3月3日至5月14日,憑滙豐信用卡累積本地合資格簽賬滿港幣6,000元,當中於指定超級市場作的合資格簽賬,可享額外5%「獎賞錢」回贈,最高可達$400「獎賞錢」!每次交易均不設最低簽賬要求。
選用滙豐Red信用卡可享高達9%「獎賞錢」回贈;其他滙豐信用卡更可享高達10.6%「獎賞錢」回贈(於下面了解更多)。

滙豐Red信用卡可享高達9%「獎賞錢」回贈;其他滙豐信用卡更可享高達10.6%「獎賞錢」回贈。

滙豐Red信用卡
獎賞計劃指定超市
網上商店實體分店
最紅簽賬獎賞 - 超級市場5%
網上簽賬獎賞4%-
本地超市簽賬獎賞-2%
「獎賞錢」回贈合共9%7%

其他滙豐信用卡
獎賞計劃指定超市
網上商店實體分店
最紅簽賬獎賞 - 超級市場5%
最紅網上及海外簽賬獎賞2%-
「最紅自主獎賞」,並將全數額外「獎賞錢」分配於「賞家居」2%
基本「獎賞錢」0.4%
滙豐Visa Signature卡專享
(毋須額外登記)
1.2%
「獎賞錢」回贈合共滙豐Visa Signature卡10.6%8.6%
其他滙豐信用卡9.4%7.4%

https://www.redhotoffers.hsbc.com.hk/tc/latest-offers/red-hot-spending-rewards/supermarket/

指定超級市場包括:
759阿信屋、香港華潤萬家超級市場、HKTVmall、百佳超級市場(包括百佳超級市場、FUSION、TASTE、INTERNATIONAL、food le parc、GOURMET、GREAT、SU-PA-DE-PA及EXPRESS)、惠康(包括惠康、Jasons·Food & Living、Jasons ichiba、Market Place By Jasons、Oliver's The Delicatessen及3hreeSixty)及U購select。

https://www.redhotoffers.hsbc.com.hk/tc/latest-offers/red-hot-spending-rewards/supermarket/terms-and-conditions/

P.S. 不過我手上仲有唔少超市GV, 應該吸引唔到我去簽超市呢

水晶宮

見詳情冇寫, 唔知可否買現金卷?

珍珠宮

achan888 發表於 20-3-5 10:39

見詳情冇寫, 唔知可否買現金卷?

我認為無問題

如參加豐澤推廣簽$6500賺400RC後,就一定meet到呢個超市target

而指定超市每$1 都一定有額外5%獎賞啦
上限每人400RC, 即指定超市簽8000就夠了

最紅簽賬優惠 – 超級市場於2020年9月30日或之前將額外「獎賞錢」自動誌入於我們紀錄中您首張用作登記的合資格信用卡戶口內。

詞彙定義
  • 「合資格信用卡」指由香港上海滙豐銀行有限公司(及其繼承人及受讓人)於香港發出的港幣個人基本卡、綜合、獨立戶口附屬卡及以港幣戶口簽賬的銀聯雙幣信用卡。
  • 「合資格簽賬」指推廣期內於本地以合資格信用卡所作任何金額的港幣簽賬交易,及於獲享優惠時已誌賬的交易。以下交易並不是合資格簽賬:
    • • 財務及銀行費用:年費、財務費用、逾期費用;
    • • 其他交易:
      • ○ 郵購、傳真及電話訂購;
      • ○ 透過滙豐流動理財及/或網上理財繳費;
      • ○ 購買及╱或充值儲值卡的交易;
      • ○ 以電子錢包所作的交易(包括增值電子錢包);
      • ○ 八達通自動增值;
      • ○ 於「獎賞錢」購物網及其他推廣進行的換購交易;
      • ○ 現金貸款、「現金套現」分期計劃及「現金套現」計劃的提款金額;
      • ○ 「現金套現」分期計劃及「現金套現」計劃及「簽賬分期計劃」及其他分期計劃之每月供款金額;
      • ○ 於非金融機構的交易(包括購買外匯、匯票及旅行支票);
      • ○ 於金融機構的交易(包括購買銀行產品及服務);
      • ○ 電匯;
      • ○ 賭博交易;
      • ○ 繳稅;
      • ○ 自動轉賬、循環付款;
      • ○ 所有未誌賬╱取消╱退款的交易。
  • 「合資格超級市場簽賬」指於香港的下列指定商戶所作的合資格簽賬:
    • • 759阿信屋;
    • • 香港華潤萬家超級市場;
    • • HKTVmall;
    • • 百佳超級市場(包括百佳超級市場、FUSION、TASTE、INTERNATIONAL、food le parc、GOURMET、GREAT、SU-PA-DE-PA及EXPRESS);
    • • 惠康(包括惠康、Jasons·Food & Living、Jasons ichiba、Market Place By Jasons、Oliver's The Delicatessen及3hreeSixty);及
    • • U購select
  • 「簽賬淨額」指合資格信用卡的最後簽賬金額,所有折扣扣除的金額及現金券/禮物卡之使用均不會計算在內。

水晶宮

明白, 謝謝

男爵府

Candy_CHUNG_LAU 發表於 20-2-29 02:26
由2020年3月1日至4月30日,憑滙豐信用卡於豐澤簽賬,可享以下優惠:
  • 高達額外$400「獎賞錢」

• 請問如果係豐澤e-shop買電話有無呢個簽帳優惠?

珍珠宮

KKcocoleung 發表於 20-3-11 07:53
    請問如果係豐澤e-shop買電話有無呢個簽帳優惠?

• 「指定商戶」指於香港的豐澤店舖及豐澤電子商店(www.fortress.com.hk)。

男爵府

Candy_CHUNG_LAU 發表於 20-3-11 08:27
  • 「指定商戶」指於香港的豐澤店舖及豐澤電子商店(www.fortress.com.hk)。

...

• 唔該你

珍珠宮

KKcocoleung 發表於 20-3-11 08:27
    唔該你

不過銀聯雙弊就唔計e - shop
    其他卡就冇問題

侯爵府

Candy_CHUNG_LAU 發表於 20-3-5 10:44
    我認為無問題

豐澤嘅簽帳可以計埋落超市個簽帳要求度?

珍珠宮

Aidenlo 發表於 20-4-8 08:45
    豐澤嘅簽帳可以計埋落超市個簽帳要求度?

無話exclud.
    我認為可以計6000要求內
    只是沒有額外5% 回贈而已

男爵府

點登記?

珍珠宮

回覆 babyjk2013 的帖子

https://www.personal.hsbc.com.hk/1/2/chinese/hk/cards/promotion

或於滙豐Reward+應用程式登記!

男爵府

Candy_CHUNG_LAU 發表於 20-4-11 12:12
    回覆 babyjk2013 的帖子

https://www.personal.hsbc.com.hk/1/2/chinese/hk/cards/promotion

謝謝。

大宅

Candy_CHUNG_LAU 發表於 20-3-11 10:36
    不過銀聯雙弊就唔計e - shop
    其他卡就冇問題

Red card ok?
    用Red卡網上豐澤店有優惠?
    6500回400?仲有冇網上簽帳4%回贈?
    如果冇,就vs 加埋賞家居最抵!
    咁樣啱唔啱呀?唔該candy

珍珠宮

scwingl 發表於 20-4-12 17:14
    Red card ok?
    用Red卡網上豐澤店有優惠?
    6500回400?仲有冇網上簽帳4%回贈?

無寫唔得
    u may try

大宅

Candy_CHUNG_LAU 發表於 20-4-12 17:43
    無寫唔得
    u may try

Thanks

首頁

尾頁

跳至