自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

同輩親戚突然話要結婚,半個月後註冊,擺酒未知,因為訊息無講清楚,亦無人問。只係話註冊行禮,c6話我可以唔去,但c6話佢親d就無理由唔去,唉,我係咪真係可以唔去呢?會唔會俾人秋後算賬架。

伯爵府

love.g.wad 發表於 20-2-29 08:59
同輩親戚突然話要結婚,半個月後註冊,擺酒未知,因為訊息無講清楚,亦無人問。只係話註冊行禮,c6話我可以 ...

命緊要啲

珍珠宮

回覆樓主:

算賬係咩後果先?咬人?但我覺得如果只係觀禮,可以全程帶口罩,影相時才除,都OK嘅,甘急住註冊應該都有d野

子爵府

親子王國15週年勳章

同輩親戚即係幾親?

子爵府

同輩親戚突然話要結婚,半個月後註冊,擺酒未知,因為訊息無講清楚,亦無人問。只係話註冊行禮,c6話我可以 ...

即係咩親戚?

水晶宮

睇你想唔想去,唔想就唔去,秋咩後算帳呢。

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

既然老公講咗可以唔去就唔好去啦

公爵府

怪獸青BB 發表於 20-2-29 09:02
算賬係咩後果先?咬人?但我覺得如果只係觀禮,可以全程帶口罩,影相時才除,都OK嘅,甘急住註冊應該都有d野
...

點秋後唔知架,可能係長輩詐型,可能係俾說話我聽,可能講足十幾年。我c6講話要做兄弟哦。

珍珠宮

love.g.wad 發表於 20-2-29 09:35
點秋後唔知架,可能係長輩詐型,可能係俾說話我聽,可能講足十幾年。我c6講話要做兄弟哦。
...

觀禮仲要搞埋接新娘?我以為只係簡簡單單注個冊

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

.

水晶宮

如果中咗,你係咪又可以同佢秋後算賬呢?總之安全就去,覺得唔安全唔安心就唔去,佢都唔想人哋有事的

琥珀宮

只係觀禮,全程帶口罩(最多只影相除一除),感染風險不高。

老公去得,反正萬一佢染病回來家人也不能幸免,所以如老公一定要去,不如陪佢一起出席。

禁止訪問

回覆樓主:

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

...

即係咩親人呀?

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

...

我會去,因你C6做埋兄弟,更要去提醒他戴口罩,用消毒濕紙巾。

goldpiglet    發表於 20-2-29 16:10
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

珍珠宮

好媽媽勳章

到時唔舒服,咳2聲比佢聽

水晶宮

回覆樓主:

只觀禮帶口罩

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

覺得唔安全就唔去

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

去講聲恭喜,合照,閃人

男爵府

唔好,生命好緊要

首頁

尾頁

跳至