自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

loveclementine 發表於 20-3-1 13:54
疫情沒完沒了總有原因
連累人就係呢D。。。

水晶宮

camanbi 發表於 20-3-1 12:53
小朋友都想約埋約幾個熟同學仔,因為疫情想搵個無咁多人的地方,例如西九海濱,佐敦谷之類,請問各位有好提 ...

你自己一家人算啦
如果有朋友約我會煩惱點推....

公爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

自己一家去算啦。

你又唔知人哋一家接觸過咩人

wcpcelia    發表於 20-3-1 19:20

男爵府

camanbi 發表於 20-3-1 16:32
大家我明白而家環境緊張,只是小朋友掛住至班同學仔,我只是問問意見,我平時都少外出了,anyway多謝各位
...

為了小朋友,忍一忍吧!

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

wahwaip20 發表於 20-3-1 15:09
下星期涼d,不如約埋一大班去打邊爐或者自助餐

曲線要講明! 提議樓主加多個goodbye kiss

大宅

點解總係有人生活喺平行時空?當全世界都嚴陣抗疫嘅時候,佢竟然可以上網問一班小朋友一起野餐去邊到好,佩服!
Btw,參與的小朋友家長是否一起出席?如不,家長們允許小朋友出席聚會嗎?

子爵府

bks2014 發表於 20-3-1 17:01
啟德跑道公園,無敵海景
泊車方便,旁邊就是室內停車場

之前都唔知有呢個公園,多謝你推介

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

camanbi 發表於 20-3-1 16:32
大家我明白而家環境緊張,只是小朋友掛住至班同學仔,我只是問問意見,我平時都少外出了,anyway多謝各位
...

掛住都冇辦法
是但一個中都唔好
不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

小朋友都想約埋約幾個熟同學仔,因為疫情想搵個無咁多人的地方,例如西九海濱,佐敦谷之類,請問各位有好提 ...

同學和他們父母肯為你孩子的生日會付出生命危險嗎?

水晶宮

crystal媽咪 發表於 20-3-1 13:31

自己同小朋友去野餐無問題

自己玩就算啦

伯爵府

Poo得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

如果係自己家族,有咩就硬食。
但係同學仔就……是旦一家出事就永遠無朋友做
想認識多啲屯門友

侯爵府

迪欣湖

大宅

一句掛住就要entertain小朋友
我都好掛住d錢 有無錢比我
衰d咁講 你中左唔係你一個人嘅事

公爵府

2024年龍年勳章

camanbi 發表於 20-3-1 20:32
...

掛住嘅話可以video call傾計,
無必要聚會增加風險,
小朋友可能衝動唔開心,
但成年人應該知道風頭火勢要點避免。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

如果有同學家長叫我地參加生日會, 我諗都唔諗 一定唔去
一大班人, 邊個傳比邊個都唔知
仲有呢個時候約開生日會, 證明佢真係一個冇危機意識既人
佢有可能出街冇用口罩, 或者洗手.. 消毒酒精.. 開學/疫情過左先見啦

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

自己一家去空曠地方OK...但約埋其他小朋友/家庭...個人一定唔會

子爵府

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 熱血勳章 畀面勳章

回覆樓主:

尋日西九龍就超多人,一家人去就算,唔好約同學仔了

男爵府

我小朋友都係下個星期生日,我準備連蛋糕都自已整,係屋企過

珍珠宮

Up

珍珠宮

selinako^^ 發表於 20-3-1 19:17
如果有同學家長叫我地參加生日會, 我諗都唔諗 一定唔去
一大班人, 邊個傳比邊個都唔知