自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

ngalice0214 發表於 20-4-5 15:49
d人唔想更多人受害啫,做人唔可以淨係得政見、得立埸啫。呢個網比較多媽媽看。
...

係囉!樓主都係好心先喺度開post!提大家家長注意!真係唔知關連登乜事?

複式洋房

FateCool 發表於 20-4-5 08:31
你除咗報俾東張及爛蘋果之外,仲有冇報俾其他媒體呀?爛蘋果而家冇乜人會信㗎,你應該報埋其他報章度,推 ...
你話佢靚蘋果又好,壞蘋果又好,
今次又真係做得幾好,又快又詳盡

伯爵府

peter2000325 發表於 20-4-5 16:58

係,可以多啲人知道

別墅

最緊要幫到人

複式洋房

jj7723 發表於 20-4-5 12:30
呢d人,害完一個又一個。我女十零年前係小學開始學古箏,都只係去粵華琴行買左個980元既初級古箏琴,一直 ...
我一開頭都係係粵華到買!
買左二千左右 後來黎去比徐老師睇時
佢話部琴唔係敦煌就唔值得買
同埋貴琴先有靚音色 去考試時有加成
又話敦煌琴啲弦既位置先係啱
普通琴做得參差唔啱位Blablabla
講到似層層咁

佢代購時無話會買邊款琴比你
淨係講個大概價錢 事後上網搵唔到琴款有關資訊
話係托人情先買到既特別款/搶先款
叫學生同家長唔好計較咁多(少資訊/單據)

複式洋房

FateCool 發表於 20-4-5 08:31
你除咗報俾東張及爛蘋果之外,仲有冇報俾其他媒體呀?爛蘋果而家冇乜人會信㗎,你應該報埋其他報章度,推 ...
自從蘋果出左報導後 開始有其他媒體搵我!
希望多左唔同媒體關注後 警察會開始做野

複式洋房

LL1999 發表於 20-4-5 14:00
好想知係咪無辦法?
睇住件事咁,好唔舒服。
D 女仔欠咁多債,點賺快錢,心裡有數。
暫時知道最少有關徐老師既現實底細
希望有心幫忙既家長將依件事Spread比中樂界/音樂老師朋友
睇下有無人識得佢!
因為佢講到自己係好成功好出名既年輕古箏演奏家

別墅

cacacakwok 發表於 20-4-5 19:45
暫時知道最少有關徐老師既現實底細
希望有心幫忙既家長將依件事Spread比中樂界/音樂老師朋友
睇下有無人識 ...

係呀!希望多d人spread 開去,無論中樂界也好,教育界也好,家長界也好,大家警惕一下。

大宅

因為喺蘋果度多數人會話假㗎,所以先提醒樓主報多其他報社啫。
我信樓主講㗎

男爵府

BK Milk勳章

cacacakwok 發表於 20-3-1 21:28
依件事首先係LIHKG討論區到被揭露先
受害家長建議我順便係依到開POST
新會員係到同各位打聲招呼先:fortunat ...

你嘅經歷令我諗起以前有d好貴嘅course, 好似叫Life Dxxxmic,佢用嘅手法係首先套你資料,清楚咗你底蘊之後,就6至7圍住你,講d令你覺得自己係冇用、好差、好自悲的嘅說話,係咁用說話踩你,當你個人覺得好崩潰嘅時候佢就入手去好似拯救你咁,當時人如果容易被人洗腦就用好易被人擺佈。
我以前睇過本書,講關於邪教,就好似你哋呢個case咁,要佢哋脫離父母,唔俾佢哋有獨立思考。我估佢哋應該有分高層同低層,低層即係初嚟報到嗰d,應該要進貢多d出嚟,從而令到高層有得瓜分多d,所以d高層核心成員會好維護自己利益,d低層唔聽話,梗係要威嚇佢。

男爵府

畀面勳章

樓主好幸運可以逃出魔掌。希望可以比更多人知道,救返一班少女。

子爵府

睇左個YOUTUBE,
https://www.youtube.com/watch?v=jdAjbkjFLDA&t=617s
其實佢地講左既野, 根本無澄清到件事

侯爵府

回覆 小玲太太 的帖子

呢條影片,睇到呢幾個女仔已經被洗腦,內容冇重點又冇証據!古箏老師本人又唔出黎澄清!

水晶宮

小玲太太 發表於 20-4-6 21:41
睇左個YOUTUBE,
https://www.youtube.com/watch?v=jdAjbkjFLDA&t=617s
其實佢地講左既野, 根本無澄清到件事 ...

佢地冇晒靈魂,眼神很空虛比人洗晒腦,希望各大傳媒繼續報道跟進,唔好放過姓徐賤人

子爵府

sunev 發表於 20-4-6 22:32
回覆 小玲太太 的帖子

呢條影片,睇到呢幾個女仔已經被洗腦,內容冇重點又冇証據!古箏老師本人又唔出黎澄 ...

不停話好多衫。。。so..?講咁多次慶祝生日,重點在邊?小學雞話人唔認真慶祝生日?就要公開投訴?
咁澄清左咩?

而且樓主咁樣出名可以做到啲乜?

其實私樓幾個人夾,正常丫,唔通幾個人夾住劏房?每人1,2000咁?

講完仲衰

大宅

小玲太太 發表於 20-4-6 21:41
睇左個YOUTUBE,
其實佢地講左既野, 根本無澄清到件事 ...

只喺第一位出嚟嘅胖女仔(個阿媽和姑丈混亂討厭屋企人)有重點。
其餘女仔都喺發明星夢被洗腦,最後嗰位阿Bell,為發明星夢,怪責事主和提起家人和夢想時,喜怒哀樂,表情變臉得好快好恐佈,像有d精神錯亂。

子爵府

fanfanfanny 發表於 20-4-7 08:46
只喺第一位出嚟嘅胖女仔(個阿媽和姑丈混亂討厭屋企人)有重點。
其餘女仔都喺發明星夢被洗腦,最後嗰位阿Be ...

典型被洗腦,同被傳銷洗腦一樣既感覺

複式洋房

徐老師你到而家都係唔明,你唔係騙財咁簡單,而係搶左人地個骨肉,
父母們係唔會放過你!脫箏者亦唔會放過你!問題會一世跟住你!
徐老師回頭是岸,請你放過班女孩子

子爵府

peter2000325 發表於 20-4-7 10:13
徐老師你到而家都係唔明,你唔係騙財咁簡單,而係搶左人地個骨肉,
父母們係唔會放過你!脫箏者亦唔會放過 ...

支持你,我相信團員遲早會醒覺的,堅持下去,加油

別墅

sunev 發表於 20-4-6 22:32
回覆 小玲太太 的帖子

呢條影片,睇到呢幾個女仔已經被洗腦,內容冇重點又冇証據!古箏老師本人又唔出黎澄 ...

D 女仔來來去去都係想講佢地離家出走,各有原因,第一個話自己屋企混亂,2-4個就話為咗陪亞脫箏者,亞脫箏者因為亞媽打佢,所以出嚟住,佢哋為咗幫佢分擔租金,所以搬埋出嚟,最後果個就話為咗追明星夢,所以搬出嚟,表情陰深、喜怒無常,最為恐怖。講到尾,就係想話: 我吔搬出嚟唔關徐妖事。

但係明眼人一睇,都知道比人洗哂腦啦,尤其係第二個,明顯照稿讀,至於咁多個女仔都係話陪人離家出走,呢樣野真係好難令人相信,仲要係同屋企唔聯絡喎,人哋亞媽打人吔個女啫,又唔係你亞媽打你,做乜個個當個老母係仇人,所以佢哋出黎講嘢,反而露出馬腳。

未完還有下個帖

首頁

尾頁

跳至