自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

男爵府

畀面勳章

回覆 小菲比 的帖子

咁啱嘅! 我都係喎!!

禁止訪問

畀面勳章

男爵府

lovelybaby2015 發表於 20-3-2 10:06
我都有鼻敏感

但人哋搽乜係佢自由我覺得樓主咁都投訴好霸道吓

Me too。我都有。重好嚴重。但我覺得人地搽咩噴咩係佢自由。我頂唔到就行開。就甘簡單。無野好呻。

珍珠宮

回覆樓主:

而家只會用搓手液

男爵府

sanjoe 發表於 20-3-2 09:45
冇香味都好小小,有香味真係好難聞

果位女仕一坐低就攞hand cream搽,一陣味

好明白樓主感受,因為我都係聞唔到香料味重既野,包括香水、止汗濟、Hand cream 同hair product, 聞得耐真係會頭痛同嘔架

水晶宮

畀面勳章

媽咪面 發表於 20-3-2 09:54
至慘係啲handcream好臭,香就話啫。

你覺得臭啫

男爵府

2024年龍年勳章

覺得手乾就會揸

侯爵府

牛年勳章

可能搽handcream都要同人相隔6塊階磚距離

子爵府

ash_yehyeh 發表於 20-3-2 09:48
搽香水就話啫
搽hand cream潤下對手都比人話

同問

子爵府

timandy 發表於 20-3-2 09:51
我上車坐好後... 都會再用搓手液....
我都係,仲要係有味的!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

因為掂完哂野,有段小時間對手唔使郁呱

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

mmya 發表於 20-3-2 11:00
而家只會用搓手液

yes覺得handcream會痴塵
護手留待睡前才做

大宅

Nino 發表於 20-3-2 09:55
出街先剪指甲咪仲得人驚

係,呢個驚d, 指甲四圍彈,搽cream都好少事

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

珍珠宮

玩具勳章

ljhy10 發表於 20-3-2 10:04
我以前都係,無時無刻都搽,唔搽隻手唔舒服。後來覺得唔妥,似上癮同倚賴,就戒了。宜家只會臨瞓搽hand cre ...

手我都係夜晚查,咀仲未介到,我嚴重到要用vaseline,自從好耐之前唇炎之後,但真係望到乾同會甩皮

珍珠宮

IloveJJ 發表於 20-3-2 10:08
你係咪敏感咗啲?hand cream喳喎!

可能白花油,要落車。

不過我知有些人對味是比較敏感的。

子爵府

唉,又唔辦法係香港生活唔壓力大呀,隨時做左D唔知乜嘢都會得罪人。大家出門最好好似機械人一樣,動也不動,訓都唔好,咁先得

男爵府

呢家啲人真係好難服侍,最好個地球只圍住自己轉,最好唔好發明榴槤,買豪大大雞扒既人行返屋企,有臭味既人唔好出街坐交通工具。有時候某啲情況真係唔能夠滿足曬所有人既願望架麻,唔太過份唔係犯法既話,日常生活既嘢,將就下都咁難?
「換個角度,自然有出路。」

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

咁如果係屋企搽咗香水,但係又要搭車咁點算

男爵府

回覆 hedhed 的帖子

absolutely agreed

首頁
12345...10

尾頁

跳至