時政擂台

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

alicemic 發表於 20-3-2 22:37
其實香港真係好奇怪, 以上嘅報導香港傳媒係完全冇提及, 究竟香港嘅傳媒被控制到乜嘢程度? 香港嘅言論自由在於可以自由報道佢想報到嘅, 如果市民只係習慣睇過一兩份報紙嘅報道, 絕對係被蒙在鼓裏! ...

我而家冇乜睇香港新聞,睇啲曱甴YC來來去去都係搞破壞,對人對己都冇裨益,佢哋只係想搞死香港,搞到大家揾唔到食,冇好日子過,我唔想嘥時間喺佢哋啲事上,反而睇其他地方新聞,知嘅嘢仲多,香港似被香港媒體自己封鎖新聞。

禁止訪問

禁止訪問

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

yyh08 發表於 20-3-2 22:46
地方庸官各國都有,絕對讚成中央的做法

有單又係好好笑,初起疫情時,各地都欠缺口罩,雲南大理竟然截扣途經要送去重慶同湖北嘅口罩,結果唔駛幾日,成件事俾網民同媒體曝光狠批,大理巿長要開新聞發佈會出嚟道歉同懲處有關人員,而家內地,仲邊有得咁多封鎖消息?

別墅

mickeyeva 發表於 20-3-2 15:58
南韓新冠肺炎疫情嚴峻,至周一(2日)急增476宗確診個案,累計4212人染病;另多4人病歿, ...
癲佬正傳

男爵府

DoReMi媽媽 發表於 20-3-2 22:55
有單又係好好笑,初起疫情時,各地都欠缺口罩,雲南大理竟然截扣途經要送去重慶同湖北嘅口罩,結果唔駛幾 ...

呢單我又無睇過,不過,絕對係,現今消息點會咁易封,好在我活在現今年代,唔係也很容易被黑媒洗腦
話時話,雲南大理好靚,好值得去,疫情過後有機會可考慮去遊覽下

象牙宮

yyh08 發表於 20-3-2 23:04
呢單我又無睇過,不過,絕對係,現今消息點會咁易封,好在我活在現今年代,唔係也很容易被黑媒洗腦
...

所以,如有人仲話中國新聞被封鎖的話,我覺得嗰個人自己見識已被封鎖了

公爵府

邪教敎主應該要受罰!

公爵府

畀面勳章

我係南韓政府,順水KO呢個邪教囉

珍珠宮

回覆樓主:

耶穌轉世都要下跪呀?

珍珠宮

DoReMi媽媽 發表於 20-3-2 19:09
係咪死於流感都係未知之數,原來美國人有病叫救護車要俾$1000美金,如果要檢測新冠狀病毒又要自費$3500 ...

等d無腦曱甴黃屍成日咁奶美 。佢地唔美國去住。

珍珠宮

tester5 發表於 20-3-2 16:29
都好,會下跪。

有d地方,6萬幾感染都未有人下跪。最好唔好跪,人民受不起。

中國受到世衛高度讚揚,跪咩?你向中國下跪就應該,建議你重新投胎唔好再做中國人了,我以自己係中國人而自豪!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

Jasmine-4711 發表於 20-3-2 16:57
教主不是自稱是耶穌轉世嗎?

耶穌都會脆地道歉?

佢係耶穌轉世? 咁應該被釘十字架、行苦路喎! 其他刑罰對佢係非常不尊重。

侯爵府

cattz288 發表於 20-3-2 19:11
我覺得好過份囉~香港確診者隻狗狗都有得免費驗, 但美國人竟然要付3.5k美金先有得驗! 咁鬼貴 : ...

仲咁多人想移民美國, 百思不得其解。

侯爵府

DoReMi媽媽 發表於 20-3-2 22:42
中國而家係大國風範,冇隱瞞疫情,係最初被一啲地方官僚誤事而拖延(被處分了),之後由中央接手就大刀闊 ...

相信其他國家遇到相同情況亦做唔到中國咁徹底。

珍珠宮

畀面勳章

Edithcsm 發表於 20-3-2 16:12
搞到咁先嚟道歉
係就摺埋個教啦!

韓國好似要告佢過失殺人呀,

道歉係可能係為日打官司求情後舖路

珍珠宮

畀面勳章

世事無常 發表於 20-3-2 23:09
邪教敎主應該要受罰!

會告他殺人

https://www.setn.com/News.aspx?NewsID=699406

公爵府

DoReMi媽媽 發表於 20-3-2 22:05
最近日本民間媒體報導就係懟美國,話說有個日本人一直喺夏威夷住,冇去過中國,唔舒服美國就話佢係流感, ...

我都睇咗,希望更多國家分別再調查及分析,還中國一個公道

公爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1)

DoReMi媽媽 發表於 20-3-2 22:05
最近日本民間媒體報導就係懟美國,話說有個日本人一直喺夏威夷住,冇去過中國,唔舒服美國就話佢係流感, ...

有冇link, 必要時send 比黃屍同事!

翡翠宮

Jameskey 發表於 20-3-2 19:45
我覺得佢係惟一喎,雖然有啲文宣乞人憎但人哋好實實在在表明態度立場,唔似佢咁濕毒,明明無關嘅事都比佢 ...

係呀陰陽怪氣形容得冇錯, 唔放棄任何機會去詆毀, 有時又係咁copy and paste 不斷重複同一翻說話, 成個精神病患咁。

首頁

尾頁

跳至