夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

E

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Michellechancha 發表於 20-3-2 20:35
有一件事放在心裡很久,從來沒有同朋友講,因為我好要面。
幾年前,當時我大緊肚(第二胎),7、8個月,有 ...

如果真係只係傾計我覺得ok,當然要睇清楚佢係咪真係淨係傾計

盡量唔好爆喊,男人見得多會覺得好煩,遲早嚇走

你冇講過其實唔鍾意佢講大話?唔好再諗當年點解揀佢,唔揀其他人……
不要從別人的嘴裡去認識我

洋房

回覆 crystal媽咪 的帖子

你接受到老公同前女朋友做朋友?我唔得,我自己都唔會

大宅

Michellechancha 發表於 20-3-2 20:35

你老公講大話的確唔啱,但你有冇了解過他為什麼要講大話?

「我脾氣係好差,但老公唔多就我」=> 我覺得好多男人都唔會受呢套,你同老公平時有無計傾?如果無或少,有可能佢ex 可以同佢傾到,可以舒發情緒,所以一見返就傾返,我估!

另外,你自己説自己是個好要面的人,你們相處會否因為面子問題而傷害了大家的感情呢?

至於小唔小氣,呢啲係個人取向,如果你可以平心靜氣同老公講,我相信效果會好些。

洋房

回覆 GettingLost 的帖子

其實我地成日傾計,咩都講。我日日忙到連同姓朋友都冇時間搵,佢就得閒到可以搵前女朋傾計,仔女功課考試全部我跟,有時真係覺得做女人好蝕,男人真係自由好多。

大宅

你只係太愛佢而你又唔係一個會耍手段我女人,唔隱藏自己的情緒,你老公係身在福中。

洋房

回覆 longmother 的帖子

多謝你,我呻完好好多,其實自己都唔想咁執著。

翡翠宮

回覆樓主:

我脾氣好差,老公吾多就我,爆喊

脾氣好差就請檢討,吾係叫人就,爆喊亦吾會令人屈服

老公同其他女人傾計,睇吾到罪狀係邊,你自己都話自己脾氣差我係佢都費事講,講左咪一樣癲
會吾會因為愛你吾做某D行為?我吾會,我做/吾做係跟自己原則,吾會為另外一個人 tailor make. 我老公會呷醋,我吾會理,佢自己adjust 吾該佢,相安無事。

子爵府

其實我樣貌比我老公好10倍 --> 如果100分為滿分, 妳90分, 妳老公豈不是只有9分 ..., 想像唔到只有9分的人咩樣, 真係美女與野獸..... 小朋友希望似妳啦.. 唔好意思, 拉開了話題

公爵府

水晶宮

算係!
自由太多會令世人失去平衡

侯爵府

咁小事記十幾年,除左小氣仲可以點形容?

比我都唔會講,講完仲癲,脾氣唔好,要人就,就唔到就爆喊,同小朋友係商場大叫要買玩具一樣。。。控制狂。。。苦了自己,苦了別人。。。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

如果係前女友主動打電話來,就唔關你老公事喎。
睇得出你好重視你老公和個家。恕我直言,就算你條件好好,但脾氣難頂一項,已經輸哂。男人幾愛你,都唔會日復一日,年復一年咁忍你和氹你。喊係冇用,喊一次,男人會少少內疚,喊多幾次,男人只會覺得煩。
學下以柔制剛和培養下兩夫妻的情趣,不要只注重仔女,唔好疏忽C6。

男爵府

既然你老公咁得閒,你可以將仔女功課逐步放俾佢跟,或者家務都要佢負責一部份,一來等佢冇咁多時間同人傾偈,二來你可輕鬆D,多D時間精神扮靚,同老公傾吓偈,培養下夫妻感情

珍珠宮

SUMSUM_88 發表於 20-3-3 01:32
既然你老公咁得閒,你可以將仔女功課逐步放俾佢跟,或者家務都要佢負責一部份,一來等佢冇咁多時間同人傾偈 ...

高招

珍珠宮

回覆樓主:

小題大造+好多年前嘅事都拎返出嚟講係相處大忌
既然你都話自己條件好,何苦對自己咁無信心呢?
咁啦...
搵次有男人打嚟,你同老公講係對方係女人,大家當打和,咁樣會唔會好過啲?
有時執着辛苦自己,又令身邊嘅人辛苦
放下自在

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

傾計ok,不過叫你老公唔好成日講埋啲無聊大話

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

soso1227 發表於 20-3-2 23:50
如果係前女友主動打電話來,就唔關你老公事喎。
睇得出你好重視你老公和個家。恕我直言,就算你條件好好, ...

以柔制剛

大宅

你係好煩好小氣,發脾氣真係好難頂,你要改變自己,唔好老公做d咩都影響到你!
sherie

翡翠宮

PTMCYS 發表於 20-3-2 22:13
其實我樣貌比我老公好10倍 --> 如果100分為滿分, 妳90分, 妳老公豈不是只有9分 ..., 想像唔到 ...

9分妖
你要記住女人99%自我感覺極之良好的

首頁

尾頁

跳至