自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆樓主:

平凡人一個。 唯獨是命犯小人。

水晶宮

vkm2014 發表於 20-3-2 21:06
美貌、嫁到有錢老公、人緣好、升職等等……

冇。可能我遲鈍,唔覺得有人針對我。更又可能係我冇咩值得人妒忌。我自己倒是幾滿意自己生活、人緣同老公。

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

N年前既事
人工,同事人緣。。

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

有!啲人話我一世死好命,每次都剛剛過關。

好似今次「口罩荒」,一月份剛剛親戚比咗兩盒我,就大步擸過。

當所有人撲口罩嘅時候,我就 好容易 買咗 花王支漂白水 及 酒精紙。

上年12月,正準備在超級市場買 白米 及 油 時候,「刀嘜」就剛剛短信通知,訂購優惠。
一次過訂埋 (油、米、洗潔精、洗衣波波) 1月直接初送到屋企。

所以上個月「搶米」嘅時候,我屋企有齊⋯⋯

男爵府

做嘢用心、仔細,上司會當眾表示欣賞,甚至被用來做demo或一個標準,要其他同事跟我果套,咁就死啦,有d卸膊、返工等放工既會討厭我。其他我唔係特登做到咁好,只係性格係責任心重,求其做過唔到自己果關。
另外,老公好寵愛我,惹來唔少女同事妒忌。

珍珠宮

2024年龍年勳章

Valerielicious 發表於 20-3-2 22:05
有時唔係自己超凡, 係對方自卑.

講得太好了!!!

我做過兩間公司都係遇到呢d人,成日都要拎我來比較,真係攪到我好辛苦。其實我只是家庭至上的c9一名,夠鐘就收工有糧出比我就心足,放過我啦好嗎?
希望每天開心渡過 ;-)

公爵府

KTKTKT5 發表於 20-3-2 21:43
冇, 我係庸才

me too

禁止訪問

畀面勳章

禁止訪問

HiPP勳章(1) 開心吸收勳章

男爵府

嫁左個有d錢又有型对我又好的老公。我本身係好平凡,高學歷,樣靚身材好,好家底也欠奉。顺粹好彩。所以招人妒忌

公爵府

回覆樓主:

佢愈係妒忌我某方面,我愈要把果方面做得更好。我以前會怕人地唔開心而有所避忌,但咁樣只會更加比人恰,何況我都唔想同心胸狹窄的人做朋友

我本來都冇乜野咁好,佢妒忌我令我自信心增加左

瑪瑙宮

好媽媽勳章

Valerielicious 發表於 20-3-2 22:05

大宅

幸運

別墅

回覆樓主:

識開始一路都覺得我係假想敵. 一大班人面前有人讚我佢就會即刻帶開話題 ..結婚. 我老公捨得花錢... 佢老公冇乜錢而且自己孤寒,佢喺common friend面前單單打打 話我用啲錢係唔啱嘅地方. 同埋成日踩我老公... 之後就讚自己老公。
而家我快過佢有咗.... 但係我未公開,佢就不斷喺度打聽。
我感覺到佢成日都想同我比較....

珍珠宮

回覆樓主:

妒忌人既人其實真心好可憐

子爵府

樣貌

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

這要問一下、我在BK的鐵粉~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

首頁

尾頁

跳至