夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

回覆 dee57 的帖子

爬哂文先覆你 我明白兩公婆無性行為係好痛苦 但其實你太太可能係無性戀(Asexual) 即係一個人係會愛人 但唔鐘意同人有肢體接觸 而呢種唔鐘意可以係一種光譜 例如有啲人淨係唔鐘意性行為 但可以錫同攬 有啲人可以唔鐘意錫 但可以拖手 又有啲人可以連攬攬拖手都唔鐘意 雖然唔鐘意肢體接觸 但依然係會愛人 並唔係話相愛就一定要做出嚟
你可以諗返平時 或者拍拖嘅時候你哋去到邊個stage 可能呢個就係你太太最盡可以接受嘅肢體接觸 無性戀對性別唔係太care 愛嘅對像可以係同性或者異性 呢個唔係病 亦唔受宗教影響 係天生就係咁 就好似有人好大食 又有啲人好細食 甚至有啲人唔鐘意食嘢 食色性也 我覺得食同性係有好多相似嘅地方

講咁多未必幫到你解決你嘅問題 但希望至少幫到你明白你太太諗緊乜 點解寧願叫你食外賣都唔肯俾你掂 佢唔係唔愛你 只係唔鐘意性行為/肢體接觸

大宅

ruby135 發表於 20-7-6 00:54

爬哂文先覆你 我明白兩公婆無性行為係好痛苦 但其實你太太可能係無性戀(Asexual) 即係 ...

結婚前我有講過我有需要
點解結婚前唔講清楚?
我Struggling既位係呢到

洋房

dee57 發表於 20-7-6 00:55
結婚前我有講過我有需要
點解結婚前唔講清楚?
我Struggling既位係呢到

香港嘅性教育一直喺情感教育都講得好少 佢未必好清楚自己係無性戀 可能係覺得自己純粹係唔鐘意性行為 覺得結婚後試試下可能會work 但最後都係唔得

呢個係我估估下 如果想知嘅話都係要同佢傾下

大宅

ruby135 發表於 20-7-6 00:59
香港嘅性教育一直喺情感教育都講得好少 佢未必好清楚自己係無性戀 可能係覺得自己純粹係唔鐘意性行為 覺得 ...

傾過,結論就係佢唔覺得性重要,亦唔覺得我需要性,我要自生自滅。

大宅

無性生活真係會越來越疏離,我生之前同老公都唔多,講緊可能係1,2個月先一次
而家生左bb真係更加唔想做,佢要都會俾佢,不過明顯係為做而做,係無嗰種投入既感覺
其實我諗佢都感受到

男爵府

dee57 發表於 20-3-18 17:02
假若係個老婆想老公出軌自己搞店唔使煩佢呢
點搞好...

你覺得除了係性外,你老婆真係表現出係愛你嗎?

如果係愛的話,我會信你老婆因愛你而又唔想你唔開心,所以都想你去試下搵SP。但有機會當你真係行了呢步而佢又知的話,佢內心會即刻好矛盾,佢會諗究竟佢的決定係咪錯,內心又會好傷心。

其實現在你哋的性生活係如何? 直頭係0 或是比較少呢?

大宅

jwy2 發表於 20-7-9 17:37
你覺得除了係性外,你老婆真係表現出係愛你嗎?

如果係愛的話,我會信你老婆因愛你而又唔想你唔開心,所以 ...

佢連錫我都嫌棄

男爵府

dee57 發表於 20-7-9 20:28
佢連錫我都嫌棄

連錫都唔肯就可能佢已唔愛你,亦有可能佢驚錫完會有下文,所以避到就避

男爵府

dee57 發表於 20-7-9 20:28
佢連錫我都嫌棄

其實好殘忍咁問,離婚係咪一個選擇?

複式洋房

abacad 發表於 20-3-3 02:05
我覺得我c6係對我冇興趣,生完肥左好多,有左BB之後我就同c6分房訓,到生左又要同BB訓,所以到而家都係分 ...

其實唔關樣事,我夠身材好,模樣都 OK B,一樣無性婚姻

禁止訪問

大宅

我識個舊同事,佢當時係因年齡問題而結婚,我問佢,佢當初真係愛/了解呢個女人已結婚嗎?
佢答我唔算,係因為大家年紀唔細,要生小朋友,所以先結.到生完bb後,佢兩個就行埋就少知又少,什至係無...

男爵府

SimYee_FB 發表於 20-7-14 14:53
我識個舊同事,佢當時係因年齡問題而結婚,我問佢,佢當初真係愛/了解呢個女人已結婚嗎?
佢答我唔算,係因為大 ...

何苦?呢啲小朋友好可憐

禁止訪問

大宅

chupachups15 發表於 20-7-14 21:59
何苦?呢啲小朋友好可憐
係為生而生,不是因為愛.

複式洋房

我都想 兩3個月先一次

洋房

回覆 JM0910 的帖子

四字頭啦,所以已好高齡。結婚之前我哋冇呀

大宅

回覆樓主:

樓主,我咁講可能你舒服啲
我同隻公拍拖連結婚十年做咗無廿次,連錫都無,為咗個囡勉強做對父母,內心唔愛對方已經心照,唔講出口啫

大宅

yelling3 發表於 20-7-25 23:37
樓主,我咁講可能你舒服啲
我同隻公拍拖連結婚十年做咗無廿次,連錫都無,為咗個囡勉強做對父母,內心唔愛 ...

好奇你哋點樣捱到呢10年

大宅

回覆樓主:

相反 老婆幾個月唔肯比我掂 次次都好多藉口

首頁

尾頁

跳至