親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

yuyu.c 發表於 20-3-9 12:25
14天隔離詳情未講,自我隔定強制,唔一次過出

不過我最緊要係EK肯做野free cancel姐

我剛打去問冇得退款,可免手續費改期出發,但要補差價(emoji)

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

connietong822 發表於 20-3-9 19:06
我剛打去問冇得退款,可免手續費改期出發,但要補差價(emoji)

我唔會改期,再等等佢係咪真唔可以免費,如果真係冇免費,我就比手續費取消。

男爵府

我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 畀面勳章

yuyu.c 發表於 20-3-9 12:25
14天隔離詳情未講,自我隔定強制,唔一次過出

不過我最緊要係EK肯做野free cancel姐

出左free cancel了? 我只係用messager向Expedia 查詢緊退票, 等回覆中.

水晶宮

chun703 發表於 20-3-10 09:08
出左free cancel了? 我只係用messager向Expedia 查詢緊退票, 等回覆中.

未出呀,我都想佢快d出。

大宅

想問家人訂左 HK Express去泰國, 是不可以取消的票種。而家泰國話要14天隔離, HK Express話可以免費改期一次。 疫情不知幾時完, 他們不想去了。 是否一定不可能全數 refund?

假如申請 refund, 係未只可以退回機場稅?

複式洋房

我在旅行社買左 5 月份 EK 的曼谷 package...而家聽天由命......

大宅

我打過去泰航話冇得取消航班,更改要收$900,廉航都可以免費取消,真係有冇搞錯

男爵府

我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 畀面勳章

yuyu.c 發表於 20-3-10 09:24
未出呀,我都想佢快d出。

嗯嗯.

大宅

我16號機票打去永安冇人接電話,只能網上登記,但見泰國機場冇將香港人隔離,昨天有好多人順利入境,想問銀聯卡EPS 是否可以在曼谷銀聯機攞錢?

大宅

charlenebb 發表於 20-3-10 12:15
我16號機票打去永安冇人接電話,只能網上登記,但見泰國機場冇將香港人隔離,昨天有好多人順利入境,想問銀 ...

請問通常咩機,我見有d話要健康証明先可上機

男爵府

2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 2018復活節勳章

charlenebb 發表於 20-3-10 12:15
我16號機票打去永安冇人接電話,只能網上登記,但見泰國機場冇將香港人隔離,昨天有好多人順利入境,想問銀 ...

我經永安買套票,之前sd過email查詢,尋日收到電話,可以全數退回 ,但要補手續費$150/位

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

EK官網買可以FREE CANCEL. 原定3月17號出發,昨天在網上自己填表,CANCELATION FORM COMMENT 上一定要填上因為今次疾病就可以了。

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

阿大 發表於 20-3-10 21:35
EK官網買可以FREE CANCEL. 原定3月17號出發,昨天在網上自己填表,CANCELATION FORM COMMENT 上一定要填上 ...

Hi, 請問網上填表後,點知係咪成功free cancel, 可以講多少少嗎? 買咗5月尾機票,thx

男爵府

薯蛋頭太太 發表於 20-3-10 22:31
Hi, 請問網上填表後,點知係咪成功free cancel, 可以講多少少嗎? 買咗5月尾機票,thx
...

你睇返官網最上的最新消息,有講乜條件下可免費取消。再加上因為我係收到佢地 FLIGHT CANCEL 既 E-MAIL. 所以點都要自己上網申請。張 FORM COMMENT 上有註明,希望可以幫到你。

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

阿大 發表於 20-3-10 22:52
你睇返官網最上的最新消息,有講乜條件下可免費取消。再加上因為我係收到佢地 FLIGHT CANCEL 既 E-MAIL. ...

明白了,謝謝你的回應。相信暫時都係flight cxl 先有得免費取消,咁唯有繼續等......

男爵府

薯蛋頭太太 發表於 20-3-10 23:08
明白了,謝謝你的回應。相信暫時都係flight cxl 先有得免費取消,咁唯有繼續等......
...

希望幫到你

水晶宮

薯蛋頭太太 發表於 20-3-10 23:08
...

我係4月所以都等緊,應該依家做緊3月份。

大宅

kubileo 發表於 20-3-10 19:06
我經永安買套票,之前sd過email查詢,尋日收到電話,可以全數退回 ,但要補手續費$150/位
...

我仲未收到電話,不過我而家要告訴永安不用取消,因為我會照去!

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

charlenebb 發表於 20-3-11 11:55
我仲未收到電話,不過我而家要告訴永安不用取消,因為我會照去!
但而家上機前要填醫生紙証明自己冇感染新型肺炎喎

男爵府

回覆 carrie888 的帖子

EK 嗎?我4月7, 經愛遊人買,到而家都話冇得退

首頁

尾頁

跳至