自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

devilray666 發表於 20-3-4 21:15
之後會出一堆老師俾你揀,我會睇佢自我介紹,同埋佢嘅教學時數多唔多,仲有學生對老師嘅評價去試堂,有啲$3 ...

$3x 半小時係港紙?

珍珠宮

devilray666 發表於 20-3-4 16:11
我個女用italki,上堂30-45 分鐘,同外籍老師對話,幾好,會繼續上

其實係點?傾咩多?錯左立即改正?抄得切嗎?thx

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我個女用italki,上堂30-45 分鐘,同外籍老師對話,幾好,會繼續上

呢間初頭有用, 要買 point , 成日有尾數淨低, 今次放假我都有用, 畀錢唔同咗好過以前
總有離別的時候

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

devilray666 發表於 20-3-6 00:29
我初初冇買point,逐堂用Visa俾錢,不過第三個老師買10堂有優惠,咁我就買point一次過比錢,如果keep住都 ...

咁我係好耐之前㗎喇, 都有5年,嗰陣一定要買point, 而且要整數咁買, 變相一定會有尾數留喺度。

理論上買point應該會平啲, 但突咗佢唔會退畀你, 不過就永久有效咁囉。 我預咗淨返好少嗰啲就唔理佢, 都放咗喺度三年冇用。 我有用另一間唔使買point, 直接visa比錢, 不過老師質素呢其實i字頭呢間我又覺得好啲

大宅

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

男爵府

畀面勳章

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

男爵府

CYT1207 發表於 20-3-5 19:31
上完可唔可以報告一下

我仔小四,之前一直搵外藉姐姐上門,500/小時,但因為疫情,唔敢叫人上門了
試用了jm介紹的italki, 個apps好易用,可以自己set條件搵老師,亦可睇到老師簡介、短片、其他人feedback去選老師
暫試左3位老師,選了其中一位長期補,其實就同請上門一樣,要逐個試先知岩唔岩心水
老師會傾計,我仔講錯的句子會打出黎,比佢自己搵下錯處,我仔用字唔精準,佢會教返點講比較好,唔嚴肅的,我仔都上得開心
總結一下,唔駛安排姐姐上門,疫情下可以繼續學習,而且價錢比上門平很多,我現在US$18/小時,一星期上3堂都比上門便宜,仲有每堂的時間、長短自己定,好自由,非常滿意

多謝jm好介紹

devilray666    發表於 20-3-23 01:16

男爵府

請教下 我朋友剛開apps 佢搵到果icon 聯絡老師 但我無呢個icon 係咪設置上要做甚麼?

侯爵府

笑得好勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛

bbsonyy 發表於 20-3-19 18:38
我仔小四,之前一直搵外藉姐姐上門,500/小時,但因為疫情,唔敢叫人上門了
試用了jm介紹的italki, 個apps ...

即係大約幾多錢港幣一堂?信用卡付款?

男爵府

請問係用iPad 還是用電話上課呢?

男爵府

占妹 發表於 20-3-21 17:00
即係大約幾多錢港幣一堂?信用卡付款?

每位老師不同, 可以根據自己筆直搵老師, 我用緊果位大約150港幣60分鐘

我是信用卡付款, 我見另外可以買point交學費, 應該再平小小, 但我都係剛開始用italki, 未試過

男爵府

橙媽媽 發表於 20-3-21 17:09
請問係用iPad 還是用電話上課呢?

iPad/電話都可以, 但我小朋友用notebook, 加一個有咪的耳筒, 希望佢聽得清楚d,畫面又大d

補充小小, 我用不到電話send file比老師, 要用電腦send, 可能係我自己唔識用,唔肯定

男爵府

bbsonyy 發表於 20-3-21 17:30
iPad/電話都可以, 但我小朋友用notebook, 加一個有咪的耳筒, 希望佢聽得清楚d,畫面又大d

補充小小, ...

每次上堂係咪入apps就得架啦?

男爵府

橙媽媽 發表於 20-3-21 17:32
每次上堂係咪入apps就得架啦?

Yes,超易用, 小朋友自己都搞得掂
Italki 自己有視象classroom, 但如果你想用其他視象軟件, 例如Skype, 都可以的

如果手機有裝apps, 上堂前120分鐘, 30分鐘都會有提示

男爵府

bbsonyy 發表於 20-3-21 17:40
Yes,超易用, 小朋友自己都搞得掂

如果手機有裝apps, 上堂前120分鐘, 30分鐘都會有提示

多謝你解答

子爵府

aaaiqc 發表於 20-3-4 15:46
如題,先謝謝!

我朋友識一個 MARYMOUNT 畢業生幫緊小學 ONLINE 學英文, 你要資料嗎?

男爵府

請問上門老師邊到搵呢?

首頁

尾頁

跳至