自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

熱血金章

找什麼機構處理?
怕隨便找,會被人道毀滅。
而家在走廊上,放入紙盒,水,用毛巾蓋住,佢好似冷靜d,少左怪叫。

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章

可能自養走失咗,將佢相放上來睇吓搵唔搵到主人,如果都搵唔到,你試下攞去旺角賣金魚條街搵賣鸚鵡嘅舖頭,收留佢。我試過有人收留我隻龜。

水晶宮

影嚟睇下啦。

大宅

回覆 toffeetong 的帖子

放張相去Facebook的鹦鹉群組,等人幫手認吓!邊區?比住面包同水佢先。
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

大宅

回覆 charlotte9627 的帖子

若係虎皮鹦鹉,我可以收留,我家養緊5隻。
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

男爵府

先救走,然後上fb鸚鵡谷問,好多人失雀都會上去揾。

wcpcelia    發表於 20-3-5 19:37
我是一隻大草蚊

男爵府

不停叫,佢應該係驚,係咪愛情鳥?
我是一隻大草蚊

男爵府

回覆樓主:

屋企冇竉,都好難收養一隻雀!

珍珠宮

熱血金章

charlotte9627 發表於 20-3-5 01:24
回覆 toffeetong 的帖子

放張相去Facebook的鹦鹉群組,等人幫手認吓!邊區?比住面包同水佢先。 ...

已叫朋友放上fb
放左入紙盒,水,並用布蓋上,已無咁驚了。
我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

珍珠宮

熱血金章

B301 發表於 20-3-5 01:29
屋企冇竉,都好難收養一隻雀!

用住紙盒並蓋上布
我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.

大宅

toffeetong 發表於 20-3-5 01:30
已叫朋友放上fb
放左入紙盒,水,並用布蓋上,已無咁驚了。

希望主人快出現!

子爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

咩 顏色,是否愛情鳥?

珍珠宮

熱血金章

NokNokB 發表於 20-3-5 02:13
咩 顏色,是否愛情鳥?

不,是 鸚鵡

水晶宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

push

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

比D野佢食

◎ 可吃的蔬果種類
※ 油菜、青江菜、白菜、豆苗、綠色花椰菜、南瓜、胡蘿蔔、辣椒、玉米
※ 橘子、草莓、蘋果、香蕉、芭樂、木瓜
※ 鵝腸菜、薺菜、三葉草、稗草、狗尾草穗、蒲公英

複式洋房

同看更講聲,主人搵雀一定會問看更。

珍珠宮

熱血金章

回覆樓主:

剛才fb group,有人幫忙收走了。希望牠早日搵到主人

珍珠宮

toffeetong 發表於 20-3-5 02:47

♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

toffeetong 發表於 20-3-5 02:47

你邊區發現? 請問係咩色, 邊個FB谷? 我只見有人走失愛情鳥
我之前走失左都搵唔返

首頁

尾頁

跳至