自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

redhot 發表於 20-3-6 17:38
唔奇,唔好唔記得外國依家都有排華情緒,喺外地入院,輕則得唔到照顧治療,重則分分鐘比人整死都唔知咩事 ...

嘩! 你講到好似真嘅一樣, 有冇證據啊? 我係US住未覺有歧視喎!

珍珠宮

bettylovingbb 發表於 20-3-6 23:02
嘩! 你講到好似真嘅一樣, 有冇證據啊? 我係US住未覺有歧視喎!

咁係你嗰度冇啫,唔代表第二度冇。至少根據我最近睇過嘅文字新聞同無線新聞都有呢方面報導。咁你都可以唔信嘅,冇人迫你相信

珍珠宮

DoReMi媽媽 發表於 20-3-6 19:20
中國不惜封鎖千萬級人口城巿,禁足14億人,為世界阻擋病毒。當病毒源頭還未有結果,美國主持卻要中國向世界 ...

冇嘢嘅,呢個世界冇白捱嘅苦,經此一役中國喺醫療高端領域上、公共衛生管理、傳染病學上肯定可以去得更快更高!而受過呢一堂課,中國國民質素亦只會越見提升。

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

redhot 發表於 20-3-6 23:23
冇嘢嘅,呢個世界冇白捱嘅苦,經此一役中國喺醫療高端領域上、公共衛生管理、傳染病學上肯定可以去得更快 ...

唔只,而家中國疫情稍定,中已開始援助其他有需要國家

侯爵府

回覆樓主:

更加真實係,中國改變咗,公開疫情,透明度大增。
反而所謂嘅民主大國,隱瞞疫情,唔驗唔理就扮感冒,仲要封鎖消息。公眾唔可以有知情權,都冇所謂嘅新聞自由。

侯爵府

DoReMi媽媽 發表於 20-3-7 11:33
唔只,而家中國疫情稍定,中已開始援助其他有需要國家

是的, 中國已經捐贈口罩及檢測劑給韓國

首頁

尾頁

跳至