婦女醫護

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

三個月無黎m以為賀爾蒙失調。睇左婦科驗左血 證實收經。好唔開心。醫生話你想繼續有都可以比藥我食 食完ㄧ定有 叫我自己決定好特然 未接受到啊。我通唔通好?

複式洋房

JulieMay 發表於 20-3-7 01:21
三個月無黎m以為賀爾蒙失調。睇左婦科驗左血 證實收經。好唔開心。醫生話你想繼續有都可以比藥我 ...

不如睇多一個專科

男爵府

bobo_chan201314 發表於 20-3-7 01:37
不如睇多一個專科
又抽血又照又診金藥2000再睇結果一樣好晒錢

男爵府

JulieMay 發表於 20-3-7 02:21

$2000對自己終身健康唔算貴,如果有疑問,不妨睇多個。

Chan_Carmen    發表於 22-2-4 10:26

子爵府

回覆 JulieMay 的帖子

你是否很早來M? 我覺得如果你身體冇不適,可以唔通,因為西藥通常都有副作用. 又或者試下睇中醫,中藥調理冇咁傷身.

JulieMay    發表於 20-3-10 01:39

大宅

三個月無黎m以為賀爾蒙失調。睇左婦科驗左血 證實收經。好唔開心。醫生話你想繼續有都可以比藥我 ...

you are not alone, 我和你差不多年紀,也作收經了

男爵府

candacechu 發表於 20-3-10 01:42
you are not alone, 我和你差不多年紀,也作收經了
你會食通經藥嗎

大宅

JulieMay 發表於 20-3-10 14:15
你會食通經藥嗎

上次吃過了

大宅

回覆 JulieMay 的帖子

如果冇乜不適,我就會由得佢收,食荷爾蒙對身體唔好,驚會生cancer。Keep住check骨質密度同埋三高啦

大宅

JulieMay 發表於 20-3-10 14:15
你會食通經藥嗎

最後有冇吃藥?

水晶宮

BK Milk勳章

睇中醫

男爵府

candacechu 發表於 20-3-12 18:06
最後有冇吃藥?
食左黎左

大宅

JulieMay 發表於 20-3-7 02:21

你睇那一個婦科, 其實我都想睇多一個婦科 ,可否PM 資料給我, 謝謝

侯爵府

candacechu 發表於 20-3-10 01:42
我45, 已經2個月冇來,好擔心,最近呢個星期有好多透明分泌,係咪正常呢?開始更年期分泌應該減少

侯爵府

回覆樓主:

可以pm個婦科醫生資料俾我嗎?

我朋友介紹去中環睇,一次都4900蚊,睇左兩三次都冇改善。照埋超聲波又話我有排卵,但只有一日經期。

Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

侯爵府

ckfamily 發表於 20-3-25 23:45
我45, 已經2個月冇來,好擔心,最近呢個星期有好多透明分泌,係咪正常呢?開始更年期分泌應該減少
...

會唔會月經量和來經日子越來越少?
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

男爵府

最關心BB問題熱投勳章 BK Milk勳章

回覆 Huuu 的帖子

我其實都想知, 岩岩40 ... 呢幾個月既M都只係兩, 三日, 但量適中, 血色又正常 ...

我而家食緊"懷糖薑"睇下有無改善.

大宅

冇經約兩個月,今日不安到買左支驗孕棒。當見到結果後,心情更低落。真的要開始面對更年期的來臨

男爵府

回覆 Huuu 的帖子

四千九咁貴,醫生診金幾多?做了什麼檢查?

侯爵府

kk1186 發表於 20-4-17 19:33
回覆 Huuu 的帖子

四千九咁貴,醫生診金幾多?做了什麼檢查?

照超聲波
話有排卵
再開30日藥, 有月見草油, 有葉酸, 有荷爾蒙藥

朋友介紹可能中環貴
睇咗兩次冇特別成效 冇錢唔去睇了

首頁
12345...6

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊